Pica/ Svangerskapsdilla

Sist jeg var gravid fortalte venninnen min meg om
 pica, som er når man er gravid og får helt sinnsykt lyst på en spesiell matvare eller en lukt. Sist gang hadde jeg ikke det i det hele tatt, snarere tvert imot. Kjøtt og sjokolade kunne ikke virke mere ekkelt, så i en lang periode var vi veggiser. (stakkar slanke husbond spiste endel bigmacer i bilen….)

Denne gangen har det vært noe av det samme, emn ikke så ekstremt som sist, men akkurat nå er softis det eneste jeg tenker på!

 Noen som har hatt PICA? Eller det motsatte av pica?

Christine

Uflax og flax

Denne helgen skulle være fylt med Slettjord arbeid på dagtid og festival på kveldstid, og er det ikke da typisk at man blir syk da? Jeg har fått noe influensalignende greier og er helt nede for telling. Så surt når Narvikfjellet Helt Rått arrangeres denne helgen. Masse konserter og mye liv!
Ikke kunne jeg reise til Slettjorda heller, men Husbonden reiste en tur over. Han måtte love meg å sjekke hvordan det stod til med dørene. Er det gamle dører 
under???
For en time siden fikk jeg dette bildet på mobilen! Han sier at de fleste dørene er dekket med papp og de gamle dørene er superflotte! HURRA!
Nå må det hviles litt her. Husbonden er på Helt Rått snøscooter show i Narvikfjellet, mens jeg har planer om å surfe nettet og sjekke ut hatter og kjoler fra gårsdagens bryllup.
I morgen skal jeg forresten for aller første gang i 1. mai tog. *spent*
Christine

Published with Blogger-droid v1.6.7

Flere som gleder seg?

Jeg er jo over snittet begeistret for kongelige og gleder meg som en unge til i morgen! Aller mest er jeg spent på kjolen. Er det Sarah Burton som er designeren eller lurer Waity Katie alle sammen?? 

 Grace Kelly- den flotteste av dem alle!

*gleder meg*
Christine

En gammel dør??

I dag da jeg leverte Celine i barnehagen kom styreren bort til meg og sa hun hadde lest om arbeidet på Slettjord, også spurte hun om vi hadde tenkt på hva som kunne være bak dørene…….
Det hadde jeg ikke tenkt på, jeg hadde bare tenkt at døren føltes hul og kjip ut. Nå gleder jeg meg som en unge til å få reist ut og sjekket hva som er bak de kledde dørene.
Det kribler faktisk så mye i magen at det kjennes ut som da jeg var unge og ventet på julaften. Vedder faktisk en arm på at det ikke kommer til å gå mere enn 2 minutter fra vi ankommer Slettjord neste gang til jeg står med kniv og pirker i døra!

*drømmer*
Christine

Påsken tok en ny vending….

Da vi kom ut på Slettjord søndag morgen begynte Husbonden og jeg å snakke om at vi kanskje burde gjøre noe med gulvet i spisestua der det gamle bordet i innlegget under skal stå. Vi ble enige om å pilke litt i linoliumsgulvet for å se hva som var under. Fra før vet vi at det er tregulv under linoliumen i stua, men vi har ikke gjort noe med det……enda

Det begynte med dette lille pirket i ett hjørne……
Også måtte vi titte hva som var under tapeten på veggen…..

Og da var det gjort. Vi gikk amok i stua og det som skal bli spisestua. Under tapeten var flotte panelvegger . Turkise panelvegger faktisk.

Faktisk synes jeg den orginale fargen er knallfin, men den er for slitt til at det blir pent å ta vare på. Vi må pusse og male. Flotte tregulv kom frem. Vi må skrape og pusse litt mere, men vi syntes vi fikk gjort mye på disse påskedagene. Det var ett slit å få av gulvbelegget, men det gikk av til slutt!

Celine ville også hjelpe å rive tapet og plater.
Nå er vi akkurat kommet hjem fra Slettjord, bare vært innom Mor I Nord på stor familiemiddag. Veldig deilig bacalao og restene tok jeg med hjem 🙂 
Nå skal jeg flate ut litt her
Christine

gårdsfunn

Da vi overtok slettjord gård fortalte dem gamle eieren på over 80 år at dette bordet som stod i uthuset hadde han spist sine barndomsmiddager på. Nå har jeg vasket det og flyttet det inn i spisestuen.

Christine

Published with Blogger-droid v1.6.7

Barnasdag og langbordsmiddag

I dag er det påskeaften og tradisjon tro (vi startet tradisjon i fjor) har alle vi Narvik-jentene med barn og halvdeler vært samlet til barnasdag. Det er venninnene mine som bor i Oslo, Narvik og Tromsø som er hjemme på påskeferie og da er det så hyggelig å møtes alle sammen. Tilsammen er vi 7 barn, 5 babyer og 14 voksene. Til neste år er vi enda flere!

Og det været vi fikk……..vi hadde ikke hatt det bedere i syden engang…..

Alle ungene fikk lete etter påske-egg. Vi grillet , solte oss, lekte og best av alt : skravlet med venninner!
I kveld har husbonden og jeg 14 stykker tilbords. Så nå må jeg faktisk rett og slett lage mat.
Glad Påsk
Christine

påskenytt

Jeg er blitt kjent med så mange fine mennesker gjennom celines hus. Bland annet snille A-M som har fått strikket meg denne fine mariusen. Den er strikket i tynt garn så den er perfekt til å ha inne på hytta nå. Tusen takk.

Christine

Published with Blogger-droid v1.6.7