Bilde til soverom

For en tid siden kjøpte jeg en bok med lappe teknikk. Temaet var feer. Nå lager jeg ett bilde til celines soverom med de samme feene, men jeg skal male dem. Husbonden fant en sponplate i snikkerbua, som er lerret. I løp av uka skal jeg få malt fargene. (veldig irriterende at all malingen min ligger på lager…grrr). Nå skal vi i bursdag til lille gullet fadderbarnet vårt.

Christine

Gyngehesten

Endelig er gyngehesten min i hus. Vi trodde lenge den var gått tapt i “Mor i Nord” sin massive vannlekasje for ett år siden- men plutselig dukket den opp. 

Gyngehesten er veldig kjær for meg siden pappaen min laget den til meg. Nå er den Celine sin, og hun ser ut til å like den like godt som jeg gjør 🙂

I dag fikk jeg gjort 1000 ting i byen. Akrylmaling, lakk, tusjer, knotter og en haug interiørblader er kjøpt inn. Senere i kveld skal husbonden opp i snikkarbua og smi(?) meg ett lerret og deretter skal det males.

OL går mot slutten, og jeg synes det er trist. Jeg elsker OL. Heia skijentene i kveld.

Christine

Gøy for mor og barnCeline er syk og vi er hjemme i gjestehytta. “mor i nord” kom med denne esken med dvder for litt siden. Jeg trodde Emil var for litt større barn, men der tok jeg feil. Celine elsker filmene. Madicken synes jeg er supert å se på. Har dere sett madickens hjem? NYDELIG. Kjolene er herlige og lillesøsterens dukkehus i vitrineskapet på jenterommet er fantastisk. Hyggelig å se både for celine og meg.
Christine
Sendt fra min Sony Ericsson Satio

Oppvaskmaskinenes Rolls Royce

I bladet Alt om kök & bad kom jeg over en artikkel der en eller annen svensk mesterkokk fortalte om hvilke 10 ting han ikke kunne klare seg uten i sitt private kjøkken. På listen hans stod denne Hobart oppvaskmaskinen som i utgangspunktet er beregnet på storkjøkken.

Maskinene vasker rent og tørt på 2-5 minutter. Tenk den orden man kan ha på kjøkkenet når man kokkelerer og/eller har gjester. Jeg vil ha den!
Noen som har erfaring med slike maskiner?
Ellers kan jeg fortelle at det er helt utrolig flott vær her. Knallsol, men beinkaldt. I dag hadde vi 20 minus, og bilen vår havarerte rett utenfor Gjestehytta. Da bergingsmannskapet kom for å hente havaristen mente han som så inn i motoren at volvoen vår er utstyrt med ett lommelyktbatteri??? Lommeyktbatterier liker seg ikke i kulden, så i dag ble det batterishopping 🙂
Nå trenger jeg mammaråd. Vi maler her i Gjestehytta, og turen er kommet til rommet Celine sover i . Nå sover hun i en reiseseng, fordi sengen hennes står på flyttelasset. Det jeg lurer på er når barna sluttet å sove i sprinkelseng. Celine blir jo to år nå i mars- er det på tide med stor-jente-seng? Kanskje vi skal tabytte i forbindelse med soveromsoppgraderingen?
Christine

Tulipanlykten

Jeg prøvde meg på en ny lykt i går.  “Mor i Nord” kom innom med tulipanene hennes når hun reiste hjem til byen etter helgen. Jeg tapet fast tulipanene(med hode ned) i en vaskebøtte, og fylte den forsiktig med vann. I dag snudde jeg bøtten og tulipanene hadde frosset kjempefint langs kanten. I midten var det enda en god del vann, så nå venter jeg litt til før jeg hakker hull og setter inn en lykt.


Denne blomsterlykten skal jeg sette på graven til pappan min.Det er mange muligheter med lykter. Tipper det blir noen i løp av vinteren.

I dag skal vi titte på ett hus! Jeg er superspent- og drømmer om at det er riktig for oss! I kveld begynner vi med soverommene i gjestehytta. Gleder meg til  å henge opp lampen jeg kjøpte på Lykke og Lukas i Harstad.:)

Christine

Pasta for hvitløkselskeren!

