Gjesteblogger: Hvordan male trapp- Mats fra Lindahls fargehandel

Jeg fikk så utrolig mange henvendelser om hvordan man skulle male en trapp, og siden jeg ikke er noe maleekspert så spurte jeg maleeksperten i familien om han kunne skrive ett gjesteinnlegg med sine ekspertkunnskaper om trappemaling.

Her er det:
***    ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***
Litt om maling av trapp.
Etter oppfording fra Christine kommer noen tips for maling av trapper.
Der finnes flere godt brukende alternativer for maling av trapp.
I alle tilfeller er vasking i forkant kjempeviktig, da man bør sørge for å fjerne alt av hudfett, skitt og såperester som f.eks grønnsåpe etc.
Benytt gjerne salmiakk til dette formålet, men hvis du skal benytte deg av det som anbefales av produsentene er det trerens/gulvrens eller kraftvask som skal brukes.
Når det kommer til valg av maling finnes det også alternativer. Jeg kjenner til alternativer fra 2 produsenter, som er Jotun og Scanox.
Scanox lanserte for et par år siden et produkt som de kaller Trestjerners maling, dette er en tilnærmet luktfri polyuretan som er en blanding mellom vann og olje.
Kjempe sterk maling, som fester til vanskelige underlag, inkl. laminat.
Denne får du i alle farger, og den er glansgrad 30-40 %.
Jotun har et oljeprodukt som er for tre og betong, som heter Oxan.
Meget slitesterkt, men det er en fryktelig lukt når du bruker den, samt sen tørketid.
Oxan er i glansgrad 40 og kan lages i alle farger.
I trappen til Christine ønsket vi å komme opp i glans, men samtidig bruke et sterkt produkt.
Vi har der grunnet med oljebasert heftgrunn fra Jotun (utgående produkt), og deretter skal det brukes Shipolin (båtmaling).
Dette er et produkt som har ca 80% glans, og kan leveres i de fleste farger.
Det skal sies at ved å bruke en blank maling, kan trappen bli glatt.
Alternativet for de som ønsker sklisikring er enten å bruke trappetepper, som finnes i masse varianter, deriblant noen varianter av Sisal som er verdt å ta en kikk på.
Det finnes også en anti-sklisikring fra Liberon, som er er en slags transparent voks for de som liker en stilren variant.
Hvis du har en gammel trapp, som knirker bør du ta en kikk på følgende link:
Håper dette kan hjelpe dere på vei
J
Hilsen ”gjesteblogger” Mats

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

Jeg må nevne at det nå er vel 6 år(mere kanskje?) siden jeg stod foran mitt aller første malingsprosjekt. Da var det Mats jeg ringte og spurte hvordan i huleste jeg skulle gå frem. Han fortalte meg om maling og heftgrunning, og jeg ilte til nærmeste malings-sjappe og spurte etter HESTGRUNNING. Det var det jeg hadde hørt da Mats sa heftgrunning 🙂

Fra yttergangen

Har fått hengt opp noen nye knagger i yttergangen, og det trengtes virkelig.

I en liten nisje mellom skyvedørsklumpen og vinduet har jeg hengt opp denne stumtjeneraktige knaggen. Jeg får mye heng på liten plass, og mange jakker kan skjules i en nisje.

Jeg liker stumtjenerlukken, samtidig som jeg liker at den ikke kommer til å velte over meg!

Helt enkle hvite knagger i voksen høyde og samme under i Celine-høyde

Bilde fra hagen og Nesøya har fått plass i yttergangen. Jeg liker så godt bildet fordi vi alle smiler så godt! *gode minner fra 17. mai med gode venner*

Vi vurderer å lukke vår åpene gang/kjøkken/stue løsning, slik at vi får eget område for gangen. For å beholde lyset fra alle kanter vurderer vi dobble glassdører. Noen som vet hvor man kjøper det rimelig. De jeg har sett koster flesk……….

Forresten må jeg fortelle hva som hendte med min Mac book i går. Plutselig hadde batterie hevet (som en bolledeig) og blitt rart og klumpete. Noen som har opplevd det??

