Mens vi venter….igjen

Sist vi gikk å ventet på baby lagde vi masse smoothie………
Det gjør vi denne gangen også. Anbefales og utrolig godt!!
Koppene er Celines favoritter(spesielt den liiiiiilla) og Macronskjeene kjøpte jeg i Paris og er mine favoritter!
Oppskrift:
En banan, en kopp frossene blåbær, noen isbiter og et vanlig beger jogurt.
Bittelitt eplejuice på toppen. Nokk til 3 små glass eller ett stort!
Forhåpentlig blir det tid til endel smootier før den lille kommer, for vi er ikke klar.  Husbonden reiser bort til helgen, jeg skal ha pakket sykehusvesken min før han drar!
Christine

Tikk takk……

Det tikker og takker og tiden går mot termin. Jeg får litt pustevansker av å tenke på det for jeg er ikke klar til babyens ankomst. Vi bor uten klesskap og uten soverom fordi det jobbes på badet. For hvert minutt som går sprer rotet seg til nye hjørner her hjemme. Snart er bade-gutta ferdig og da skal det herske orden her!

Noen hadde spurt meg om førbilder fra slettjord. Desverre er mange gått tapt da macen druknet på sjøen, men nå har jeg funnet noen på en gammel data. Her er
link til innlegget med “etter bildene”

Før:
Teppegulv og strietapet. Strietapet med papir under var et samla ork å få vekk. 
Rommet er så lite at døren måtte vekk for å tilfredstille mine egene høye brannforskrifter og krav. Jeg er som tidligere nevnt livredd for brann!!
Strie med papir. Beste løsning ble å fjerne selve strien (lett), fjerne løst papir(greit nok), male med ett lag vannbasert maling(lett), fjerne det som var løst av papir etter malingen (lett), sparkle med rullesparkel for å få det gjevnest mulig (vanskelig), pusse ned rullesparkel(slitsomt og støvete), sparkle litt til, pusse litt til og male 3 strøk! Ikke rart dette rommet ikke var ferdig før nesten hele husbondens ferie var over!!
Gulvet var trukket med teppe og tape. Under fant vi fine tregulv.  Det var en grei jobb å få av platene når vi først kom til med kubeinet, men det var ikke bare bare å komme seg gjennom platene.
Jeg limer inn en link til velgerguiden, siden jeg stiller til valg nå.
Dere er hjertelig velkommen til å like profilen min
Legg merke til kvinneandelen i vårt parti og er det ikke flott at så mange unge stiller til valg!
Vi har flere småbarnsmødre på listen!  
Krysser fingrene for at det går veien!
Christine

Søndagskos

Vi har testet fiskelykken med hell. Dro opp sei etter sei og en stor torsk. Vi spiser egentlig ikke torsk i måneder som ikke inneholder bokstaven R, men siden august er over hvert øyeblikk så tok vi vare på han.

Siden husbonden skal på reise neste helg innser jeg at sesongen er over for oss på Slettjord. Gleder meg allerede til neste år.

Christine

– Posted using BlogPress

Location:Slettjord

Tips om konkurssalg

I går kveld kom jeg hjem fra Oslo og bagen min var FULL. Camilla og jeg rakk innom en lyn-tur på Sandvika Storsenter og der oppdaget jeg at mitt absolutte favoritt sengetøy merke var konkurs. Jeg gråter!

-Halv pris i hele butikken og jeg hamstret. Linen Factory har butikk i Sandvika og i en av sidegatene på Karl Johan. Løp og kjøp. Vannvittig deilig og glatt sengetøy.

Christine

Posted using BlogPress from my iPad

Location:Moslingsvei,,Norge

Hello Oslo, Hello Messe, Hello Fred

I morgen tidlig tar jeg med meg søte Camilla i butikken og stikker til Oslo/Lillestrøm på butikkshopping. Vi har lagt en plan over hva vi skal ha av jul og høstvarer. Vi gleder oss. Når vi først er i Oslo er det endel andre ting vi skal rekke over også. Jeg skal kjøpe agurker til sylting og best av alt: “nye”øyenbryn.

Min gode venn
Fred Hamelten har skviset meg inn i sitt tettpakka program og jeg kunne ikke vært gladere!

Bye bye sjuskebryn, hello fred-bryn!!!!

