SFO- hvordan er det hos deg?

Jeg ser på nyhetene fra Marinelyst skole i Oslo. Det blir utlevert kurskatalog på skolefritidsordningen. De filmer barn som sitter i forskjellige avlukker og driver med forkjellige aktiviteter.Til og med svømmeopplæring i SFO tiden. Aktiviteter som barna ønker selv. Er det sånn over hele landet eller har tv2 nyhetene gravd fram et spesielt tilfelle? Og dere som har aktiviteter- betaler man ekstra for aktivitetene?

Her i Narvik koster det ca 2000 kr å gå på SFO. Man kan velge å delta på en skolekor-ordning. Da synger de i tre kvarter en gang i uka.Kor koster 1200 i tillegg.Det er også eneste aktivitet de tilbyr. Ellers er det kun barneoppbevaring.  Jeg vil nevne at jeg synes de ansatte gjør en god jobb hos oss- det er ikke dem jeg synes det skorter på- det er tilbudet jeg skulle ønske var bredere.

På tv2 spør de også Kunnskapsministeren om han synes at tilbudet SFO burde være likt over hele landet og hva han synes om innholdet- hvorpå han svarer at de konsentrerer seg om å gjøre innholdet i skolen bedre. Dårlig svar spør du meg. 1. klassingene er halve dagen på SFO- burde ikke de fokusere på bedre tilbud og likt innhold  i SFO over hele landet?

Det jeg lurer på er: Hvordan er SFO ordninger andre steder? Noen som vil dele?

 


Celine- Første skoledag- men allerede her har hun vært to uker på sfo-oppbevaringen.

Christine

 

Oppdatering. 

I dag har jeg fått mange mail ang SFO- tusen takk for hver og en. Jeg skjønner godt at noen ikke vil kommentere i “det offentlige”. Jeg er faktisk veldig stolt over å ha fått mail fra ei stortingsrepresentant somhar lest mitt blogginnlegg og sendte meg link til denne avisartikkeleen. 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/vil-innfoere-makspris-og-lovfestet-rett-til-sfo/a/23301393/

 

Donald Duck

reklame

 

Donaldsamlinger- kan du huske de? Gule permer stappfull av Donald. Jeg prøvde å samle jeg også- men det ble aldri mer en noen blader i permen før jeg glemte det av. Men kusinen min hadde Donaldpermer- massevis. Det var så stas å komme på overnatting- lese Donald i timesvis. Til og med før jeg kunne lese kan jeg huske at kusinen min leste høyt til meg. Også laget hun til stemmen sin som de forskjellige figurene. Det er gode barndomsminner- eller hva??

Nå kan man enkelt få tilgang til Donald- selv om man ikke er flink til å kjøpe Donald hver uke og sette dem i en perm. Du får massevis av historier i denne appen som du laster rett ned på ipaden. Du kan lese historiene online eller laste dem ned (tar ca 2 sek) og lese offline senere. Du kan laste ned appen  nå og bruke kodeord HVITSTIL for å prøve den gratis i en uke. Koden er gyldig i oktober. Appen heter forresten Donald+.

Husbonden leser Donald til jentene. Både han og jeg liker Donald- så vi begge synes det er stas å lese høyt til ungene.

Dolly. Det fine er at man kan laste ned inntil 51 historier på ipaden- og ta den med et sted det ikke er internett. Genialt for bil og hytte.

Celine er helt vill med å stave ord og sette ordene sammen. Herremin så fort det går. Det er jo bare noen uker siden hun begynte på skolen og nå leser hun!!

Man blar som i et vanlig Donald blad-ved å dra fingeren over ipaden.

EN bitteliten Donald-økt før leggetid.

 

Ha en deilig lørdag- anbefaler å laste ned appen- la det være en søndagsoverraskelse til ungene.

 

Christine

Innlegget er laget i samarbeid med Egmont- meningene er mine.

Barnerom og spørsmål til foreldre

Vi har en vinterhage på baksiden av leiligheten vår. Deb bruker vi til nøyaktig ingenting. Eller ingenting fornuftig rettere sagt. Vi lagrer greier der. Så nå har vi bestemt at vi skal gjøre det om til et vanlig rom uten glass. Dermed kommer jentene til å få hvert sitt rom. Jeg har tegnet litt og laget rommet med det jeg tror skal bli smarte løsninger for et lite rom. I disse dager har vi snekkerfirmaer innom for å gi pris på jobben. Blir spennende. Hvis alt går etter planen så bygges det før oktober er over.

En ting jeg lurer på: hvor mange treninger og aktiviteter går deres barn på i uka og hvor gammelt er barnet?

Celine har svømming og hockeyskole. Men snart begynner slalom og kor har hun i SFO tiden. Er det alt for mye for en 1. Klassing. Selv vil hun alt og aller helst mer.

