Makron-o-mania

Jeg er hooket på makroner. Den deilige forseggjorte lille smaksbomben er rett og slett unik. Perfekte å fryse ned, hurtig å tine- imponerer selv den mest kresene gjest 😉 Men det er ikke “bare bare” å få svingen på herligheten. Selv har jeg gått kurs hos by1s beste makron-maker Andrea Fagerli, og nå skal jeg forklare til deg.
Du trenger til en farge av makronene:
80 g eggehvite
60 g sukker
100 g melis
60 g mandelmel
Makronmestern selv hadde gjort klart massevis av mandelmel og eggehviter, så for hver konditorfarge målte hun opp en oppskrift og mellom hver farge vasket hun alle skåler og visper og tørket det godt.

 Eggehviten må være temperert. Ikke slurv der. Mandlene skal helst skoldes, men vi tok juksevarianten og droppet skoldingen. Det er dog viktig å kværne mandlene til det blir superfint mel. Ha eggehvitene i en skål og dropp i litt av sukkeret. Pisk ivei og ha i resten av sukkeret mens du speeder på mixmasteren. Se til at margengsen blir seig og fin. Sikte i melisen og mandelmelet og vend det godt ned i røren. Bruk IKKE mixmasteren.

Nå alt er vendt godt inn har du i valgfri konditorfarge. Jeg anbefaler på det sterkeste gelefargene fra WILTON. De finner du på jernia på amfi. De er drøye og sterke så prøv deg frem med litt etter litt.

 Vend fargen godt inn i røren og legg merke til at konsistensen på røren din skal være slik som på bildet.

 Det går fint å bruke sprøyteposer eller skje til å lage makronene, men lettest blir det om du bruker en slik sprøyteball. Denne er kjøpt på Kitchen på Storsenteret.

 Sprøyt ut jevne makroner. Den riktige størrelsen er rundt ?? cm. Makronene skal stå på benken og tørke ca en time før de stekes. Ikke hopp over det steget, for da vil makronene dine sprekke.

Fyll-Sjokoladeganache

100 gram hvit sjokolade

20 gram fløte

40 gram bær

 Hakk opp sjokoladen. Varm fløten og hell den over sjokoladen slik at den smelter. Putt oppi bærene og rør. Smør på en makron og sett en annen på toppen.

 Fyll- Fruktgele
1 ss vann
30 g sukker
100 gr bær/frukt
10 g pektin(fås i matbutikk)
Bland vann og sukker i en kjele. Ha i bær og la det koke opp i ca 3 min. Rør i pektin og la det kjølne. Her kan man prøve seg frem med bær. Jeg prøvde annanas fra boks og det ble også kjempegodt. Bruk fantasien.

Makroner!
Love it
Christine

Makroner i lange baner og STUDIO

Jeg sitter hjemme med den lille i kurven vedsiden av meg. Det klikker i tastaturet og skrives så det nesten ryker. I ca halvannet år har jeg skrevet for den lokale gratisavisen INARVIK, men nå skjer det mere på skrivefronten. Jeg har takket ja til å skrive for det nye interiørbladet STUDIO. Deadline i dag, så her jobbes det! Supergøy. Jeg skal komme tilbake med mere om hva jeg skriver.
Til noe helt annet:
Husbonden og jeg har skoldet mandler nok til en million makroner så her bakes det! Jeg ble helt hooket etter å ha vært på kurs hos venninnen min Andrea. Hun er flink hun! 
Grønn med kiwifyll

Herlige greier!

Min favoritt: rosa med bringebær. Denne er fra de første rundene der jeg ikke gadd å skolde mandlene.

Har laget her:
rosa med bringebær
lilla med blåbær
grønn med kiwi
gul med annanas
orange med appelsin
grå med sjokolade og lakris
Enkel oppskrift kommer:)
Christine

Barnegardiner

Jeg ser etter gardiner til Isabellas rom, og har funnet en gardin som passer perfekt.

Mønsteret er egentlig litt større enn man skulle tro….

I helgen er det fastelaven så jeg på frokost-tv, så da ble det bestemt at Celine og jeg skal bake berlinerboller i morgen. Sånne med sukker på. Også har jeg vært og kjøpt flere konditorfarger, så nå skal det bakes flere makroner. Jeg er virkelig hektet. I morgen skal jeg lage grønne med kiwi-fyll og sorte med lakris! Veldig gøy!!!
Søndag skal vi grille pølser i fjæra med venner hvis det er godt vær.

 Deilige helg

 

Christine

Drømme meg bort…….

Hadde jeg bare hatt denne…..

