Det man kan finne på Svalbard!

Husbonden min er på Svalbard. Han er på studietur for å se på turistnæringen(tror jeg). I alle fall har han vært på museum- og jammen har han funnet spor etter sin bestefar der.
foto: Bestefar Nino og søsteren Italia

Husbondens bestefar var italiener og eventyrer. Han reiste fra Italia til kalde nord, der han bodde med samene i ett år og bodde på Bjørnøya ett år. Jeg vet også at han har besøkt andre deler av Nord Norge. Bestefaren har skrevet flere bøker om disse årene på italiensk (og er oversatt til flere andre språk). Nå har altså husbonden min(som er oppkalt etter sin bestefar) funnet informasjon om bestefaren sin på museumet på Svalbard. Jeg er nok godt over middels opptatt av historie, så jeg synes det er så utrolig gøy. Husbonden har kjøpt to bøker som inneholder referanser til hans bestefar, og museumsdamen viste at det fantes en bok til som hun skulle prøve å skaffe før han reiser hjem.

Over til noe annet:

Kakedekorasjonskurset er spikret, så i morgen kommer jeg med informasjon og hvordan man melder seg på. Husk at vi kun har 15 plasser på hvert kurs, sa da er det bare å være tidlig ute med påmeldingen!

Christine

De aller beste pannekakene!

Celine er blitt en rev etter pannekaker. Hun liker det så godt, at om hun blir servert vaffel så ruller hun dem sammen som en pannekake de også!

Vi liker søte pannekaker. Det er kanskje egentlig en dessertpannekake vi lager(?) men knallgode er de.

Celines favoritt pannekaker:

 5 egg

2 dl sukker

1 ts salt

4 dl hvetemel

6 dl melk

100 gram smelta melange

Ha eggene i en bolle og tilsett salt sukker og hvetemel. Spe på med melken og ha til slutt i smeltet smør.

La røren svelle først før du steker pannekaker og serverer med blåbær.

Deilig!

Vi er just kommet hjem fra Slettjorda. Vi har sjekket ut de nye vannfasilitetene. Rørleggerne har nå lagt nye rør fra pumpehuset, og med det samme vi hadde dem der fikk vi satt inn nye vannledninger til badet, for der har det ikke vært vann i vasken på årevis.  Vi er så fornøyd! Jeg hadde kjøpt med meg nye gardiner fra Kid som ble halveis ferdig med å henge opp i dag. Både kjøkken og stue har fått nytt.

Til lunsj fikk vi besøk av en hendig mann og hans make. De hjalp Husbonden med å få båten ut på vannet. Båten fulgte gården da vi kjøpte den, men har ikke vært på vannet på 10-15 år. Båten gikk fantastisk fint i vannet og hadde overbygg. Den var litt ødelagt inni, men Herr Hendig og hans make har tatt båten med seg hjem og skal hjelpe husbonden å få orden på den.

 Husbonden reiser i morgen på en ikke akkurat kjedelig arbeidstur/ferie til Svalbard. Jeg skulle gitt en fot og en arm for å få bli med, men det får bli en annen gang. Før han drar skal det i alle fall males. Vi har trappen og noen vegger igjen. Ha en god søndag.

Christine

Hun er så rå rå rå!

I helgen har vi vært på festivalen
Skjomen Helt Rått. Det er første gang den arrangeres- og det er en super hit! Innerst i fjorden mellom fjellene, en liten båttur fra gården der ingen skulle tru at nokon kunne bu- gikk festivalen i helgen. 
I natt spilte bla. CC Cowboys- husbonden og jeg stokoste oss. For en stemning mellom fjellene.

Jeg tror ikke det var kjedelig for de tilreisende bandene å se denne utsikten fra scenen. I bakgrunnen ser man Reintind, som ligger rett opp bak vår gård!

På dagtid var det salgsboder, lekeområder, hesteridning, hoppeslott, talentiade og korslag. Celines bukse er fra Isbjørn of Sweden- (det er det flere som har spurt om.)

Siden jobben til husbonden sponser festivalen hadde vi anledning til å være i en lavu med andre sponsorer. Plutselig satt jeg ved siden av mannen som styrer Polar Zoo. Husbonden og jeg var jo en tur der i Januar og hadde en skikkelig dårlig opplevelse (
link her), så jeg benyttet anledningen til å gi han min tilbakemelding. Nå er jeg spent å se om informasjonen på nettsidene blir bedre! Det skal sies at jeg var med Celines barnehage til polar Zoo i ettertid og hadde en mye bedre opplevelse enn det vi hadde i januar.

Nå skal vi reise å hente Celine hos Mor i Nord og Beste Jens. Vi ska over på gården vår og kanskje får vi plukket litt bær i dag. Vi har hatt rørleggere der ute denne uken somhar lagt nye vannrør fra pumpehuset og til huset, for de gamle rørene gikk i stykker rett før vi overtok gården. Nå skal alt være flott og ferdig der ute! *spent*

Christine

Hjemme igjen!

Da har jeg vært på lynvisitt i Oslo. Gave og interiørmessa var hovedmålet, og det fikk jeg med meg. Jeg er vel ikke overimponert, men den var grei. Jeg fikk tak i masse flotte ting, og har gjort meg opp noen tanker om butikken min.  Deretter var det tid til middag på nodee på Majorstuen. Målet var også å kjøpe miniagurker til sylting, men jeg rakk ikke grønnsaksbutikken før den stengte :(Veldig surt fordi dem ikke selger miniagurker her!

