Trappeoppgang på gården

I går prøvde husbonden og jeg oss på tapetsering for første gang, og vi sier oss fornøyd med begynner-resultatet. Nå skal det sies at veggen er ganske skakk, så det var umulig å få det 100%
Det gjenstår fortsatt endel strøk på gelenderet, og selve trappen, mne det får bli neste helg.


Speilet i trappen har jeg ikke tapetsert med pipfugler, det er bare speilet som reflekterer veggen.
Speilet henger der det hang da vi overtok gården i fjor.


I dag har jeg dratt frem symaskinen og laget noen “Ytre Slettjord” effekter. Nytt til både bad og soverom. Det får jeg blogge senere.

 FØR:

I morgen er det jobb for husbonden og barnehage for Celine. Selv skal jeg på Karisma i Narvik og få gjort noe med manken. Jeg gleder meg som en unge. I tillegg må vi hjem å tømme badet, for i morgen kommer gutta som skal fjerne alle baderomsproblem og skape det om til noe vakkert. Hvis noen skal kjøre fra en IKEA til Narvik og har ekstra plass hadde jeg vært utrolig glad om de kunne ta med to speilskap til badet. De er ikke så aaaaalt for stor eller tung!
Blogges i morgen, da med mørkere hår!!!!
Christine

Det lille soverommet

På gården er det det aller minste soverommet som har den aller beste utsikten. Akkurat dette rommet har husbonden og jeg valgt til oss selv. Rommet er faktisk så lite at jeg valgte å ta vekk døren av brannsikkerhetsmessige årsaker.
I stedet for dør har jeg hengt opp en kirstang med hvite lange gardiner.
Ny lampe i taket fra Lampehuset, lampa i vinduet var de jeg fant på salg på Gran Canaria og kjøpte 4 stykker av.
Celine sitt rom er rett over gangen. Hun har dør på sitt store rom.

På ett av de andre rommene fant jeg en gammel komode som jeg har malt og byttet knotter på. Seilbåten er fra kjellerrommet på Nesøya. Speilet fra Celines Hus og sengeteppe er det jeg laget av pappas skjorter etter han døde.

Den fineste kunst på soverommet 🙂
Tven fra kjøkkenet hjemme har fått plass på soverommet. Deilig å sette på Pippi når Celine våkner før fuglene synger! Stolen stod her på gården.

Måtte innom å se på Celine som lekte på rommet sitt.
God Lørdag
Christine

Ikke halvferdig, men fremgang!

Jeg har funnet ut at trappeskraping er perfekt arbeid for en gravid. Jeg kan sitte og arbeidet er ikke hardt og ingen skadelige avdampinger som det heter i malingsreklamen!

Puta er med hvert eneste trinn oppover!
Den oransje veggen bak trappa er grunnet, og når alt malearbeidet er ferdig skal jeg prøve meg på tapetsering. Lyseblå pip ligger klar!

Jeg har dratt av teppebelegg som jeg anslår er fra 60-70 tallet. Under belegget er  det dobbelsidig tape som må skrapes og lirkes av. Kanten av trinnene har ett jernbeslag som jeg gjerne vil beholde. Det må også skrapes og skrubbes for det sitter sleip gammel tape fast!
Før:
Christine

Luker i eget bed

Celine har luket vekk de minste gulrøttene i bedet sitt, og hun er så stolt!

Så utrolig gøy å se hennes glede for hver liten gulrotspire hun dro vekk!

(man skal vel dra vekk de minste spirene som står nært de som er større??)

Christine

En ferdig, en igjen…..

