Dugnadskaketips og Barnas World Cup i Narvik

Med tre unger blir det endel dugnadskaker som skal leveres på diverse arenaer. Og siden det er skuffkake som er min greie (og alle andres greie) så må de leveres på et stekebrett. Da må vi følge opp med påfølgende jakt på riktige stekebrett. Ikke nå lengre. Jeg har kjøpt inn sånne store cateringaluminiumsbakker som jeg velver kaka i og pynter

 

Engangs- ingen henting- kastes rett i bøtta!


Skuffkake med melkepletter

 

Ellers har vi deltatt i Barnas World Cup i dag og i går. (derav dugnadskake…)


Stolte unger

….og stolt pappa

Kry Bella med medalje og genser.

Celine er klar for start!

 

For en deilig helg. I morgen skal husbonden på jobb og de små i barnehagen. Celine og jeg skal ha fri- så vi skal i gang med storjenteaktivitet i morgen. Det blir frem med symaskin. Celine har spurt meg om sying i ukesvis- så endelig skal vi prøve oss. (hvis det ikke er kanonvær- da skal vi i bakken såklart mamma sa Celine)

 

Christine

Narvikfjellet

Vi nyter lysere dager her i Nord. Snøen har lavet ned og Påsken 2015 ser ut til å være berget. Vi bruker ettermiddagene på ski og akebrett og nyter hvert sekund. Herremin så fint Nord Norge er på denne tiden.

 

Husbonden filmet to av våre små i fjellet i dag. Søskenkjerlighet på ski eller? Jeg ble litt stolt av dem i all beskjedenhet.

video:video1427396684

 

 Ha en god torsdagskveld.

Christine B

Hvem sa rester var kjedelig? Påskestyle!

Noe av det beste med påsken er den gode maten. Lammelår er en av mine favoritter! Og av det beste som finnes er lanmelårrester. Kjøttet er absolutt perfekt til å lage lammekebab av dagen etter. Jeg skjærer kjøttet i biter krydrer litt med passende krydder og varmer opp under folie i ovnen for at det ikke skal bli tørt. Server i pitabrød (eller et stort salatblad for lavkarbo varianten) med hvitløkssauser og paprika, agurk, annanas, mais, avokado, ost og annet du måtte ønske.

Må prøves!!!

Christine

Fana-mania

Jeg hadde staket meg ut et enormt strikkeprosjekt i fjor sommer. Det skulle bli fanagensere i slettjordstyle. Det betyr pasteller. Garn kjøpt- mønster klart og masker lagt opp. Og der stoppet det opp for meg. Det kom ikke lengre……

Men så er det sånn at jeg har en strikkemaskin venninne. Hun har forbarma seg over meg og på en to tre har hun strikket tre gensere. Vi er så heldig!

Celine har selv plukket fargene og garnet er sisu.

Christine

Gjær

Fir en tid tilbake fikk jeg et baketips av Mor i Nords gode venninner- og er det en ting jeg har lært så er det : lytt til de som er eldre enn meg selv. De har lært endel på veien.

Ok trikset var med gjærbakst å gjøre når man baker boller kan man ta en liten del av sukkeret og strø på gjæren. Sjekk bildene under hva som skjer:

Etter jeg lærte dette har jeg ikke en eneste gang rørt ut gjæren i melk. Mye enklere dette. Bare hell gjæren rett bakebollen.

Christine

Small living med verdens flotteste bakgård

Jeg skal ikke påstå at det er god plass hos oss- men vi har det vi trenger og har laget oss smarte løsninger. På våre hundre kvm har vi 4 soverom, vaskerom, bad med både dusj og stort badekar, yttergang og åpen kjøkkenløsning med stue og tvstue. I tillegg har vi et lite kontorhjørne. det er terasse på begge sider av leiligheten og utenfor på toppen av en liten pakke som tilhører vår leiligheter ligger det beste av alt. En liten grillhytte. Tilgang rett fra slalombakken- der det er plass til både oss og venner med barn.

Da vi flyttet hit hadde vi med oss de superdeilige stuemøblene våre fra Englesson fra huset vi bodde i- men omsider måtte vi innse at det som var fint i et stort hus ikke passet så godt i vår lille stue. Møblene ble solgt i forrige uke og nye kom hjem til oss denne uka. Og herremin så riktig og så luftig det ble.

I en sofa fra ikea………  Vi bor på ingen måte nært en IKEA og jeg har egentlig aldri hatt rompa nedpå en Karlstad- men vi bestilte to uprøvd og er overraskende fornøyd med sittecomforten. Stuebordet er fra Bohus. Halvor Bakke står i spissen og for meg laget han marmorplate til bordet på bestilling! Elsker det. Deiligst av alt var det å bli kvitt den hylla som var under det gamle bordet og som det var fysisk umulig å holde ryddig. Ingen hylle -ingen rot!


