Biff Stroganoff og litt om trening

Jeg har funnet den beste oppskriften på biff stroganoff. Eller- når sant skal sies har jeg aldri laget det før- men var veldig fornøyd med resultatet. Lite skår i gleden for meg var at jeg glemte å ta bilde. Er det mulig? Jeg tar bilder av absolutt alt- også glemmer jeg å ta bilde av retten jeg har laget to ganger på to dager. Jeg legger uansett ut oppskriften:

Du trenger:

Biff kjøtt. Jeg brukte entrecote, ett stykke som var ca en kilo.

2-3 løk

1 paprika

en pose champinjong

1 glass tomatpure

1 boks creme fraiche

2 -3 ss mel (ikke nødvendig- jeg har laget både med og uten)

vann til utkoking av stekepanne

1 buljongterning

2 ts soyasaus

tørket timian

krydder til kjøtt

smør/margarin/olje til steking

litt sukkerkulør

 

Slik gjør du:

Stek sopp og legg det over i en jerngryte. Gyldne løken og ha over i gryta. Del kjøttet opp i biter og brun litt og litt. Kok ut stekepannen mellom hver steking og legg kraften tilside. Etter siste steking har du all kraft og buljongterningen i stekepannen. Når den er løst opp heller du det over kjøttet. Ca 2-3 dl skal det være. Bland mel i creme fraiche. Unngå klumper og ha det i jerngryta. Ha også i tomatpureen. Rør og la det hele trekke på svak varme noen timer om du kan- men det er ikke nødvendig. Smak til med krydderier.

Herremin så godt. Serveres med grønnsaker og ris eller potetmos. Dette gir oss middag i to dager.

 

Jeg hadde glemt denne retten helt til jeg så den i en resturant på ferie. Og så enkelt å gjøre klart til neste dags middag.

 

Siden jeg ikke har bilde av stroganoffen deler jeg heller et bilde jeg er bitte litt stolt av.

Jeg er begynt å trene – faktisk hele dette året har jeg trent tre ganger i uken. For å få tid trener jeg tidlig. 05.50 drar jeg hjemmefra. Og nå i kveld har jeg for første gang vært på innebandytrening. Herremin så sliten jeg er og herremin så gøy. Jeg gleder meg til neste gang. Ikke hadde jeg trodd at innebandy var så tungt!

 

Christine

Miniferie og hvitstil som elsker Polarn O.Pyret

Annonse

I forrige uke tok jeg med de to største jentene på en miniferie til Gran Canaria. Etter mange stormer her nord var det kjempedeilig å komme litt vekk. Vi var stort sett på farten hver dag. Vi besøkte Lollo på SunWing 4 ganger på de dagene vi var der! ellers var vi på tivoli og på stranda. Vanligvis er det husbonden som kaster seg mest i slottsbyggingen- neb denne gangen fikk jeg virkelig spesialisert meg på både kunstslott og spidermannslott. Herremin så vi koste oss.

 

Under følger noen av favorittbildene mine fra ferien.

Hjem fra stranda i stripete favoritter!

 


Bella i spiderbilen


Celine imponerte meg- hun har ikke vært mest begeistret for hester- men den tid er forbi- på tivoliet bestemte hun selv at hun ville ri på hesten! Så stolt!

På vei hjem etter buffet på Sunwing med påfølgende Lollo show og minidisco. De elsker det.

To bøller som venter på avreise.

 

Med oss till Gran Canaria hadde vi masse flotte vårklær fra PolarnOPyret. Jeg tok med jentene  i parken og på lekeplassen og tok noen bilder av jentene i de fine  klærne.

Bella i sila!

To sneller i fargerike vindfleece.

Vindfleece inni perfekt mykt skalltøy.

 


Snu på lua- den er grønn bak.


Luring!

Navy med detaljer i friske farger. Love it!

Ingen problem å bevege seg

Neste på bloggen:

Har funnet en helt vilt bra oppskrift på Biff Stroganoff. Herremin så greit å lage- ungene liker og jeg lager det klart for to travle dager på søndagen!

