På besøk hos samene

Vi var på jakt etter noen reinskinn for å ha på terrassen i påsken, og i den forbindelse kom vi i kontakt med en samefamilie som Mor i Nord kjente. I går dro vi for å se på skinn ett stykke utenfor Narvik, og da vi kom frem ble vi innvitert inn til samene på vaffelkake og kaffe.

For en opplevelse. Familien hentet frem sine vakreste drakter slik at vi fikk se på nært hold. Visste dere at de samiske draktene følger moten, og at de bytter drakter etterhvert som moten endrer seg?  Draktene var fantastisk å se på. Så mange detaljer…. Damen kunne også fortelle at broderiet nederst på damedrakten kunne bli opp til 45 meter. Jeg lover- den var blytung.

Vi visste heller ikke at man ikke skulle spørre hvor mange rein de har. Vi gikk selvsagt rett i fella og spurte flere ganger hvor mange rein det egentlig var han hadde. Til slutt svarte han oss: Når dere spør hvor mange rein jeg har er det det samme som om jeg skal spørre hvor mye kapital dere har på konto. For oss samer er reinen det samme som kapital. Jeg ble selvsagt megaflau, men han sa det var greit.

Nærmere sommeren kommer samefamilien på besøk til oss sammen med venner og vi gleder oss!   Vi var også velkommen til å komme til innhegningen å se på reinsdyrene, så det skal vi gjøre snart!

I bagasjen hadde vi flere fantastiske reinskinn, som skal varme kalde påskerumper 🙂

For en flott dag!

Link til bilder av Celines pesk.

Christine

5 ting som gjør deg glad og lykkelig

Innimellom når vi husker på det pleier husbonden og jeg og ramse opp noen ting som har gjort oss glad i løp av dagen før vi legger oss. Det var et tips vi vikk fra en venninne av meg, som mente at det gjorde godt å legge seg til å sove med de gode tankene i hode.

Fem ting som gjør meg glad og lykkelig i dag:

*At min kusines baby er på bedringens vei etter å ha vært syk

*Celine som synger Ro ro til “sviskersær”

* Å se hvor godt Husbonden trives på den nye jobben sin og  at han var så fornøyd med at han skulle i skibakken  i dag.

*Påskeferie med familien og at min søster (tante Mimmi) og min bror er hjemme i Narvik

* At det er sol ute og at hele familien snart skal sitte på reinskinn sammen i solveggen.

Utfordrer alle som leser hvitstil.com til å skrive hvorfor de er glad i dag- enten på egen blogg eller i kommentarfeltet hos meg.

Ha en deilig påske

Christine

Påsken har begynt!

I  går var det virkelig påske her på gården. Flaks for oss at vi bor på hytta, så vi trenger ikke reise noe sted på påskeferie.
Vi tilbringte dagen ute i solveggen. Spiste pølser og akte. 

I bursdagsgave fikk husbonden en mariusgenser hos Celine. Jeg fant en dame som strikket på bestilling i fjor da Celine trengte ullsokker, nå har hun også strikket Marius. Kjempefin!

Vi hadde besøk på gården i forrige uke. Hvis du ser mellom hovedhuset og snekkerboden så står det en elg. 🙂
Christine

Vi har vært på Ice Hotel Jukkasjärvi

I går hadde vi bestemt oss for å reise til
gamle sovjetunionen Kiruna. Byen var en skikkelig nedtur og det var egentlig ingen shopping eller noe som helst annet å se…..bortsett fra ICE HOTEL som ligger noen minutter utenfor byen. Det synesvi var utrolig gøy å se hvordan de kan lage ALT av is.
Her er ett av kunst rommene. Det finnes også vanlige rom som ikke har skulpturer, de er billigere å overnatte på enn kunstrommene. Vi var bare på dagstur og overnattet ikke i det hele tatt.

En av icesuitene med kunst. Jeg tror kanskje jeg kunne blitt bitte litte redd av å våkne opp med den jenta rett foran meg

Liten sofagruppe hører jo hjemme på et greit hotell.

Lysekrone i is selvsagt!

Så staselig som det skulle vært Grand i Oslo. Lysekroner på rekke og rad!

Ice-kirken. Hadde vi ikke vært gift allerede tror jeg vi kunne giftet oss her. Tenk for en spesiell opplevelse som ALLE skulle minnes for livet!

Foreldrene med isprinsessen, som aldeles ikke ville forlate dansegulvet i Absolutt Ice Bar. Hun danset til den store gullmedalje. (note to me: sette minivideokamera på ønskelisten til bursdagen)
Konklusjonen må være: alle burde få med seg en tur til ICE HOTEL. Neste gang vi skal dit har jeg lyst å prøve noen av aktivitetene. Man kan dra på snøskuter safari, besøke samene(høyt på ønskelista), skiturer….massevis! Kiruna derimot- synes ikke vi var vært ett beøsk, med mindere det finnes noe der som ikke vi så!
Christine

Soverommet er ferdig

Endelig. Det var utrolig deilig å sove på soverommet igjen, etter to uker i stua!
Vi har satt inn en liten tv på rommet.  Celine våkner som regel mellom fem og seks. Både husbonden og jeg er så trøtte at vi ikke ser land på den tiden av døgnet. Celine lar oss sove en time til hvis hun kan ligge i midten i sengen og se på Farbror Melker som leter etter Skrållan på Saltkråkan. 
Det mangler litt småting, men det må komme etterhvert. Sengeteppe og rye på gulvet. Jeg synes det er pent med en hvit rye nedfor sengen. Lysekronen er den svarte fra Claes Ohlson som jeg har malt hvit.