Der montanahyllene er montert på veggen hadde vi tidligere billyhyller fra golv til tak. Etter at vi gikk i sømmene og så hva som var i skapene fant vi ut at det egentlig var ting vi ikke trengte å ha fremme. Dermed solgte vi hyllene og byttet dem ut med montana. Det føltes veldig luftig i stua!

Altså ble 5 Billyskap redusert til dette! Bilde på hyllen av barna har min brors svigermor brodert for hånd. I bildet er det ca 110 farger og hun har brukt 600 timer. For en gave å få!

Det tegnede bilde har en kunstner med navn Erling Johanson tegnet til Celine. Han tegner sjelens farger. Hvordan det gikk til at han tegnet Celine i bytte mot en lue kan du lese her.

 

Det snødde helt vilt da jeg tok bildene og derfor kan man ikke se utsikten. Den får jeg vise senere.

Fra kjøkkenet. Spisebord og stoler fra Stolab med navn Miss Holly. Fantastisk å sitte i.  Klaffer har vi også- så vi kan være mange til bords!

Miss Holly!

Mere miss Holly!

Ikea skulle slutte med stoffet Isunda grå. Det ble ikke “bare bare” å få tak i. Men ved hjelp av en svensk venninne og hennes adresse fikk vi bestilt den fra sverige og levert hos henne og deretter hentet det i Sverige. (og ja det ble tollet inn)

Putene fra Hay- min venninne Serina har kjempeutvalg på HTH her i Narvik!

Plakater fra PK CPH. Kjøpte plakatene på nett- fikk tilsendt en fil på mail og trykket bildene på trykkeriet i Narvik. Den lille  høytalergreia i vindu fra BOSE er genial. Flyttbar og uten ledning. Lett å ta med ut i grillhytta og spille musikk fra spotify. Lampen i taket er en Collage fra Louis Poulsen (HTH Narvik) og den svarte er en AJ WALL.

Men det aller aller aller beste med leiligheta vår er bakgården: Bilde er tatt av Narvikfjellet.no forrige helg.

Deilig søndag til alle

Christine

Kinobursdag og Vinterfestuke

I dag er siste dag av vinterfestuka. Og for en vinterfestuke det har vært. Vi har arrangert karneval for Celines klasse på skolen, vi har vært på to konserter, vi har vært ute og spist to ganger, vi har hatt to bursdager: Husbonden og Celine, vi har vært to ganger i slalombakken, jeg har vært på Svarta Bjørn (kvinne)konferanse og set både Eva Joly, Monica Lewinsky og Dr Skavland holde engasjerende, hjerteskjærende og hysterisk morsomme innlegg. Og sist- men viktigst av alt: Celines kinobursdag. Når premieren til Askepott havner på en sjuårings bursdag- da blir det kinofest!

Og for en fin film det var! Jeg tror jeg straks må se den en gang til. Og For en fin bursdag det ble. Kinoen dekket opp med prinsessekopper og fat. De serverte pølser og hadde klar smågodtposer til alle jentene. Og popcorn selvfølgelig.

Nå er det askepott som gjelder. Askepott er herved den nye Elsa!

Nesten hele gjengen var oppe med Fjellheisen i dag. Philippa hadde barnevakt hjemme- mens vi andre koste oss i påskeværet. Lite snø- men greit nok! Ungene er ville etter å dra i fjellet.

 

Denne uken blir litt roligere- og takk og lov for det. Jeg har klesvask nok til å fylle 5-6 ettermiddager med arbeid og hele leiligheten flyyyyter med kostymer, skiklær og annet rot. 

Ha en riktig fin uke- det skal jeg. Jeg har solgt howardsofaen og stolene våre og i morgen kommer de nye. Jeg gleder meg!

 

Christine

Monopol

Jeg fikk et tips fra min venninne som er et oppkom av gode ideer. Hun hadde kjøpt monopol til datteren- som også fungerte som super matte og lesetrening. Vi kjøpte monopol vanlig- ikke med bankterminal og ikke barnevarianten.

Og herremin som Celine gladelig har regnet terninkast, leie og veksel i dag. Artig å se at så mye kan skje på det første skoleåret.

I Natvik har vi fantastiske dager nå. Det er vinterfestuka og by1 er full av liv. Fredag var vi på middag med vennene våre oppfulgt med fantastisk magisk konsert med Kari Bremnes og Kork. Jeg tror jeg telte 50 stykk på scenen. Magisk. Jeg virkelig hjerte Kari Bremnes!

Christine