 

Christine

Lyslykt i ballong

Innimellom stormer her nord blir det tid til å lage lyslykt. Min venninne Andrea er et oppkom av ideer og denne gangen fortalte hun om å lage lyslykt med ballong. Herremin så gøy og så fine som dem ble. Jeg har pleid å lage lykt med bøtte- men etter jeg har oppdaget ballonglykt er det slutt med bøttelykt.

 

Her er mitt eksemplar!

 

Vi fylte vann i ballong og blåste litt luft i toppen for å få en flat topp på lykten. Satte ballongen i en skål og så gikk de ut på trappa. Neste dag hadde vi iskuler. Vi klippet i toppen for å få av ballongen og deretter pekket vi forsiktig hull i isen på toppen og tømte ut vann. For å få en fin kant øverst hadde jeg en klut i varmt vann og brukte kluten for å smelte til en pen kant.

 

Så fikk vi lyslykter- selvsagt fikk den ikke stå så lenge fordi vi har mildvær og kaldvær om hverandre. Men neste gang de blir kaldt- da skal jeg lage maaaange!

 

Christine

Hvitstil hjerte Polarn O. Pyret

Annonse

Jentene har fått nye striper og jeg elsker dem. Polarn har jazzet opp de klassiske stripene med litt artige og kreative detaljer. Jeg liker de veldig godt- og viktigst av alt- jentene liker dem!

 

 

Skjørtet står rett ut når Celine snurrer rundt- og en hver mamma har lært at det er det som skal til for at et skjørt skal få karakter seks av en liten jente.

Akkurat nå har Polarn O Pyret 20 prosent på klassiske striper og fri frakt. 

Philippas kjole med en rød forside og en blå bakside. Artig detaljer og søtt med hjertelommer.

Hettegenser kan brukes til alt topp under vinterjakka- deilig i barnehagen og selvskreven i kofferten når vi reiser til syden.

Tre bajaser som er glade i fotografering.

 

SuperBella kaller hun seg!

Philippa i kjolen sin

Blå bakside utgjør en artig detalj.

Jeg brukte  Po.P striper på jentene da vi var i spania i jula- skal si det vakte oppmerksomhet med tre stripete jenter. 

Tre godjenter i striper.

 

Tusen takk til Polarn O.Pyret som vil se bilder av mine jenter i deres tøy. Vi digger dere!

Ipad i vinden

Jeg leser på flere nettsteder at det diskuteres barn og ipadbruk.

Jeg er veldig intressert i å høre om ipadbruk begrenses og event hvordan dere foreldre gjør det.

Våre jenter har ipader og de elsker dem. Jeg elsker dem også. Geniale på reise eller lengre bilturer. Slitene barn som er sure og grinete blir som nye med en ipad i handa…. Da er det lett som foreldre å la seg friste til å sette på den lille “passifisereren”.

Da vi fikk ipader i hus og så hvor fornøyd barna var med å spille og se oå film ble vi mange ganger fristet til å sette de på når det var utoligheter eller krangling. Det ble mer og mer. Oftere og oftere. Ungene ble sure hvis de ikke fikk leke med ipaden. Etter at en av jentene hadde et raserianfall fordi hun ikke fikk se på ipad bestemte vi oss for å lage ipadregler som skulle følges 100 prosent.

Våre ipadregler er syle enkel. Ipader får bare brukes fra fredag etter skolen til søndag kveld. Absolutt begrensninger innfor helgen også- men aldri i ukedagene.

Nå er det slutt på ipadmaset. De vet hva som gjelder. Det hender at Bella lurer på om det snart er helg- og da vet jeg hva hun tenker på. Ingen raseriutbrudd pga av ipads her lengre.

Her er Bella på sitt første slalomrenn i helgen. Da hun kom hjem fikk hun slappe av i sofa med ipaden.

Og her er et untak fra regelen- bella måtte vente 1,5 timer på Celines turntrening- da hadde jeg med ipad på lur i veska….

Meninger? Jeg vet flere som synes vi er for strenge- men det fungerer for oss.

Kom gjerne med innspill.

Ikke etter planen

Venninnen min er et bakeorakel. Hun er så flink og får det meste til. Hun snakket om dougnuts forleden og skulle bake det til sønnens bursdag. Jeg ble fristet og ville bake til søndagskos for barna. Det ble ingen søndagskos:

Fikk ikke til å lage hullene engang.

Christine