Jeg syr liftgardiner til soverommet på hytta. Samme som jeg sydde til Celines rom, men jeg synes hennes ble litt kjedelige i kun blendingsstoffet fra Stoff og stil, så denne gangen kledde jeg blendingsstoffet med en blondegardin jeg hadde liggende.
Å sy liftgardin er utrolig enkelt, men litt krevende fordi man må være nøye. Jeg kjenner at jeg ikke helt er laget for samlebåndsarbeid, men hååååper at jeg klarer å samle nok energi til å sy en til (helst i kveld)!
Vi koser oss fortsatt på hytta. Husbonden svinger seg med malekosten og jeg pusser trapp til den store gullmedalje. Lille frøken graver etter “makk”, hopper i trampolina og “desser” så det svinger etter. Hun har skjønt at hun smelter mammahjertet med å si : “æ ska bli akkurat som dæ når æ blir stor mamma”
Hytte hilsen fra Christine

“Ny” trapp i arbeid

Husbonden og jeg hadde gjort en avtale på at vi skulle begrense denne sommerens oppussing/oppgradering til to soverom, to stuer og en platting ute. Vi er faktisk så og si ferdig med rommene inne, men plattingen står igjen.  
I stedet har vi latt oss friste av gangen mellom de to soverommene oppe. Og i ettermiddag har jeg begynt på trappa opp:
Jeg tror den kan bli skikkelig fin. Den er veldig gammel, men godt tatt vare på. Jeg ser når jeg pusser at tidligere eier har sparklet og malt små hakk i treverket.

Jeg tror selve gelenderet skal bli hvit, mens veggen i bakgrunnen skal få flyseblå PIP tapet.
Men aller først: seriøst mye pussing 🙂
Christine

Cookbook

Jeg blir så utrolig stolt av å være norsk på en dag som i dag. Det må jo ha vært mer folk i gatene enn på 17. mai!! I tillegg er ganske sikker på at vi har verdens beste statsminister i Jens Stoltenberg!
For en flott måte både han og kongefamilien har taklet og takler denne krisen på!
***
I kveld møtte jeg igjen søsteren min, som har vært på reise. Snille søster hadde den perfekte gave til storesøsteren sin:
For noen bakverk i disse bøkene! Jeg kan ikke vente med å lage noe fra dem. Kommer jo snart en passende anledning for Fru Bussoli blir 33 år i august!
Christine
PS: 
Blåfargekoden på stuebordet: s0530-r80b   (vi brukte shipolin)

Familiebilder

Aller først må jeg si at jeg ikke har ord for det forferdelige som har skjedd i Oslo og på Utøya. Hjertet mitt blør for de rammede og familiene deres. Det er meg helt uforståelig hvordan ett menneske kan være så fylt med ondskap og hvordan han kan ta seg retten til å ta andre menneskers liv.
De varmeste tanker til alle berørte!
Jeg har brukt mye tid av helgen foran tven, mens Celine har kost seg med diverse andre prosjekter. 
Jeg hadde kjøpt noen lerreter til henne, og her er resultatet etter hennes frie utfoldelser
(skal si at det smelter mammahjertet)
Her er hele familien vår.
Mamma pappa, Celine og den bitte lille er babyen. Han lyseblå er far i himmelen. Øverst er Mor i nord, og BesteJens. Oldemor, Tante Mimmi, Onkel Stig og kjæresten hans er også med!
Celine ville fortsette med tremenninger og gammeltanter, men det ble ikke plass. Jeg fikk en liten lekse fra den lille at jeg måtte  kjøpe større bilde for å tegne på 🙂
Dette synes jeg var litt gøy. Det er lille Bussoli-familien inkludert babyen som skal komme.
Det liggende menneske er meg som hun har tegnet på sofaen. Der fikk jeg den!
Bildene henger nå på det nye soverommet vårt her på Slettjord. Husbonden har gjort det ferdig, men jeg er ikke ferdig med mine greier- dvs lifter, gardiner, veggpynt osv…..
Det kommer det kommer…..
Christine

Bær

Da har vi tømt moltemyra på Slettjorda. Ikke kunne jeg vite at bærne var moden nå, men det ble jo en artig overraskelse da vi skulle ut å se etter blåbær 🙂
Celine har fått male ett bord som stod her helt selv. Det skal hun ha på rommet sitt med to stoler til.

Nå skal vi en snartur til byen. Babymagen skal måles, butikkting skal gjøres og mat skal handles. 
Ha en fin ettermiddag.
Christine