…….så skulle jeg aldri ha kjøpt brød eller rundstykker. Da skulle jeg bakt hver eneste dag. Finnes i masse farger- ingen bombe at jeg hadde gått for den hvite.
I morgen skal jeg på makronkurs! Jeg gleder meg så til å bli en makronmester!!
Christine

12-Feb-12

I går var det middagsselskap hjemme hos oss. Bordet var desverre ikke ferdigpymtet før det var mørkt ute og da blir jo bildene så som så…….
Jeg er silkeblomsternodus, og hadde laget hvite blomster på hver tallerken.
Siden vi skulle servere maten på tallerken og ikke på serveringsfat brukte jeg dekketallerken.
Fine vasen jeg fikk av Celine på bursdagen min.
Champagneglassene mine er jeg såååå glad i. Ikke akkurat siste skrik, men utrolig praktisk når man har mange gjester og alle har hver sitt design på glasset.

I dag er det betraktelig roligere i huset enn i går kan man si. sløvefaktoren er høy og det er deilig.
Morsdagen ble startet med gaver i sengen. Jeg fikk ett makron-kitt, så nå skal det bakes. Jeg har en venninne som er god på makroner, så kanskje jeg får ta ett kurs hos henne først 🙂
Christine

Bestikk etterlysning

Bestikket vårt heter Laguiole og ser ut som dette.

Da vi kjøpte bestikket hadde de bare 6 gaffler og aldri fikk vi kjøpt flere. Etter det jeg har sett selges det ikke lengre, så nå lurer jeg på om noen har litt fra dette bestikket liggende- så kan jeg kjøpe det. Kjøper gjerne flere og event andre deler også.

Christine

– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Narvik

Redesign igjen- en voksengenser blir to barneplagg

Jeg er bokstavelig talt på vei ut døren til kurvfest og innvielse av det nyoppussa partikontoret vårt, men jeg bare måtte slenge ut bilder av min nye redesign. Jeg hadde liggende en rosa flettegenser i cashmir, og den er nå laget om til en liten kjole til Celine og ett skjørt til Isabella.

 Modellene så på barnetv så det får bli en annen gang. Kjolen har jeg klippet av armene og fjernet den øverste bredeste delen av armen og sydd den på igjen. Halsen og armåpningen er skrenket inn og lengden klippet av.

 Nederst på kjolen har jeg sydd på pompomer

 Isabellas skjørt er rett og slett det nederste av genseren som jeg har sydd på litt ribb jeg hadde liggende.

Celines arm begynner der min albue engang var. Lurer på om jeg klarteå forklare det???

Detnvar ikke bare enkelt å sy i strikkstoff, men det gikk. Synes klærne ser bedre ut på enn når de ligger på gulvet.

Ok, nå må jeg stikke å møte min partivenner!!

Christine

Her bor Isabella Bari

Jeg begynner å nærme meg ferdig på Isabellas sitt rom. Jeg har laget det i samme stil som Celine sitt, men likevel forskjellig.
Jeg har kjøpt samme ullteppe til Isabella som Celine har. Jeg synes at det gjør rommene like. Begge rommene er (selvsagt?) hvite i grunnen, det gjør det enkelt å skifte litt på stilen etterhvert som de blir eldre. Vi har satt inn en ektorp sofa, sånn at den av husbonden og meg som står opp tidlig med jentene kan hvile seg litt ekstra. Greit å ha på urolige netter.
Bokhyllen er fra Oliver Furniture. Jeg virkelig digger det merke! Isabella fikk en bitteliten tv til jul, men ledningsfestingen gjenstår. Jeg leter også etter ett fint stoff jeg kan sy liftgardin til henne av. Tenkte på noe som hovedsaklig er hvitt. men litt farger også…. Tips meg gjerne. 
Killisengen
♥ Fødselsgave til Isabella. 
Den har jeg ønsket meg siden før jeg fikk barn!!

Ett lite lampe/settebord fra bruktbutikken til 50 kroner ble lekebord til Isabella. Mangler dog litt maling, men det skal det bli orden på. Bak er en kasseseksjon fra Oliver Furniture. Eskene kan hektes ned av hyllen. Perfekt til lego og andre småtteri når hun blir eldre.
Knaggrekke fra ILVA. Fineste Ilva i Danmark savnes. Ingen som vil starte en i Norge?? Helst i Narvik!!
Babytottene til Isabellaen min
Rammen fikk hun av selveste”min lille lykke”familien til dåpen!
 Enhver må ha postkasse. Celine lager gjerne litt post til lillesøster!

 Eskene jeg kjøpte i en interiørbutikk i Kiruna for noen år siden passet perfekt i lille bokhyllen. Jeg rett og slett elsker figurene.

 Kul bil! Dåpsgave fra fineste!

 Sebrahyllene henger over sofaen.

 Min lille lykke-Christina broderte sengetøy til Isabella

 Bord og krakker klar til å lekes med. Bordet skal få litt mere maling- også har jeg en liten plan for å lage det litt spesielt til Isabella. Til Celine laget jeg ett
ludo-bord. link her


På den siste veggen står et ganske stort trippelt kleskap.. Veldig deilig å ha plass til både klær som brukes nå og de som kommer i nærmeste tid. Jeg har også en stor kurv nederst der jeglegger det hun vokser ut av- det gjør det enkelt å sortere til

neste barn
de som skal få tøyet etter Isabella 😀
Christine