Tips om leker

Nissen er veldig snill. Selv om vi hadde vår julaften hjemme før vi reiste på ferie så kom han jammen meg med en ekstra gave til småjentene her i syden. Nissrn hadde kjøpt gaven på lekebutikken Imaginarium som finnes rundt om i europa- men et googlesøk fant jeg ut at de finnes hjemme også. Magformers heter de og er klosser og biter som festes sammen med magneter. Superstas for både Celine og Bella. Og så utfordrer det fantasien- disse lekene likte jeg.

Så en liten tur på playaen flr det blir barnenyttårsfeiring

Christine

Reisefeber og feber etter reise

De siste ukene før vi reiste på ferie – og spesielt den siste uka skydde vi sykdom som pesten- bokstavelig talt. Fordi jeg var livredd for å få noe først og fremst før vi skulle reise-sånn at vi ikke skulle få oss avgårde, men også unngå å få noe sånn at ungene ikke fikk kost seg i solen i feriedagene.

Julebesøk der noen var rufsete i formen ble avlyst- vi gadd virkelig ikke å risikere noe…. Avreisedagen kom- fem stykker var friske som fisken. HURRA!

Det varte helt til vi satt oss ned på rad ni ved siden av damen som var så syk og innsnylta at hun på et tidspunkt fikk beskjed av personalet om å puste i en pose!!?!?seriøst!!

Ok- vi er fremme- og alle barna har vært nede for telling- og du middelaldrende dame som syntes det var greit å gå på flyet sprekksyk – takk skal du $€%*# meg ha!

Fiskeboller- eneste jeg får i syke barn.

Dronningen av adventskalendere

Vi er på Gran Canaria og i Las Palmas fant jeg den søteste julekalenderen. Noen som har sett noe liknende på norsk? Jeg vet jo at det finnes adventskalender bøker- men i denne får man jo den lille spenningen med å pakke opp

Inni kalenderen var det en liten bok med en liten historie for hver dag. Den var så fin- kan brukes om og om igjen.

Christine

Tips til hyggelig juleaktivitet

Siden vi reiser bort i julen feirer vi rett og slett julaften i morgen. Det blir julefrokost, en tur til kirkegården, julemiddag og gaveåpning med barna. Jeg pleier å ha med blomster og pynt til pappa på kirkegården- men forleden dag da jeg var på Europris for å kjøpe stearinlys (det er på europris jeg kjøper de beste lysene- se etter 100 prosent stearin) kom jeg forbi noen veldig fine og store gravlykter i glass. (du vet sånne engangs som sikkert brenner i 4-5 dager) De var formet som hjerter- og jeg tenkte at det kunne vært koselig for jentene å dekorere lysene til Far i Himmelen (som vi kaller han)

 

Så på panduro fant vi tusjer som var beregnet på glass/porselen- egentlig skulle det hele brennes i ovnen- men det funker nok fint nok uten brenning.

To flotte lykter klar for Kirkegården i morgen- jeg laget også en- men den får bare pappan min  “se”

 

Christine

Bella har fått rom

Da vi kjøpte leiligheten vår var det en vinterhage på baksiden av leiligheten. Denne så vi ikke helt nytten i da vi flyttet inn- og det viste seg at den skulle bli til litt besvær- for enten var det ca 2000 grader i denne vinterhagen eller så var det fryseboks. Og tempraturen forflyttet seg til resten av leiligheten- så vi så oss nødt til å ta tak i saken. De siste seks ukene har vi hatt et firma her som har tatt i ett tak og før helgen stod vinterhagen- som nå er blitt et lite rom til Bella ferdig. Herremin så fornøyd hun er og herremin så fornøyd jeg er.

Jeg har ikke hatt så mye tid til å ordne til der inne- men planen er å finne litt stoffer på juleferien og få sydd gardiner, sengeteppe og puter.

 

Som den observante leser kan se- Bella leker godt med guttene i barnehagen, SuuuuuuuuperBella!

 

Om rommet:

Skapene er stuva og innebygd på veggen over sengen. Sengen er bygget opp av kjøkkenmoduler. Innerst i sengen er det bygget en kasse(der bamsene står) som dyner og puter kan ligge i på dagtid og sengen kan fungere som sofa. Skrivebordet er fra Jysk og kun 40 cm brett- mer trenger man ikke for å kunne tegne- og da spiser ikke bordet opp gulvplassen. I taket fikk vi lagt inn en ekstra bjelke sånn at Bella kunne ha turnringer i taket. Ikke med på bildene er ribbeveggen hun bruker til å klatre i sengen og den smale typen pax klesskap (40 cm) som tar null plass i rommet- men rommer massevis. 

 

 

Christine

Vitaminløver og vitaminløvemaske

Reklame

Med bakgrunn i at jeg skulle lage et litt løvete innlegg om vitaminløver i dag- satte Celine og jeg igang en løveaktivitet. Jeg lærte Celine hvordan man kunne lage ansiktsmasker ved hjelp av matpapir og blyant. Faktisk en veldig hyggelig aktivitet som kan varieres i det uendelige. Vi skulle prøve oss på en vitaminløvemaske og det gikk overraskende bra.

Ute fikk jeg med meg to vitaminløver på bilde før vi rykket bort i akebakkene.

Hvorfor man skal spise vitaminløver?

*inneholder 10 vitaminer- bra for imunforsvaret- og best av alt smaker godt! 

 

 

Christine

 

Løvete innlegg er laget i sammarbeid med Biopharma.

Noen som kan hjelpe

Er du en strikker eller kjenner du en som er god på å strikke. Jeg vet av noen barn som ikke har mulighet til å kjøpe en varm genser- og derfor prøver jeg å finne noen som kunne strikket en til dem. Jeg betaler garnet og eventuell porto.

Jeg har fått en genser i boks- nå mangler jeg 3 stykker. Det er snakk om barnegensere i mariusmønster. Vil du ha mer informasjon- send meg en mail [email protected] eller sms/ring 90823839.

Kunne du tenkt deg å hjelpe?

Takk

Christine

Hvitstil hjerte Polarn O. Pyret

Reklame

Jeg kan vel ikke si det nok mange ganger. Jeg elsker Polarn O. Pyret- og viktigere: Jentene elsker Polarn O. Pyret. Det deilige er at de har klær til hele gjengen min- og som vist på bildene under. Like stoffer i ulike plag- noe som flere butikker burde satse på! Jeg elsker det! Polarn er god på det!

Bildene under viser jentene i stripete ull. Celine og Bella i gensere og minsta i kjole og strømpebukse. Storjentene har matchende fleecemellomlag til. Herremin som jeg digger de oransje detaljene. De siste bildene er jentene i navy julekjoler med bittelitt tyll under. Stoffet er skinnende og blankt- som får kjolen til å se ekstra nydelig ut. Love it!

Sjekk ut julegavetips og ønkelister på PolarnOPyret sine nettsider her. Husk at myke pakker er de beste pakkene! Og den deilige ulla i herlige farger unner jeg enhver unge som bor i kalde Norge.

 

Sjekk ut bildet jeg har tatt av mine fine:

Christine

Innlegget har jeg gjort i samarbeid med PolarnO Pyret- meningene om klærne er mine egene.