Oppusset gammeldags spiskammers

Vi har svingt oss litt her på Slettjorda- og nå er spiskammerset ferdig. Gulv ene også. Utrolig deilig å ha fått laget rommet mer praktisk for oss.

Det gamle hjørneoverskapet sagde vi opp åpning for å få plass til kjøkkenmaskiner- før var det mat i det- men helt umulig å få oversikt over hva vi hadde.

Benken var pakket inn i linoleumsbelegg. Jeg har selv pakket den ut og skrapet plysj og limklisj. Pusset og oljet.

Vi satte opp hyller på en hel vegg. Det er ingen butikk her vi bor- så vi handler ofte stort når vi først er i byen.

Sommerblomster fra Hagen pynter opp.

Christine

Flyebaby

Jeg fikk låne en flybaby hos barnombord da vi reiste til Gran Canaria- og det var virkelig deilig. Vanligvis sitter man jo mildt sagt  varm og god og holder på disse små, men nå hadde jeg hendene mine fri så jeg strikket mens lillemor dinglet i hengekøya. Priceless!


Nå var jeg så heldig at jeg hadde ledig sete vedsidenavmeg både på ut og hjem reise., men Flybaby kan også bindes og festes slik at du har baby sittende mot deg i ditt eget sete.


Lille Lippa er fornøyd med tingenes tilstand. Da er mora også fornøyd 🙂

Ok- så var det noen andre som ville ha litt oppmerksomhet da!

Forresten kan jeg fortelle at flyebaby leier du på nettstedet www.barnombord.no og hentes og leveres på din flyplass. Hvis du ikke har egen prampack til vogna kan du leie det også. Tommel opp!!!

 

Christine

Hot barneklærtips

I mine søk etter bluser med Peter Pan krager og matchende klær til Philippas babyfoto kom jeg over en portugisisk nettbutikk på etsy. Olalala- jeg tror dama som eier butikken syr tøyet selv- og det er jammen ikke dyrt heller. Tre bluser tilpasset etter mål og ønsker 40 euro! I dag kom de i posten og jeg er imponert

Celines bluse er tilpasset med ekstra lengde og Philippas bluse er laget til bodybluse for jeg liker at bluse til baby ikke sklir opp.

Er det mulig å være så flink å sy?

Butikken heter OsEstorninhos og den befinner seg på etsy.

Christine

Nå skal det knipses- Canon 1200 D

Innlegget er laget etter avtale med Canon.

Min nye Canon EOS 1200D er her – så nå stikker vi tilbake på hytta for her skal det knipses. Har ordnet ipad med internett, brikke som kan overføre bilder inn på ipad og blogg.no app på ipaden. Nå er jeg jammen meg spent om det kan blogges fra hytta!

Jeg har lastet opp en app på mobilen som inneholder bruksanvisning og triks og tips så nå endelig håper jeg å lære meg litt mere med kamera enn det jeg kan til nå. Sist jeg var i Oslo kjøpte jeg gave til min nye Canon- en Camilla Pihl fotoreim i skinn.

Nå blir det hytta på meg og min nye bestevenn. Jeg er ferdig oppusset på det gamle spiskammerset- bilder kommer strax! 

Christine

Postkontoret på Ytre Slettjord blir gjesterom på 1-2-3

Jeg har fortalt flere ganger at det engang har vært postkontor på gården vår. For oss har det vært oppbevaringsrom for livvester, klær osv. Vi har ventet litt med å ta tak i dette rommet helt til nå. Men så var det denne arbeidslysten som kom å tok oss- og plutselig var vi i gang og her er resultatet.

Vi leide slipemaskin i byen og fraktet den i båt ut til hytta. Hjelpes så tungt! Gulvet har husbonden selv slipt ned og oljet med hvit olje.

Skrivebordet er seminytt (har stått i stua noen år) mens stolen er gammel gammel og bare malt opp i mintpastell med shipolinmaling. (jeg virkelig hjerte shipolin)

Den gamle gyngestolen fra finn.no og amerika har stått i stuen- men passet også mye bedre i det nye gjesterommet.

Denne lille apegutten er Isabella sin gave fra Mor i Nord, men jeg har rett og slett tatt den hos henne.

Sommerens strikkeprosjekter ligger klar i en kurv fra IKEA.