De to hjertekrokene er nattbordet! Rommet er så lite at det ikke var plass til nattbord da jeg flyttet sengene. Til sommeren skal jeg lage en løsning bak sengen, men enn så lenge så er det som det er.

Krokene var på halv pris i flyttebutikken. Kun to fordi veggen ikke skal være full av hengetøy.  Det samme var lykten til den nette sum av 150 kroner! Stolen var svart og tre og vært i mitt barndomshjem så lenge jeg kan huske.

Utsikten. Burde vært stort vindu, men jeg nyter utsiken gjennom det lille.
FØR:

Sengen stod i andre hjørne, men som det står nå kan man nyte utsikten fra sengen 🙂

Det bitte lille klesskapet tror jeg aldri har vært brukt til noe, og er nå borte.

Nå skal jeg vaske vekk alt oppussingsskrotet. Jeg virkelig gleder meg til en deilig helg i en nesten ferdigoppusset gjestehytte.

Christine

Påskegave tips

Celine og jeg har laget påskegave til Olde-Eva. Vi har malt på tre egg hver- og Celine sine ble finere enn mine!

Eggene pakket vi i en eggekartong som vi hadde malt en hyggelig påskehilsen på. I morgen skal vi plukke noen bjørkegrener som hun kan henge eggene på 🙂

Det å male på egg med Celine var en liten tålmodighetsprøve i seg selv. Hun likte best å dyppe penselen i vannet- og glemte å male på egget. Aller helst ville hun ha papir å male på! Det lille stativet jeg kjøpte på bokhandelen for å holde egget kom godt med fra henne. Ble ganske mye lettere  å male når hun slapp å holde det glatte egget.

Ellers var jeg heldig i dag og kom over ett flyttesalg og fikk kjøpt en haug med små glass til telys fra Lene Bjerre, en stor glasskuppel til kubbelys, en lykt, kroker til soverommet og ett deilig deilig tykt teppe til sofaen. Alt var billig i utgangspunktet og etter halve prisen var trukket fra så ble det nesten gratis! Jippi. Bilder kommer.

Christine

Maileg vimpler og spikerbånd

Maileg har noen utrolig fine kaniner. Celine elsker sin kaninfamilie.
I dukkehuset jeg laget til Celine i sommer pyntet vi veggene med
kanin-maileg kort.
I dag fant jeg disse vimplene på maileg sin nettside. Flaks for meg at datteren til Beste Jens er dansk, og kanskje klarer å få tak i en slik til meg 🙂
Ellers er jeg på jakt etter møbelspiker. Jeg kunne tenkt meg av den typen som er på rull og man slår i hver 5. spiker. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt hvite slike.

Jeg lover en hyggelig
dusør til den som kan finne ut hvor jeg kan kjøpe hvite slike!
Christine

Dagens fiskesuppe og hits 4 kids

I dag har jeg laget fiskesuppe til middag, og den ble veldig god- om jeg skal si det selv!
Ingredienser
*2 fiskebuljongterninger
1 liter vann
4 ss hvetemel
4 ss margarin
1 dl fløte
1 dl melk
noen skjeer lett rømme
2 gulrøtter
1 purre (det nederste)
litt gressløk
fisk og skalldyr etter ønske
(jeg brukte laks, torsk, kveite og reker)
salt og pepper
Lag fiskekraft av buljongterninger og vann. Skrell grønsaker og kutt dem opp i mindre pinner. Kok grønsaker møre i kraften(ikke gressløk). Smelt margarin og ha hvetemel oppi. Spe med fiskekraften og grønnsakene. Ha melkeproduktene i. Ha fisken (ikke reker) oppi, og la dem ligge 5-6 minutter. Ha i reker og gressløk rett før servering. Serveres med fersk loff og smør 🙂Her er Celine i gang med dansingen. Hun elsker Hits 4 kids, og vi hører på Lady Gaga døgnet rundt her. På bildet har hun på seg verdens deiligste mykdress fra
4children.no.

I morgen skal vi på frokost i barnehagen, jeg gleder meg for jeg synes det er så gøy å se hvordan Celine leker og snakker med de andre barna og voksene.

Christine

Klar for påske!

Vi begynner å nærme oss påske, og endelig i går var vi ferdige med oppussingen av “hovedsoverommet” i gjestehytta. Sengene våre har stått i stuen i nesten 2 uker, så det var mildt sagt deilig å få de inn på soverommet igjen.
Når Celine kommer hjem fra barnehagen i dag skal vi male påskeegg. Jeg har allerede puttet noen små kyllinger fra kid i tomme eggeskal (takk for tipset). Nå skal litt kaos ryddes- før vi er klar for påske.
I påsken har jeg store planer om å arrangere Barnas Påskedag her på gården. Jeg tenker å lage akebakke, skiløype, pølsebod, medaljeutdeling og eggjakt 🙂 Og for de voksene: en god snøskavel med skinn som man kan sole seg! Gleder meg allerede!
Christine