Narvikfjellet på sitt BESTE

Jentene på tur ned fra Øvre Fjellheis.

Dagen begynte grå og trist med snøvær, men det snur fort. Her er vi på siste turen i knallvær med kanonforhold.

Ikke kan jeg få skrytt nok av bakkemannskapene i Narvikfjellet. Ved barneheisen er det satt opp en lavvo- der de selger pølser, bålkaffe, sjokkis til en billig penge. Pølsene setter du på spyd og griller selv i bålet. Benker med reinskinn, jeg er målløs. Helt FANTASTISK. Personalet i heisen står ute og hjelper ungene, fremfor å sitte inne i styrhuset. Knallbra! Jeg elsker bypåsken i Narvikfjellet.

På toppen av det hele har verdens beste nabojentet tatt på seg en liten påskejobb som barnevakt for Bella på dagtid. Love it!

Christine

JEG E L S K E R PÅSKEN

Vi startet dagen med å hive oss på toget til Bjørnfjell (igjen), vi reiste fra skyete snøvær til knallsol på fjellet. (bare synd det skifter så fort på fjellet- men det snakker vi ikke mer om…) Er ikke det norskeste uttrykket av dem alle: det finnes ikke dårlig vær-bare dårlige klær…..

Enkelt men så sinnsykt god turmat. Dagens vertinne disket opp med den deiligste  turmaten.  Ikke noe smaker mere påske enn lam. Her er store rundstykker fra
Bakerens Utvalgte Gourmetstykker fra Hatting fylt med rester fra tidligere lammelårmiddag og vertinnens egenkomponerte dressing. Den andre er samme rundstykke med spekeskinke. Det er noe annet en brødskiv med brunost det!
Fargerik gjeng på togstasjonen. Sjekk påskebrillene husbonden hadde med hjem i amerikagave i fjor. Har gledet meg til å bruke dem! 
Celine og venninnen Molly får premie for suuupert gjennomført hytta rundt race på langrenski. 
(med heiende pappaer hakk i hel)
Dagens panorama!

Kjøkkenet med stor K

Jeg satt å leste bladet : Mat fra Norge (aftenposten) og kom over en annonse fra Sigdal. Jeg sitter med haken på bordet og er forelsket. Noen som har sett det nye Scala 
Inframe kjøkkenet?

Må sjekkes ut! Dører og skap er inni skrågene. Kjøkkenet i seg selv ser ut som det er plassbygd. Love it! Jeg har allerede bestilt katalog. Og hvorfor jeg har bestilt katalog? Vi er offisielt på husjakt. Vi skal flytte nærmere slalombakken- helst så nært at vi ikke trenger å pakke bilen for å komme dit. 🙂

Love it. I hvitt- selvfølgelig 🙂
Er det noen som følger den svenske kokken Leila Lindholm på instagram? Hun har 
et skafferi på sitt kjøkken som jeg er dødelig misunnelig på. Jeg anbefaler å ta en titt. 
På mitt neste kjøkken 

ønsker jeg meg
 må jeg ha et skafferi.
Innlegget er laget i sammarbeid med Sigdal- jeg er fri til å skrive hva jeg vil.
 Alt jeg skriver er min oppriktige mening.

På tv!

Mens vi ventet på at husbonden skulle komme hjem fra sin årlige ekstrem-ski-konkurranse tok vi jentene oss en tur til Bjørnfjell for å besøke våre venner. På toget møtte vi et helt filmteam fra tysk tv som skulle lage tv fra vakre Nord Norge. Tyske Klaus ble begeistret for de to små jentene i de
gule polarn o pyret jakkene, så vi ble intervjuet hele veien frem til Bjørnfjell. Supergøy.
To jenter i gang med nisten- før vi har forlatt stasjonen i Narvik
De som kjenner meg vet hvor begeistret jeg er for Narvik, og for å si det mildt holdt jeg ikke tilbake på skrytet av fantastiske Narvik. De møtte rette dama- det tyske filmteamet…..
Akkurat nå har jeg engasjert husbonden i å få tak i det tyske filmteamet. Jeg er redd de ikke har vært i Narvikfjellet og filmet der- så det skal vi sikre oss at de får med seg.
(og mens jeg skriver snakker han med tyske-Klaus på mobilen)
Christine

Helt perfekte hveteboller! (i all beskjedenhet)

For litt siden fant jeg en artikkel om hvordan man skulle lykkes med gjærdeig- jeg fulgte rådene og jeg lykkes nå med gjærdeig. Desverre finner jeg ikke tilbake til artikkelen-ellers skulle jeg lagt hel greia ut her.

Jeg har i allefall ALDRI laget så gode boller noen gang. Ei heller så usunne, men jeg trenger ikke spise alle. Isabella ELSKER boller, så de går ned på høykant.

Mine boller:

1,5 kg hvetemel

300 g tinesmør

1 liter melk

2 pk gjær

1/2 boks melis

litt kardemomme

rosiner.

Slik gjør du:

Ha mel i en eltemaskin. Smelt smør i mikro og varm melken til 37 grader. Ha smøret sammen med melken. Hell litt av denne blandingen over gjæren før du har melisen sammen med melk og smør. Hell begge væskene sammen med melet og elt i 20 minutter på halv guffe. (VIKTIG å elte så lenge) På slutten av eltingen har jeg i uanstendig mye rosiner.

Ha et fuktet håndkle over deigen og la det heve over dobbel størrelse.