Har forresten vært på UL i dag. Hadde gledet meg storveis, men det hele ble bare en trist og lei episode. En kvinnelig gyn/fødselslege(?) som sier tidlig i undersøkelsen :”Her er det noe galt” “Alt for mye fostervann” uten å utdype det når vi spurte førte til tårer og ubehag. Heldigvis møtte vi på en fin lege i sykehuskorridoren som tok oss til side og forklarte litt bedre hva alle disse utsagnene betydde. Ny kontroll om to uker og med et løfte fra legen i gangen om at jeg ikke trengte å bekymre meg, så føles det hele mye bedre nå og jeg reiser som planlagt til Oslo.
En liten tur ut i byen nå for å kjøpe regnfrakk og gummistøvler. Må jo være klar for været sørpå! 
Christine

Holde det hvite hvitt

Jeg får ofte- veldig ofte spørsmål om hvordan vi holder det hvite hvitt. Det er tross alt endel hvitt her hjemme. Er det ikke vanskelig med små barn spør folk meg…..

Vi har noen regler hjemme.

Alle måltider med Celine spises på spisebordet. Har vi besøk av flere unger så har jeg ett eget barnebord som vi drar frem. Barna synes det er stas å spise alene. Vi er storforbrukere av våtservietter. De står alltid på bordet i denne esken fra Riviera. Ingen barn går fra bordet uten at vi tørker munn og småfingre. Også bruker vi forkle når Celine spiser. Både for å ikke ødelegge klær og for at ikke kjøttkakesausen skal gnies ut fra genser til sofa.

Barnehagen til Celine er en sandete barnehage. Hun er alltid  skitten etter masse lek, så vi tar på rent tøy når hun kommer hjem. Ikke så vanskelig egentlig.

På lørdager får hun spise godisen sin foran tv,men jeg legger ett pledd over sofaen.

Jeg synes dette er greie regler å forholde seg til. Tror vi hadde blitt å spist alle måltider rundt spisebordet uansett om det  hadde vært en annen farge i hjemmet. Dessuten varer klærne hennes lengre med smekke…….

Og for de som lurer på hvitmaling:

Vi bruker 0500N på vegger og tak

Høy glansbrad i tak og 10-15 på vegger

Ikke butinox for da må vi male ett strøk mere enn med annen maling

På gulvet bruker vi grunning før vi tar mange lag med shipolin

Christine

PS:

I år stiller jeg forresten til kommunevalg- profilen ligger på tv2- link
her

“like” den gjerne 🙂

Høsting

Endelig var det klart for høsting på Slettjord og Celine var overklar.

På det varmeste må jeg anbefale foreldre å plante med barna. Stoltheten hennes er til å ta og føle på. Jeg husker selv at min “bæsse” laget bed med mandelpoteter til meg på hytta. Det var så stas og jeg glemmer det aldri.

Til neste år planlegger vi å utvide og utvikle kjøkkenhagen. Jeg gleder meg allerede.

Christine

Posted using BlogPress

Location:Slettjord

Klokken er før åtte

Det er tidlig søndag, men vi har vært oppe med vår lille a-prinsesse en god stund.

Tenkte jeg måtte vise den ene av pip skålene jeg fikk av tanten min i bursdaggave. Kunne vel ikke passe bedre her på Slettjord!

Ellers har vi en plan for dagen. Vi skal ta opp Celines gulrøtter, men aller først skal Celine og husbonden bygge city Lego. Veldig stas for begge to!

God søndag

Christine

– Posted using BlogPress

Location:Slettjord

CELINES HUS 1 ÅR

I dag fyller faktisk Celines Hus 1 år! Hipp Hurra. Tiden har gått så fort at det er som om det var i går vi åpnet. For en følelse jeg hadde i kroppen da. Så glad for at vi fikk det til(det er det mang jeg kan takke for) og så sliten at jeg trodde jeg skulle sovne ved bordet på puben da vi gikk over gaten etter stengetid for å skravle litt. Husker jeg måtte gå meg en runde ut på kvelden- og at jeg gikk opp til butikken og bare stod å så i vinduene………

 Jeg har laget kake til kundene i dag og det blir servert deilig kaffe og saft. Rabatter blir det også. I anledningen nattåpent er butikken åpent fra 12:00 til 22:00 i dag. Kom også  å hils på Camilla som skal være meg mens jeg er ute i fødselspermisjon.

Selv tilbringer jeg dagen delvis på Celines Hus i bursdagsfeiring men også på stand i byen. Valgkampen er i gang så nå skal jeg bidra til at vi vinner valget!!

Christine