Er det flere enn meg som har problemer med ice.net? Av en eller annen grunn fungerer ice.net ELENDIG i helgene- er det flere som har det sånn?
Pastainnlegget skulle jeg lage som et koselig fredags-snack innlegg, men da ble det søndag før nettet virket her ute ved fjorden.
Denne pastaretten som ikke har noe navn er så god og enkel at det er gøy!
Ingredienser:
1/2 pakke pasta
1 lite stykke bacon
ca 5 ss rapsolje (eller annen nøytral stekeolje)
1 hvitløk (en hel- ikke bare ett fedd)
salt
1 chilli
1 pakke eller en god kvast persille(jeg foretrekker bladpersille)
Slik gjør du det:
Del bacon opp i små biter og stek i stekepannen. Legg til side når det er ferdig. Skrell hvitløken og skiv opp feddene.  Del chilien i to og ta vekk frøene. Stek hvitløken og chilien i oljen på relativt svak varme til hvitløken er myk og gylden. Ta ut og kast chilien. Salte hvitløken,
(men ikke vær for raus for baconet er salt i retten) Kok pastaen etter pakken. Når den er ferdig blandes bacon, hvitløk med olje og pasta i en bolle. Bland inn massevis nyhakket persille rett før du serverer. 
Celine er stolt som en hane over denne solhatten som hun hadde med seg hjem etter det hadde vært solfest i barnehagen. Ingen får låne den og den skal være på hode hennes HELE tiden. *smelt*
Lykten jeg laget tidligere i dag ble veldig koselig når mørket kom. Jeg har satt to gravlykter oppi, for å se hvordan det fungerer. (dessuten brenner de jo i flere døgn) Jeg har begynt å lage en til, nå med pynt, som jeg har tenkt å ta med til graven til pappan min i morgen. 
Nå er det ol i lange baner! Heia Norge 🙂
Christine

IslyktSiden det er veeeldig kaldt her nå, har jeg prøvd meg på å lage min første islykt. Det aller første forsøket var i går med små plastkopper med vann. Jeg klarte ikke å bygge dem oppå hverandre, og forsøket ble avblåst da lillebroren min kjørte over det hele med sekshjulingen. På biøde tester jeg utlykt med ti liters bøtte. Det ble bedre, men ikke 100 prosent enda. Skal se om jeg kan finne noen kongler og pinner å fryse ned i bøtta. Noen som har lykt tips?
Christine

Bryllupsplaner?

Da husbonden og jeg giftet oss, hadde vi bryllupet på ett hotell i Narvik. Det var flott, men det jeg ikke hadde tenkt på var hva som var bak oss, der vi satt til middag. Det var rett og slett en tom scene, som ikke var videre lekker som bakgrunn for ca en million bilder som taes av brudeparet. Da jeg bestilte wallword til stuebordet kom jeg over dette bilde:

Nå likte jeg ikke akkurat dette brudeparets monogram, men kan jo få laget det akkurat slik man vil. Og hvis man får det laget på ett lerret, så kan man jo ta det med seg hjem senere! Det hadde vært en ganske så mye finere bakgrunn enn den kjipe tomme scenen!
Om noen timer åpner det loppemarked i Narvik. Jippi!
Christine

Stuebordet

Jeg har gjort om litt på stuebordet. Bordet var det første “Mor i Nord” og “Far i Nord” kjøpte sammen, så jeg synes det er hyggelig å ha det her i gjestehytta.  For litt siden malte vi det hvitt.
I går kom sitatet jeg hadde bestilt fra Wallwords.com.
Det er fra en Bremnes-sang som foreldrene mine pleide å spille. Teksten er skrevet akkurat slik pappa ville ha sagt det.  Sangen er helt nyyyydelig, og i
dette innlegget finnes en lydfil med sangen.
Bordet slik det var før:
Jeg har gått nye veier (for meg) for å finne bruktfunn. Siden det ikke flommer over av bruktbutikker i byen her så har jeg prøvd meg på en rubrikk annonse i avisen, og jammen fungerer det! Jippi. Kommer tilbake til mine rubrikkfunn senere.
Christine