Jeg er bitt av sybasillen! Denne uken skal jeg ta med symaskinen min i butikken. Kom gjerne innom å ta en titt. I fjor lagde jeg dette legoteppet til Celine. Husker dere legoteppet fra 80-tallet?

Jeg har lært meg litt mere om søm siden jeg lagde dette, men jeg minnes at jeg var rimelig stolt av resultatet!

Jeg hadde kjøpt ett ferdigquiltetstoff på stoff og stil, om jeg skulle gjort det nå hadde jeg nok quiltet teppe selv. (gjennom alle lagene.)

Dekorsøm langs kantene. Nå skal det syes!!!

Men aller først:

Skjomen Helt Rått. Det blir festival på husbonden og meg i kveld. CC cowboys spiller. Vi har allerede vært inne på talentiaden tidligere i dag, nå er vi hjemme og fyller på med varmere klær og mat- så er vi klare igjen.

Christine

Golden Ticket :)

Jeg har vært på Gave og Interiør messa en dullion ganger før, men dette er aller første gan jeg skal noe mere enn å blogge derfra. Denne gang skal jeg shoppe løs.
Johoooo!
Jeg er på tur avsted nå, heldige meg har fått kusinen min med bloggen Lykkelita til å passe butikken mens jeg er borte. I dag åpner hun klokken 14 og stenger kl 18. I morgen er det vanlig tid: 10- 16.30.
Først er det messe endel timer. Verdens beste Rita henter meg på flyplassen og bringer meg til messen. Der skal jeg shoppe løs noen timer, før det blir lyn-barselbesøk i Oslo hos en venninne- før det blir middag på favoritten Noode på Majorstuen i kveld. 
Forresten får jeg ikke tak i miniagurker til agurksylting her i nord, så jeg håper at min sjåffis kan svippe innom fantastiske Gulden sånn at jeg får med meg agurker hjem. 

Fjorårets agurker ble fantastiske- om jeg skal si det selv 😀
Jippi, nå må jeg fyke. Kommer sikkert til å møte på masse bloggjenter og det blir gøy. Allerede planlagt lunsj med frk. malestrøken.
Christine

Kursholdere søkes!

Jeg skal ha diverse kurs i butikken og har derfor laget ett eget kursrom. Nå søker jeg etter kursledere som kan komme til Narvik eller bor i Narvik. Kan du noe som du kan lære bort- ta kontakt med meg på

[email protected]

søm/strikk/hekle/brodering/hardangersøm/redesign/ barneklær/ foto/ redigering og gjerne noe med tradisjoner- ja egentlig hva som helst 🙂

Ta kontakt

Christine

Celines Hus

Ny brodert duk!

I forrige uke kom det en duk i posten til meg. Det var Olde Rønnaug som hadde brodert en pakke jeg hadde kjøpt 
 her for meg. Ingen er bedre enn henne til å brodere!
Så her ligger min nye festduk, tro om jeg kommer til å tørre å bruke den til fest noen gang?

Jeg synes i alle fall den var helt skjønn.

Denne Hortensiaen fikk jeg i gave hos søte Christina med bloggen Min lille lykke da vi flyttet inn her i Moslingsvei. Jeg fikk også en oppskrift på hvordan den skulle overleve, og se- den lever fortsatt. Den nydelige krukken er fra Lene Bjerre og er bare vakker. Tusen takk Christina.

Tenkte at det var år og dag siden jeg hadde vist frem bestikket vårt. Dette er fransk og heter Laguiole. Jeg oppdaget det da vi spiste på Hos Thea på Frogner for noen år siden, og dagen etter ringte jeg og spurte hvor det var fra. Måtte ha!
En dame spurte meg hvor vi hadde kjøpt flisene på kjøkkenet. De er fra Norfloor her i Narvik, men de har ganske like på Steinsenteret. De heter fasettslipte fliser og er hvite og blanke. Gir egentlig kjøkkenet en gammeldags look.
I dag fikk jeg inn sjefssofaen i butikken. The Howard! Den hadde følge emd flere andre møbler som var flotte, men The Howard er sjefen,
Kom gjerne innom på en kaffe i butikken. 
Christine

Vegg vinyl og postkasse

Nå som butikken er oppe og går kan vi konsentrere oss om heimen.  I dag har vi styra litt på Celine sitt rom. Døren er ferdig malt og pynten er kommet opp!

Her er hun foran døren sin. Vegg vinylen har jeg bestilt på etsy.com (love etsy) og postkassen er fra Celines Hus.

I forrige innlegg skrev jeg om rundstykker. Jeg glemte å skrive om steke tid og tempratur. Oppskriften sier 250 (!) grader, mens jeg bruker 220. Tiden varierer på størrelsen. Jeg pensler med egg, og når de ser gylden ut så tar jeg dem ut!

Ha en deilig kveld.

Christine

Endelig søndag!

Aller først må jeg takke for alle gratulasjonene i forbindelse med min 2. plass i boligdrømmen 2010 og for alle Butikk gratulasjoner. Tusen takk- derer snille!

I dag skal vi ha en normal og butikk fri søndag her i huset. Husbonden er i gang med å male Celines soveromsdør, mens jeg og Celine har bakt både sjokoladekake og rundstykker. Celine har vært litt sint på meg fordi jeg har måtte vært mye på butikken i det siste. Nå er vi igang med å rette opp det 🙂 Når vi baker får Celine gjøre det aller meste selv.


Her baker vi Mor i Nords beste rundstykkeoppskrift. Den har vært relativt hemmelig, men jeg spurte henne i dag om jeg kunne dele den- og det fikk jeg:)
2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
Bland det tørre og smuldre margarin i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 
God Søndag
Christine