Poteter og aviser

På ett eller annet tidspunkt har jeg lest om at poteten brukes for å snu jorda. På gården hos oss tror jeg ikke jorda har vært i bruk på sikkert 30 år uten at jeg er sikker på det. Det jeg er sikker på er at det kommer til å bli en heidundranes jobb å harve den opp uten traktor. Så var det jeg kom over at man kunne legge poteten rett på bakken og få poteter av det. Nå har jeg googlet og undersøkt og i helgen ble potetene “sådd”

Poteten ble lagt rett på gresset, deretter ble det lagt vått avispapir, våt jord og høy som ble vannet. Egentlig skulle vi lage en åker gikk helt opp til låven,men det kunne vi bare glemme på grunn av vinden.
Det sure er at akkurat nå sludder det i Narvik, så da er jeg ikke helt sikker på hvordan det skal gå med poteten.

Når det etter denne sesongen forhåpentligvis har vært plantet poteter her, skal vi til neste år plante gulrøtter, for det var det de hadde her i gamledager 🙂

Takk og lov for av vi hadde med venner på Gården i helga. Med den vinden hadde det nok aldri blitt satt en eneste potet uten de ekstra hendene. Tusen takk 🙂

Celine er dratt på tur med Barnehagen og skal sove borte i 2 netter, jeg tror det er første gang hun er borte så lenge uten at vi ser henne i det hele tatt. Det er nok verst for meg, for Celine var så oppglødet da hun dro på tur at det så ikke ut som det skulle by på problemer……

Christine

Shutters

Da denne lampen kom forelsket jeg meg helt, og var ikke i tvil om at før eller siden måtte jeg ha en sånn. Nå er det blitt siden, og i to esker midt på stuegulvet står 2 stk shutterslamper og venter på å bli hengt opp.

Lampen er degsignet av Louise Campbell for Louis Poulsen

Bilder:

Lampen er i metall

Designeren med de to utgavene

Superfint lys i den!!

I Narvik kan man kjøpe lampen på HTH. 
Bilder kommer asap!
Christine

Hva gjør man i København?

Mor i Nord, Beste Jens, Husbonden, jentene og jeg skal på tur. Vi skal til Køben noen dager i juni. Nå ønsker jeg meg dine beste tips. Er det spesielle butikker? ting for barna? steder vi burse spise? bra museum? Alt som er kult!!!

Jeg blir superglad for gode tips, og det er sikkert flere en meg som blir glad

Babyblå

Pastellene har smeltet hjertet mitt- ingen tvil. I stuen på gården kjører jeg på med litt blått.

 Putene er fra sebra.dk og kjøpt på sluttsalget til Småmonster.

Bordet stod i stuen da vi overtok, men har fått bittelitte maling.

Her er stuen som den står til daglig. Ikke “bloggefisert” med blomster lys eller makroner.

På den ledige veggbiten i hjørnet kommer det ny kunst som jeg har bestilt i dag. Kunsten tar utgangspunkt i noen bilder jeg har sendt den nederlandske kunstneren av Slettjord Gård.

Dette bilde er ikke tatt fra samme vinkel som mitt bilde over men det gir ett  inntrykk av hvordan det var da vi overtok. Husbonden og jeg prøver å bevare det gamle, samtidig som det skal vises at det nå er Bussolis som bor her. Det første året ville jeg ikke røre så mye, for jeg følte at tingene hørte til der ute, men etterhvert som vi begynte å få frem gamle gulv og gammelt panel under lagevis med tapet maling og belegg ble det naturlig å gi fra seg endel ting som ikke passet for oss.

I dag har jeg vært på Fiskehallen i Narvik og spurt om “lærlingeplass”. Det har jeg fått!! En av dagene nå skal de ringe meg og jeg skal komme og bli lært opp i fiskefiletering. Er det ikke kult? Husbonden liker ikke å ta borti fisken vi fisker, så det er jeg som bløgger og fileterer og snart skal jeg virkelig få sving på sakene. *gleder meg*

Christine

Kjøkken på Slettjord

Kjøkkenet på Slettjord var slitent, og egentlig trengs det å gjøre litt med. Det er belegg på guvet og den siden som ikke vises på dette bilde har vask og skap som er bytteklare. Så er det sånn at vi ikke kommer til å ta oss råd til å begynne med dette i år. Det er klart at det koster ikke mye å riv av belegget, men jeg kjenner oss så godt at hvis vi først er i gang så ryr det på…. Vi venter litt

Det som er sikkert er at den gamle turkise benken skal få bli til evig tid. Over benken har vi tatt litt restetapet fra trappen vi pusset opp i fjor.. Vi har satt opp nye hyller på veggen og døren som det henger en tavle på er stengt av. Det var 4 dører inn til kjøkkenet- 3 får holde.

FØR:

Bildet fra salgsannonsen. Det er tatt i en annen vinkel men man får da ett inntrykk. Ikke så mye vi har gjort på kjøkkenet.

En gang var det forstue her. Vi har revet av gulvbelegg og mye tapet  for å komme frem til dette. Spisestuen lå i uthuset og Konrad som vi kjøpte huset av husket at han hadde spist sine barndomsmiddager på dette bordet.

Gården og uthuset i bakgrunn. Smia i forgrunn.
Hovedhuset skal få hilse nærmere på hvitmaling asap og senest før sommeren er over.
Christine

Pasteller

Kjøkkenet på ytre Slettjord har fått seg en oppgradering. Vi har ikke akkurat byttet det ut, men frisket det litt opp med litt maling her og der. Var innom på Lindahls og kjøpte meg to nye pastellfarger og hjemme hadde jeg tre fra før så det var ett godt utgangspunkt

grunne-rulle-rulle og rulle litt til

Gamle pinnestoler fra gården, pinnestoler kjøpt på facebook for noen få kroner. Tripp Trapp: 200 kroner!

Storveis fornøyd, og kan nesten ikke vente med å få malt de siste blå stolene 
Christine

Barneforsikring

I skrivende stund annonserer IF barneforsikring rundt på hele bloggen min og jeg liker det. Dette er faktisk første gang jeg lager innlegg for en annonsør, men jeg skal ærlig innrømme at det er aller mest fordi jeg tror på dette selv. Vi har hatt IF barneforsikring siden Celine var liten og jeg møtte ei mamma som fortalte meg om forsikringen. (det var lenge før IF ble annonsør her på hvitstil) For meg var det ikke en selvfølge at man skulle forsikre barnet sitt. Jeg viste ikke engang at det fantes- før jeg møtte denne mamman.  Nå er Isabella også kommet inn under denne forsikringsparaplyen og jeg føler det veldig godt.

Jeg vil anbefale mine lesere å gå inn på IF sine sider og lese om forsikringen.
 Link her.


Det viktigste i verden……og mest dyrbare jeg har
Er dine barn forsikret?
Christine

Sesongstart

Vi har kommet oss over på Gården og skal tilbringe en minihelg her før vi kjører til Tromsø i morgen. I går fikk jeg opp de nye hyllene på kjøkkenet. Artig å plukke frem masse greier som jeg har samlet sammen gjennom vinteren.

Jeg har også fått tak i “nye” stoler til kjøkkenet. Fem pinnestoler er i box, men skulle nok trenge 3-5 stykker til. Rop ut om du bor i nærheten og har 🙂

Malesesongen er i allefall i gang, målet er å få grunnet men stoler før vi setter oss i båten og drar hjem.