Ha deigen utover bakebordet. (jeg har fått tips om tupperware bakematte og den eeeeeelsker jeg) Del deigen i emner og trill boller. IKKE jobb masse med deigen- kna den minst mulig. La bollene heve under fuktede bakehanduker i ca 30 minutter. I min ovn steker jeg i midten 10 minutter på 200 grader.

Av det blir det perfekte boller. Hvis kostholdet ditt ikke tillater mengder med boller- gi de bort i en fart- de er falig gode. Husk- det er påske så man skal unne seg litt godt.

Christine

Cakepops

Det er absolutt ikke min favoritt, men når en 5 åring har bestemt seg for at cakepops er det som skal serveres i barnebursdag- ja da er det bare å brette opp armene. Jeg googlet diverse oppskrifte- man kan tydeligvis gjøre dette på 29 tusen forskjellig måter. Jeg gikk for: bake en sukkerbunn- smuldre den opp i biter- røre inn 4 spiseskjeder lemoncurd (hentet ut av venninne Andreas kjøleskap)- forme kuler med en melonskje- dyppe i smeltet hvit sjokolade med rosa farge-strø med rosa kokos. Celine ordnet det siste selv.

Viktig å ha en assistent som kan gå skyttel mellom fryder/terrasse. På null komma nix er de stivnet og nå liger de fint innpakket i frysern klar til tirsdagens bursdagsselskap på svømmehallen.

De ble veldig gode (sånn helt objektivt sett)

Celine mente vi skulle lage noen blå eller svarte til gutta.

 Isabella ville mest sannsynelig spise opp alle. hun er husets matmons.

Christine

Søte sokker

Ungene var våken før pipene i morges, og jeg har brukt litt tid på å lete etter noe på nett. Desverre fant jeg ikke det jeg skulle ha, men jeg fant de søteste sokkene jeg har sett. Og for de som har gutter: de finnes i en tennissko/sokkvariant også.

Love it!
Noen som har sett de i Norge?
Christine

Gult er kult!

Polarn o Pyret har fri frakt akkurat nå, og derfor har jeg kastet meg på bestilling. Vindfleece til jentene i sommerlig perfekt gulfarge og tilhørende luer er på vei hit. Kjenner jeg den vkre men kalde nordnorske sommeren rett så blir dette sommerens uniform. Love it!

I dag har jeg vært i begravelsen til min Farfar. Vakker sermoni. Og som jeg sa i min minnetale så føles det rart at gleder og sorg kan stå så til de grader side om side i livet. I går feiret vi femårsdag i dag minnes vi livet…….
Celine er veldig opptatt av livet og døden. Det er ikke så rart når hun i løp av sitt korte liv har opplevd å miste så mange rundt seg. Jeg fikk nyss i at kisten skulle senkes ned i graven mens alle var tilstede på kirkegården, så vi valgte å ikke gå dit. Vi gikk heller dit på ettermiddagen når graven var lukket og pyntet med blomster. Celine fikk legge på blomster og hun mente vi ikke burde bli der så lenge for hun var helt sikker på at Gud ventet på å få komme å hente Oldefar. 
Fine Celine. 
Jeg avsluttet mine minneord i kirken med et dikt som har en spesiell plass i hjerte mitt- 
I kveld avslutter jeg blogginnlegget med det samme diktet
Der står en liten løvetann
blant andre løvetenner
i bakken på et åkerland
og blomstrer så den brenner.

Den har slått ut sitt gule hår
på toppen av seg selv.
For av en bustet knopp i går
er det blitt blomst i kveld.

Nå er den sterk og stri og vill,
en riktig løvetann,
og strekker kry sin lille ild
mot solens kjempebrann.

Hvor stolt og gladelig den gror!
Men like nedenfor
står en sørgmodig eldre bror
og feller hvite hår.

Slik, venner, farer livet med
all verdens løvetenner.
Først blir de ild, så blir de sne,
og siden gamle menner.

Stuen vår.

Jeg har flyttet macen ned i stua og plutselig var det mye lettere å blogge. Love it! Før sto den i syrommet mitt, og det var så kjedelig å sette seg der mutters alene.

Det er rett før bursdagsuka begynner og jeg må bare få sagt at før klokken var 09:00 i dag hadde jeg satt en hvetedeig, bakt 2 sukkerbunner og laget bringebærfromasj. Her snakker vi effektiv morgen.

På fredag hang jeg opp “nye” gardiner i stua. Ikke akkurat nye- men sydd om i alle fall. De gamle ikea gardine er laget lengre med lyseblått og stengene er løftet helt opp til taket. En annen gardin jeg fant på 70 prosent på kid er blitt til fór.
Jeg synes det ble riktig så bra og litt anderledes. Planetlampa over stuebordet skal få oppgradert liv på Ytre Slettjord til sommeren, mens jeg sirkler meg inn på en aldri så liten lekker sak jeg har sett på HTH. Bilde kommer!

Ica hadde tilbud på tulipaner i går. Jeg kjøpte 10 bunter for jeg elsker tulipaner.

Det fyker og ryker ute. Skikkelig vintervær utenfor vinduene. I sofaen er det puter kjøpt på salget på kid. I utgangspunktet var de hvite, men jeg har trekt knapper i samme stoff som det blå på gardinene.
Helt enkelt å trekke knapper med sett fra Stoff og Stil. Syes inn med en dukkenål.

Lyshusene mine!

Skal si det var en ettåring som ble vill da hun oppdaget den der skåla.

Når jeg snur meg 180 grader rundt er dette den andre delen av stua. Hyttehjørnet til jentene. De elsker det.
God søndag.
Christine