Christine

Hvitstil hjerte Polarn

Hvitstil elsker Polarn! Ingen tvil om det. Vi sammarbeider sånn at jeg får teste ut klærne på mine jenter. Nå er det meste ev vinterklær og ull på plass for sesongen og jentene ser smashing  ut. Celine vil ikke ha dress- for hun går i første klasse. Hun vil ha jakke og bukse. Bella bruker dress i barnehagen og Lille Philippa har fått dress som skal brukes når hun begynner i barnehagen rundt juletider. (tiden suser unna- fikk jeg ikke henne i går?)

Egentlig skulle vi på hytta- men viden var litt for ivrig og jeg var litt lite ivrig på å ta jentene ut på sjøen i vinden. Derfor kjørte vi heller en tur innover i fjorden. Det var her vi tok bildene. Skjomen- elsker Skjomen.

Vinterklærprøving.  Rosa . Blir ikke bedre! Dessuten ligger det i detaljene. Se på hetta til Bella- den har borrelås med stramminger på tre steder sånn at den kan tilpasses ansiktet hennes. Masse refleks som er så viktig på vinteren. (Jeg synes det virker som det er et kaos av bil er og barn som henter og leverer på skolen nå når det er lyst-snart kommer mørketiden og kaoset eskalerer- Bruk Reflekser!!)

Formsydde knær gjør det enkelt for de små å bevege seg!

Svarte detaljer der dressen lett blir skitten. Det digger jeg. Mindre vask på meg!

Tre fornøyde småjenter sitter her- en fornøyd mamma bak kamera!

Også har vi prøvd ulla. Deilig glatt og 100 prosent kløfri ull. Storjentene i tights og genser. Philippa har body og tights med en heldress over. Alle tre bruker sokker. Veldig smart med tights og sokker. Blir ungene våt på totelottene kan man bare bytte sokker framfor å bytte det hele.

Med disse bildene anser jeg julekortbildet for å være i boks. Lurt det siden Apple i fjor brukte over en mnd på å levere julekortene 🙁 og de lå i postboksen min i midten av januar. Nown som har gode julekorterfaringer?

Jeg elsker at man kan kjøpe likt til store og små.

Så er det bare å nyte søndagen. Husbonden er en tur på Slettjorda for å sette igang varmepumpefjernsyring og tømme fryseren for vinteren. Snart er årets sesong over og vi gleder oss allerede til neste sesong. Celine skal i første klassebursdag og gleder seg til det. Jeg gleder meg med henne.

Christine

Her er vekta mi

Jeg er fornøyd med hvordan det går nedover. Jeg har klipt ut av skjermbilde fra resultatet etter dagrns veiing

Jeg holder altså planen som er å miste 12 kg på 12 uker??

På ingen måte sulter jeg. Spiser sundt og godt. Bruker en pose XL-S medical fettbinder etter de tre største måltidene. (Det gjør jeg i forbindelse med en sammarbeidsavtale mellom hvitstil og xls medical)Går med skritt- teller for å ha kontroll på hvor mye bevegelse jeg er i. Er flink å gå tur- går til byen, fremfor å ta bilen.

Jeg sier meg fornøyd så langt.

Christine

Strikkemani

Strikkedilla kommer og går her i huset. Akkurat nå er den her og jeg strikker så det lukter svidd. Jeg har funnet frem noen stringamle uferdige prosjekter. Denne genseren trodde jeg skulle bli kingsize, men når jeg fikk den ferdig i dag oppdaget jeg at den passet perfekt.

Ikke helt toppfornøyd med å måtte prøve- hun ville ha unna leksene så hun kunne løpe ut.

Jeg har montert selv. En gang før har jeg prøvd meg på montering helt selv- det gikk ikke så veldig bra. Denne gangen hadde jeg sett litt på youtube- og jeg må si meg veldig fornøyd.

Å klippe i strikketøy er nervepirrende- så mye arbeid og så lett å gjøre feil. Nå er det bare dampingen igjen. God kveld fra Christine

På tampen av august.

Det er så utrolig deilig med disse sene fine augustdager. Varmt nok til å spise ute med barna og bare ligge påbergene og kjenne at sola varmer i ansiktet.


Bildet er tatt rett ved hytta Ytre Slettjord. Det beste ungene vet er å spise lunsj her. På søndag var det reinskav på menyen.

Mine hjerter!


Philippa er blitt en liten solstråle som danser så snart hun hører noe som kan minne om musikk. (gjerne motordur)

Og etter en hel helg med leking, løping og show- da må selv de tøffeste hente seg inn.

I morgen begynner Bella og jeg på svømme/plaske kurs. Herremin som hun gleder seg. Det skal også bli fin fint å få litt alene tid med Bella- etter at det har vært mye fokus på hun som  har blitt skoleunge. I morgen har jeg også en plan å oppdatere hvordan det går med mat, vekt og sukkersug.

Christine