Nå skal husbonden og jeg ta kveld. Det kom nye varer til butikken på slutten av dagen i dag, så det ble en lang kveld med utpakking. Masse fint og nytt som ble pakket ut- i morgen blir det ny lang dag med sykurs på Celnes Hus. Jeg holder butikken åpen til kurset er over klokken 22!

Christine

Trappemaling

Her males det trapp!. Gelenderet er nytt og dreid av en lokal tredreier. Tredreieren og jeg var ikke helt enig om hva som var pent og ikke, men vi fant da ut av det.

Jeg er ikke fan av glassbyggerstein, men akkurat her synes jeg det er greit. Den gjør at vi får lys inn fra 4 kanter i stuen, samtidig som det hindrer forbipasserende å se rett inn. Egentlig synes jeg det er veldig deilig at ingen ser inn hos oss.

I dag står mere trappemaling og trening(!!) på planen. Jeg er i ferd med å bli flinkis.

Ha en deilig dag.

Christine

Søndag i heimen

Vi har virkelig funnet tilbake til arbeidslysten- og takk og lov for det! (mest sannsynelig har den ligget nedpakket i en flytteeske fra Nesøya) Trappen til andre etasje har ventet leeenge på å bli malt og nå er vi i gang. Jeg skulle male annen hvert trinn var beskjeden fra Befal Bussoli, men siden jeg fikk det litt travelt fordi jeg skulle rekke enn landskamp mellom nordinger og søringer på tv3-så tabbet jeg meg ut med å male noen etterhverandre……Byr på problemer når vi skal opp…men men…….Vaskerommet er også under arbeid. Stolmen systemet fra Ikea er oppe, men vi lurer litt på hvordan vi skal få laget benkeplater over vaskemaskin og tørketrommel. I utgangspunktet er det ikke noe problem, men det er endel ledninger og vannuttak som må taes hensyn til.
Vi har vært ute på en liten luftetur i dag
Celine og husbonden på humpa på Fagernesskolen.
Celine og jeg i farta. Hun hviner og hyler i dessa 🙂
I morgen er det jobb, og jeg gleder meg. Det føles så utrolig godt å ha en jobb jeg gleder meg til å gå til…… Det unner jeg alle.
God søndag
Christine

Jeg leter etter…….noen som vet??

Vi styrer ned i vaskekjelleren. Monterer hyller og stativer. Nå er jeg på jakt etter en tømmevogn i normal størrelse beregnet på vanlig vaskerom. Jeg har funnet denne typet, som ser ganske smart ut, men den er beregnet på industrimaskiner og er  veldig veldig stor.

Siden vi har en utgangsdør i enden av korridoren der vaskerommet er-tenkte jeg det kunne være veldig smart å trille hele veien fra vaskemaskinen og ut til tørkestativet.

Noen som vet om tømmekurver på hjul i normal størrelse?

Christine

Velkommen stolmen!

Da jeg slang veska på armen for å dra på hytta på fredag klokken to(bokstavelig talt) stoppet det en trailer utenfor Celines Hus. Det var varer i bøtter og spann, så da var det bare å legge nye planer for helgen…..

Husbonden tilbringer mye tid i vaskerommet. Han monterer Stolmen som har ventet på å bli montert siden vi var i Haparanda for måneder siden. Siden vi alikevell er hjemme så står vi litt på nå!

Vaskerommet i nyhuset er mye mindre enn det vi hadde på nesøya, ikke er det like fint heller, men nå gjør vi det beste ut av det. Nytt denne gang er ett tørkeskap. Venninnen min tipset meg- hun sa tørkeskap var genialt for å slippe å ha tørkestativ stående rundt i huset- jeg beit rett på og kjøpte tørkeskap!! Genialt!!

I den forbindelse legger jeg ut innlegget fra sist vi hadde organisert oss:

Vi har hatt system på vaskerommet siden vi flyttet inn, men en eller annen gang underveis forsvant systemet bak millioner av ministrømpebukser, smekker, babybodyer og mer! Etter å ha utsatt oppryddingen i evigheter satte jeg igang.

