Hyttehelg

Da er vi hjemme etter ei deilig helg på Slettjorda. Det er fortsatt arbeid det går i der ute, men denne helgen har jeg gjort fint lite. Fruen i huset har fått bekkenløsning, og akkurat som da jeg gikk med Celine, så da er det bare å regne med at det blir noen uker på krykker!! Usj- det er vondt!
Her er bildene fra sd kortet jeg smalt inn i cd.leseren på macen min. Tusen takk til Macato som er ett geni når det kommer til mac!
Fiskekakene laget vi etter en liten fisketur for noen uker siden.
På soverommet som skal bli vårt hsr vi revet av en tapet avden typen som er litt hårete, igjen på veggen henger det papir som er limt fast. Noen som vet en fin måte å få papir aav veggene med minst mulig arbeid???
Under tykke tykke sponplater og teppebelegg fant vi fine tregulv! For en jobb det var å få dette vekk, men utrolig fint blir det!

kveldsarbeid for den gravide

Malearbeidet prøver jeg å holde meg unna, men jeg kan fint sitte ute å pusse på de gamle dørene. Denne hører til i stua. Jeg får ikke til å godkjenne kommentarer , men jeg ser at flere lurer på hva mirakelmiddelet til bordet het og det er.: Liberon finishing oil. Også lurte en leser på om vi skulleflytte til gården, mendet skal vi ikke. Kun til fritidsbolig.

Christine

Published with Blogger-droid v1.6.7

kjøkkenhagen

Det er nok lenge til hageklubben trenger å ta turen til slettjord for å finne distriktets fineste hage, for akkurat nå prøver vi bare å få litt frø i jorda for å se om det blir spiring. Jeg har planer om ett fint hvitt gjerde rundt hagen etterhvert.

Published with Blogger-droid v1.6.7

mirakelmiddel

I dag var jeg innom på Lindal fargehandel og spurte hva jeg skulle gjøre med det matte og slitene treet i benene på det gamle bordet på Slettjord. Platen har jeg sparket og malt fordi det var møllspist. Jeg fikk med meg en olje og bordbena ser nå fantastisk ut. Det er derfor man skal bruke faghandel- de kan sine saker.

Published with Blogger-droid v1.6.7

Home is where the heart is

Jeg kom over en butikk på ETSY som solgte disse bildene med navn: Home is where the heart is.
Bildet lagt hun etter mine ønsker og farger.
Jeg forelsket meg i det (også) og nå er dette bilde på vei hjem til oss. 
Link til butikken
her
Jeg fant også noen kule Partypoms som jeg tror kan bli veldig søte på årets sommer-reke-fest
link til etsybutikken
her
Ha en fin kveld
Christine

Prosjekter, Spode og en matros!

Da var helgen med diverse uhell over og vi er klar for en ny uke. I dag tidlig måtte husbonden og jeg se oss om i soverommet etter en bulldoser, for vi begge var ganske sikre på at vi var blitt overkjørt i løp av natta…… Det er vel sånn det er å pusse opp  😉
Celines rom går sakte men sikkert fremover. Vi jobber i 4 rom samtidig, så da tar det litt lengre tid. I helgen ble vi ferdige med å pusse ned veggene i spisestuen og husbonden fikk grunnet første lag. 
Må nevnes at vi denne helgen hadde ikke mindre en tre vannlekasjer på Slettjord og i tillegg streika båten da vi skulle frakte rørleggerne over fjorden. Max uflax. 
Stuebordet som stod på Slettjord har jeg malt hvitt. Platen er nå malt rosa, men det er bare ett utgangspunkt for videre prosjekt med bordet. Jeg har forresten forelsket meg på nytt i etsy.com og bestilt både kunst-trykk,  veggmerker, partyeffekter og ett spesiallaget bilde de siste dagene. Postkassen vår kommer til å bli uhyre spennende fremover!
Nytt til butikken: Jeg har gjort avtale med Spode og får snart det herlige blå og hvite merket inn i butikken. Her er min favoritt kopp! Jeg har samlet en stund på Spode og synes det er nydelig. Alle tallerkener og kopper er forskjellige.
Forresten har jeg testet ut de nye kaffekapslene Zoega til DolceGusto maskinen jeg har på jobb. Jeg må si det er ganske godt med bålkaffe på hytta en hel helg, men det er rimelig deilig med en skikkelig kaffekopp på mandagsmorgen!
Også måtte jeg få med Celine på 17 mai. Jeg hadde rett og slett glemt å blogge henne. Her er vi innom butikken og varmere oss førvi går ut i det kalde 17. mai været.
Christine

rabarbraDa har jeg prøvd meg på rabarbraen i hagen og laget saft. knall god og anbefales. Jeg høstet en kilo rabarbra og kuttet de i biter med skallet på og kokte dem i ti minutter. Etter vi minutter silte jeg alt gjennom ett klede og satte saften på platen igjen. Hadde i 3 dl sukker og saften at en halv sitron. Kokte opp, skummet av og helte på rent glass. Jeg har ikke brukt konservering fordi vi skal drikke opp med en gang. Christine

OPPDATERING: jeg kokte rabarbraen med 3 dl vann. Håper jeg ikke har ødelagt rabarbrasaften til noen i dag fordi jeg glemte å skrive det sånn i farten.

Published with Blogger-droid v1.6.7

KLØNE og to nye soverom under oppussing.

Aller først: Gratulerer med dagen alle sammen!

Jeg er rett og slett den største kløna jeg vet om. I går da vi kom hjem fra hytta satte jeg meg ned ved den stasjonære macen, for å laste ut bilder av kamera og blogge litt. Jeg tok ut kortet av kamera og stappet det inn i SD kort leseren i dataen……..trodde jeg. Men neida jeg stappet faktisk kortet inn i cd-leseren og der forsvant det kortet!!! Grrrrr….. Hva gjør man da????

I helgen har vi tatt for oss to soverom på Slettjord. Utgangspunktene for rommene var teppegulv med minst 5 cm tykke sponplater under teppe. Vegger med en slags stoff/strie tapet.  Vi har revet, hakket og jobbet osgjennom alle disse lagene og kommet frem til flotte tregulv.

Dette er Celines rom. Eller som hun sier selv : Celines Storjente rom. Rommet hadde ett innebygget skap som vi gjør om til lese/lekehule til henne

Veggene ruller vi hvite og hvis vi får til skal vi tapetsere en vegg. Gulvet ser veldig fint ut på bildet her, men det er så grovt at vi maler det
Mens husbonden rullet maling i tak og vegger dro jeg plater av dørene! Sjekk så fine!
Uten mat og drikke duger helten ikke. Vi griller lammekoteletter  og koser oss i solveggen.
Her er vi på tur hjem i går. Celine tuller med pappa og i bakgrunnen ser vi Kongbakk som er stedet til Mor i Nord.
Nå skal vi feire 17. mai her hjemme. Egentlig hadde vi tenkt oss til Slettjord, men det blåser litt i dag så da vil vi ikke reise over med båten. 

Nye klær til gravidemagen

Der våknet blogger til live etter å ha vært borte en stund!
Jeg har hatt en flott dag i dag. Ny varer fra Bloomingville i butikken, massevis av kunder og spennende planer! Dagene bare flyr, og plutselig er jeg over halveis i svangerskapet!!!!
Jeg har begynt å få mage og på klesfronten er det ytterst kritisk. Jeg leter etter nettbutikker med fine mammaklær! Noen som vet av noe gøy?

I går bestilte jeg dette, og er veldig spent. Siden jeg fant het Isabella Oliver og hadde masse fint. 
Flere tips taes gjerne imot!
Christine