Gulvet under oljeprosessen. Vi plagdes litt under prossessen fordi gulvet oppførte seg ikke helt som beskrevet på oljeboksen og bilder vi så på nett. Vi kontaktet produsenten som vi sendte bilder til og de konkluderte med at gulvet antakelig var gran(kanskje grangulv ikke er vanlig??) og derfor litt anderledes. Men det ble bra tilslutt.

Veggene skrapet vi og malte hvit. Egentlig var det veldig fin farge som var på veggene derinne, men det måtte males opp og hvitmaling hadde vi i massevis- så det får bli en senere annledning at vi maler turkis.

Også måtte jeg ta med dette før og etterbilde. Nesten ikke til å tro- ikke sant? Jeg elsker slipemaskin!

 

Christine

 

Sommeraktiviteter

Siden hytta vår ligger på et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu må vi ha klar endel prosjekter og aktiviteter til barna. Får regnværsdager har vi laget lekerom i huset. Siden sommeren de siste ukene har kamuflert seg som vinter har vi hatt et akvariumsprosjekt på Slettjord. En pappeske er blitt til akvarium som jentene har laget helt selv.

Fisker i trolldeig med sånne fiskekrokfester i ryggen for å henge. Binders hadde vært godt nok men det hadde ikke vi.

Perfekt og underholdene på inneværsdager.

Nå: jordbær til frokost??
Christine

Atbeidslysten har funnet meg

Etter ett år gravid og med liten baby har jeg funnet igjen arbeidslysten min. Den hadde overvintret på hytta og jeg fant den idet vi åpnet for sommeren. Jeg skulle en liten tur inn på spiskammerset å hente noe og før jeg viste ordet av det stod jeg med vernebriller (solbriller) på og dro linoleumen av veggene.

Under 3 lag gulv fant jeg det fineste tregulv. Lite bilderas følger

Flere bilder følger. Jeg har også kastet meg igang med et gjesterom- det som opprinnelig var postkontor på Ytre Slettjord. Og to yttetganger. I begge gangene fant vi perfekte tregulv under linolrum og plater. Ingen lim ingen tull

Oppfølging kommer
Christine

Herlig fotoapp

Jeg skal teste ut et Canon 1200 D kamera i sammarbeid med Canon og i den forbindelse setter jeg meg inn i en
app som man kan laste inn på sin iphone. Smarte saker. I appen finner man forklaringer for innstillinger av kamera, tips og triks- hvordan man får bildene sine bedre og ikke minst- brukerhåndboken. Ganske enkelt genialt for en som meg som aller oftest bare trykker på avløseren og satser på at et av bildene blir bra. Denne sommeren kommer til å bli godt dokumentert. Det er bombesikkert.

Canon 1200D og jammen klinka jeg til og kjøpte fotoreimen til Camilla Pihl også!

Dette er helt nytt for meg- Love it!

Grunnleggende info om alle knapper og brytere.

Appen finner du her: 
www.appstore.com/bedrebilder

Christine

Innlegget er i samarbeid med Canon, men meningene er fult og helt mine 🙂

Føste dag på skolen, en vinner og noen pasteller.

Så i dag var Celines aller første dag på skolen- og jeg må innrømme at jeg var nok like spent som skolejenta selv. Hun hadde det skikkelig travelt med å komme seg ut av huset  og vi var to spente, litt redde og stolte Bussoli-jenter som gikk over gaten til skolen.

Det ble et kjempefint møte med skolen. Vi så noen kjente ansikter, noen vi hadde sett før men aller mest nye mennesker.

Bilde ser litt rart ut- for jeg har tusjet ut andre barn rundt Celine.

     

En vinner er trukket ved hjelp av random numbers. Vinneren ble nummer 17.

Vinneren av ett års forbruk er Ann Kristin Karlsen. Jeg har sendt deg mail.

Nå gjenstår det bare et besøk på Karisma Frisør og en dugnad i barnehagen i morgen så åker vi ut til landstedet vårt  (Ytre Slettjord) igjen. Vi var første tur nå på slutten av helgen og jeg må si at det er vidundelig.

Hello søte pasteller- jeg har savnet dere!

Fant nye Margrethe-boller som jeg tror var laget til Slettjord!

Sommerens strikkeprosjekter er handlet inn. En Fana og ett sikk sakk teppe.

Christine