Orden og ryddige flater! Jeg fryder meg. På vaskerommet er jeg veldig fornøyd med tørkestangen som henger over sorteringsboksene. Det er enkelt å tørke masse skjorter samtidig.

Da vi flyttet inn var det en slags vaklevoren hvit plate av en benk og en vask. Vi kjøpte benkplate på IKEA og to nye vasker. Det er greit å ha en til vasking og en jeg bruker til maleutstyret mitt.
Veggen har husbonden og jeg flislagt selv. *stolt*

Jeg har kjøpt veggfester til mopper og strykebrett på Claes Ohlson og IKEA. Fint å få det vekk fra gulvet. Skiltet kjøpte jeg på Ann´s Gaver i Narvik.

For å ha litt orden på håndukene kjøper jeg kun hvite, også vasker jeg dem aldri sammen med annet enn hvitt. Det gjør at de varer lenge.

Vaskemiddel i egne bokser. Inni lokket står det Hvit-Farge-Flekk. Så er det lett å skille.

For at det skal være lettere for “alle” å vaske har vi bokser vi sorterer i.
Ha en fin kveld, nå skal jeg slappe av!
Christine

Kaos kaos kaos

Det er litt stille fra vår kant om dagen og det er ikke uten grunn. Det er rett og slett kaos hjemme. Og der det er kaos er det ikke så lett å trives. Med overtakelse av gård og hus samtidig som vi startet Celines Hus så er det noen ting som er nedprioritet.  Nedprioriteten vår har vært at vi ikke har fått orden på vaskerommet. Hyllesystemene fra stolmen og antonius ligger klare, men er ikke satt opp. Min erfaring er at hvis det ikke er orden i grunnpilarene i huset, så kan det heller ikke være orden i resten av huset. Vi har fortsatt alle klærne våre i esker og garasjen er full av flytteboxer.

Nå skal fokus flyttes til heimen og vi begynner i vaskerommet! (rett etter vi har vært på hytta i helga :D)

I går hadde vi første kurskveld på Celines Hus. Skikkelig hyggelige jenter som jeg tror koste seg mellom stoffer og symaskiner.

Christine

I

KursJeg kjører innlegget om kursene på Celines Hus en gang til i dag forsi jeg har annonse i lokalen i dag 🙂

NÅ BEGYNNER KURSENE PÅ CELINES HUS

Lappeteknikk for begynnere

Over 3 torsdagskvelder arrangerer vi begynnerkurs i lappeteknikk. Vi begynner med en duk/lite teppe og lærer de teknikkene som trengs. Ta med egen symaskin, ellers har vi noen til utlån. Begrenset antall plasser.

Kurskvelder er 23. september, 30.september og 7. oktober.

Tidspunkt: 19:00 til 22:00

Pris: 500 kroner (pluss matriell)

Lær å sy en mappe/sminkeveske

En kurskveld. Torsdag 14. oktober fra 19:00- 22:00. Ta med egen symakskin eller prøv en Janome hos oss. Begrenset antall plasser. 150 kroner i deltakeravgift (pluss matriell)

Lær å sy en brødkurv/oppbevaringskurv

En kurskveld. Torsdag 21 oktober fra 19:00- 22:00. Ta med egen symaskin eller prøv en Janome hos oss. Begrenset antall plasser. 150 kroner i deltakeravgift (pluss matriell)

Påmelding til sykursene på [email protected]

Kakedekorasjonskurs:

Lørdag 23 oktober kl 09.00- 12:30: Basic kurs (800kr)

Lørdag 23 oktober kl 14:00-17:30 Marsipankurs (800 kr)


Søndag 24. oktober kl 09:00´12:30 Royal icing kurs(800 kr)


Søndag 24. oktober kl 14:00-17:30 Sjokoladekurs (900 kroner)

Kursbeskrivelser:

Sjokoladekurset koster 900 kroner og de andre kursene koster 800 kroner. Hun har med alt utstyr vi trenger, så det blir ingen ekstra utgifter. De varer i 3,5 timer. Du kan ta ett eller mange kurs- det er valgfritt.

