Lille Vea

Har du hørt om nettbutikken
Lille Vea? Det er den søteste lille butikken som selger kvalitetsklær fra kjente merker. Blandt annet fører de mine favoritt Ralph Lauren. Mitt tips: få nyhetsbrevet på mail- de har ofte mange gode tilbud!

Disse fletta genserene med litt puff i ermene- jeg hjerte dem!

Og med en brett på ribben vokser genseren med jentene

 Ralph Lauren har noen
klassiske strand og sommer kjoler som kommer igjen hver sesong- fantastisk kvalitet og viktigst av alt- jentene er sååååååå søte i dem! Jeg kjøper de hvert år.

Billieblush- søteste genser med sløyfer på ryggen og påtrykte smykker forann- kanskje unødvendig å si, men jentene ELSKET dem
og ikke minst- utrolig kjapt levert fra Lille Vea
Nå blir det full fart her- dåp neste helg og lillesøster sin 30 årsdag i morgen!
Christine
Ps- innlegget er gjort i sammarbeid med Lille Vea- men meningene er mine.

Jeg gjør ting jeg skal bli god til!

Det er vel ca 5 år siden sist jeg satte min fot på et treningsstudio, men nå var det klart for meg igjen. Lillesøster og jeg skal trene sammen og lillesøster som har en vilje av stål skal hente meg og bringe meg til trening. I går var vi første time og hva er vel viktigere en en selfie???

Jeg er så stolt! Philippa klarte seg fint alene med pappa i går- for etter min trening var det bare å suse hjem å hente Celine for så å dra på svømmetrening med henne. 

Må nevne at vi etter trening kjørte innom Mor i Nord og takket kunstneren for portrettet til Celine og ga han den hekla “møssan”

I dag må vi på galleriet i Narvik å finne ramme

Christine

Luekunstneren

Alt er tilfeldigheter………

På lørdag var Mor i Nord på en kunstutstilling i Narvik. Svært få møtte opp til denne utstillingen, så det hele endte med at kunstneren, Mor i Nord og Beste Jens kom i snakk. Det viser seg at kunstneren maler portretter og i bildet kommer menneskets indre farger frem. Det ble i allefall slik at kunstneren ble med hjem til Mor i Nord og Beste Jens og startet med å male dem. På mandag sendte jeg en MMS til Mor med bilde av Celines lue (fra forrige innlegg) og siden luen var i samme farger som kunstneren brukte til portrettene sine viste hun luen til han. Dette begeistret den 80 år gamle kunstneren- og han ville ha lik  som Celine. Han ville gjerne bytte til seg en hekla lue mot at han tegnet barnet som hadde tegnet lua.

Da blir det slik da. I går var Celine på besøk i

leiligheten
atelieet til Mor og Beste Jens. Og jammen skal hun ha skryt for å sitte lenge i ro. Resultatet sees her:

Jeg skal få det rammet inn i dag

Kunstneren Erling Johanson og assistenten Per

Underveis

Celine kommer på papir av samme hånd som har malt mange kjente fjes!

Christine

Ps: jeg hekler på spreng!

Vekta og Barneluedesign av barn

I går og i dag tror jeg det har vært årets fineste dager i Narvik- og da jeg stod ferdig påkledd , ferdig ammet, skiftet og pakket- klar for årets deiligte trilletur- ja da ringte de fra barnehagen. Isabella var blitt syk stakkar lita- så da var det bare å få av seg turklær og lage sykestue til henne i stua.

I går veide jeg meg og jeg er fornøyd med å kunne si at det var minus en kilo (900 gram). Jeg veier meg bestandig  på samme tidspunkt på døgnet for å få likest mulig veiinger. Mandag morgen er innveiing hos meg. Et annet tips er te- drikk massevis av god te. Det demper søtsuget. Og dagens tredje tips. Sukrin (rød pose på helsekosten). Jeg spiser havregrøt til frokost- fordi det metter godt og lenge, og da synes jeg det er deilig med litt knasende “sukker” og kanel på grøten.

Det er veldig gøy at folk jeg ikke har sett på en stund kommenterer at jeg er blitt smal i ansiktet. Sånt driver meg til å bli enda flinkere.

Så var det disse luene. Hvis jeg blar nøyaktig 4 år bak i bloggen så er det innlegg hvor jeg hekler ol-luer. Det gjør jeg i år også(måtte ha et oppfriskningskurs av kusinen) . Celine oppdaget heklingen min og lørdag kveld brukte hun på å tegne en lue i de fargene hun ønsket den. Så har jeg heklet den til henne og hun var relativt stolt da hun dro i barnehagen i dag. Og ansiktsutykket hennes da hun fikk den i dag tidlig var ubetalelig.

Stolt jente med egentegnet lue.

Lue til Mor i Nord
Selv om vi har sykdom i huset akkurat nå kan jeg vise bilder fra en fantastisk helg. Celine og jeg var på ski- husbonden og småjentene var rundt grillteltet i barnebakken.
Opp gondolen og bilde før vi skal ned. Celine vil helst at fotograferingen skal gå lynkjapt. Hun vil kjøre ski.

 Liten pause med resten av Bussoliene i teltet.

Mine jenter!