Det blir bindene påmelding fordi kurslederen kommer reisende fra trønderlag. Deltagerne er på meldt når de har betalt deltageravgiften. Om vi ikke skulle klare å skaffe nok deltakere blir pengene selvsagt betalt tilbake. Det er kun 15 plasser på hvert kurs. Du melder deg på ved å betale kursavgiften inn på konto:

4336 13 54762 og merk innbetalingen med navn og hvilket dekoreringskurs du vil ta. Dette gjelder kun for kakekursene.

Basic teknikker:

Kurset tar for seg grunnleggende sprøyteteknikker etter Wilton’s lære. Vi går gjennom mange spennende border, i tillegg til at vi lærer og sprøyte roser. Teknikkene kan brukes både i smørkrem og royal icing.

Marsipan:

Dette kurset er basert på vårt ”Gum Paste Kit” (marsipan utstikkersett), og vil gå gjennom fremgangsmåten på mange spennende blomster som f.eks; roser, lilje, orkidée,

Fresia, calalilje, m.m. Ta gjerne med deg en liten eske slik at du kan ta med den ferdige pynten hjem.

Sjokolade:

Vi lager calaliljer i sjokolade, sjokoladesløyfer, lager enkel konfekt og lager blomster i sjokoladepasta m.m.

Royal icing:

På dette kurset bruker vi royal icing (melis og eggehvite) og sprøyter blomster som kan lagres over tid. Vi lager dropflowers, epleblomst, kornblomst, sommerfugl, melis bro, melishjerte, m.m. I tillegg vises teknikken colorflow. Husk kakeeske for den ferdige pynten.

Damen som er kursholder kommer utenbys fra og er utdannet på The Wilton School of Cake decorating.

Er det noe som er uklart? Ta kontakt med meg på Celines Hus, mail: celine[email protected] eller på telefon 90823839

Christine

Bloggtreff i Narvik

Jeg arrangerer bloggtreff i Narvik 13. oktober ! Alle bloggere er hjertelig velkommen. Vi starter kvelden klokken 19:00 på Lindahls Fargehandel- der gutta lærer oss hvordan man shabby chic-er ett møbel og hvordan man tapeserer inni ett skap. Videre går turen til Celines Hus- der det blir litt vin og lett servering. Gode tilbud blir det også! Meld deg på ved å sende en mail til [email protected] 
Velkommen skal dere være!
I den forbindelse viser jeg litt bilder fra Celines Hus:
Bruka Design.

Bruka design- jeg venter flere varer fra bruka design snart. Bla har jeg tatt inn også den rosa serien.

Husbondens vugge.

Fineste krukke som  veier ett tonn. Solide saker.

Live the life you have imagined!

De fineste luktelysene.

Buddaer i flere størrelser.

Stoffer i metersvis eller oppkuttet. Hva du skulle ønske!

Janome- det beste av det beste 🙂

Howard i ull. Fineste.

Kongler fra GC. Fat fra Lisbeth Dahl

Fargerikt fra Rice

Krukker fra PB Home. Hvite, blanke med løvehoder på. *dån*

Jeg skal prøve å ha litt ferdigpakkede gaver, slik at det er fort gjort for kundene å handle.

Saueskinn i god-stol

Kasseområde

Kurslokale og kuttebord.

Ha en deilig mandag 
Christine

Søndagstipset

Vi er begeistret for deilig fårikål, men husbonden og jeg synes ikke det er så deilig at huset lukter fårikål lenge etter vi har spist. Derfor har vi kjøpt oss en dobbel kokeplate som vi bruker ute. Det er ikke bare fårikålen vi rigger til ute- stekt fisk feks.- det lages ute!
Kokeplatene står fint på plantebordet ute. Jeg har sydd ett trekk av voksduk som vi legger over når den ikke er i bruk!

Celine og jeg har bakt sjokoladekake og brød i dag. Ellers har vi rett og slet slumret i stolen og sett på Discovery. Jeg har bla. sett ett program om Firenze og Firenzes hemmeligheter. Lærerikt! Jeg vil tilbake dit!
Christine