Christine

VU

Det er fortsatt VU (vinterfestuke i Narvik) og Philippa og jeg nyter dagene. I dag skal vi på VU lunsj på Rica hotellet. Forleden hadde vi lunsj i Narvik Fjellet. Det er nå over 4 år siden vi flyttet fra Nesøya, og ofte savner jeg vennene min dernede. Innomellom savner jeg det å bo nært en storby-og de fine menneskene på Nesøya men aldri vil jeg bytte NARVIK mot noe annet sted. Det er fantastisk å bo her med nærheten til naturen. Skibakken utenfor døren  og et steinkast til fjæra. Og mest av alt- en bitteliten biltur og båttur unna vårt paradis Ytre Slettjord.

Denne mandagen hoppet jeg over veiingen og sparer den til kommende mandag. Rett og slett for jeg vet det ikke var noe god uke for meg med alle bursdager og vinterfeststart. Nå må jeg kaste meg rundt så vi rekker og trille litt før vi inntar buffeten på Rica.

Christine

Fantastiske dager

Etter regn kommer sol heter det- og det stemmer her i Nord. Etter stormen Kyrre har det dukket opp kanonvær. I går var vi en tur i Lia og hadde bål med barna.

 Sånne dager er gull verdt!

 Barn som deler rester av lørdagsgodis. Jeg er så heldig at jeg har en venninne som har tre barn som er like gammel som mine tre barn.  De to eldste er fødtmed 6 mnd mellomrom, de to mellomste er født med noen dagers mellomrom og de minste er født med tre ukers mellomrom. Perfekt- det blir en venn til hver.

Celine og Molly fant sjøstjerne
Bella og Lykke titter på noe- sikkert en stein.
Kvalitetstid. Sitte på berget- grille litt- termos med kaffe og kakao- grillet banan med noen mørke sjokoladebiter. Påske uten at det er påske!
Christine
Nå skal jeg ut med venninnen min å trille de minste

Vinterfestuka 2014

Vi er godt i gang med vinterfestuka 2014. I går var det barnas dag- og da kler ALLE barna i Narvik seg ut og går i tog. I år var mine to største Mikke Mus og Minni Mus. Kostyme presser vi utpå fullt vinterhyr- i går var det surt vær ute.
Mikke Mus er en liten luring.

 Celine har denne uka blitt 6 år og vi har hatt to bursdagsselskaper så langt. Hun har fått massevis av fine gaver. Her designer hun egen diamantring. Superstas.

 En annen gave som falt i smak var et sett fra panduro med utstyr for å lage masker.

 Jeg måtte også legge ved et bilde av Celines bursdagsbukett. Så søøøt. Med hjerte gåsunger. Det er Beate på Sonja blomster som har laget den- det bør nevnes siden det etter min mening er et lite kunstverk.

Siden det er Vinterfestuke i Narvik er det masse utflyttere som er hjemme på helgeferie. I dag får vi besøk av et gjeng med søsringer. Det gledes!

Christine

Mandagsvekta og maten vår

Det er mandag morgen og i dag hadde jeg det travelt med å komme meg opp og veie meg inn. Forrige uke var bomstille så jeg var ivrig på å finne ut hvordan denne uken var gått.

Vekta viste minus 1 kg. Vidunderlig deilig og jeg er fornøyd. I dag dristet jeg meg til en midjemåling også- og den viste -6 cm siden jeg startet dette for noen uker siden. Det funker og jeg er superstolt.

Plukket ut noen bilder jeg har knipset med mobilen

Kyllingsalat

Kyllingsalaten ble ekstra god når jeg delte den opp i biter og snudde kyllingen i stekepanna med masse hvitløk, en plante persille som er finhakket og salt. Ungene elsket det!

Bakte grønnsaker ble servert til fisk

Drikke, drikke drikke 

Biffsalat med løk og sopp

Fruktsalat med masse mager kesam og vaniljepulver

Lettsalta torsk med bacon, gulrot og spinat

helgegodt: sushi (ble endel flere biter enn det der på meg!)

Nå går vi inn i vår bursdagsuke. Både husbonden og Celine har bursdag og selskapene står i kø. Jeg begynner uken med å bake kanelsnurrer og en god gammeldags tropisk aroma i dag.

Christine

X-smooth

Jeg må dele videre om noe helt genialt jeg har prøvd. En hårbehandling med navn
X-smooth

Nå er det sånn at jeg ofte tar striper og bleike håret mitt. Sånn må det være- men derfor har jeg slitt og tørt hår. Mye småhår har jeg også. Frisøren min fortalte meg om denne behandlingen og hun trodde den skulle bli perfekt for mitt hår. Jeg er selvfølgelig villig til å teste ut alt som kan gjøre håret mitt bedre. Så jeg tok behandlingen mandag for en uke siden. Og for en forskjell det ble på håret mitt. Håret er nå glatt og fint- ingen brus og frizz. Jeg kjøpte med meg en shampo og en olje som jeg bruker for å holde behandlingen vedlike.

I all beskjedenhet vil jeg nevne at da jeg kom på jenteklubb denne uken -syntes jentene at håret mitt var så fint som de aldri hadde sett det før- og det var før jeg fortalte at jeg hadde tatt Xsmooth behandlingen.

I Narvik er det kun mine venner på
Karisma som har behandlingen. Anbefales på det varmeste.

Christine