Sommeren fortsetter

Vi har forflyttet oss till Gran Canaria. Vi planka en helgeferie for Husbonden og megselv i forbindelse med 10 års bryllupsdagen vår og det ble såpass dyrt med fly og hotell osv (husk at vi bor i Narvik) så da tok vi heller hele gjengen med til Gran Canaria. og i og med at vi hadde vannlekasje på våres Slettjord så var hytta rett og slett ubeboelig i sommer….. 

 

Herfra kan vi melde om sol og varmt vær. Vi tilbringer dagene på stranden og kveldene ved huset. Grillen er flittig i brukog det er virkelig så gøy å lage mat med de råvarene man får tak i her. I kveld har vi laget Celine sin favoritt Ribs, med egen marinade på. Så godt at jeg ble imponert over megselv og grillkongen min.

 

Legger ut noen bilder fra de siste dagene.

 

Min bror blir 30 år i dag- og i den annledning legger jeg ut en fantastisk filmsnutt vi har laget til han- det er bare å ta volumet på laveste nivå og hold puta foran ansiktet. (det gjør jeg) Som jeg pleier å si- min stemme er ikke laget for sang. hohoho

 

video:brosjan30

 

 

Christine

Miniferie med barn og telt

Vi har vært på telttur i helga. Eller mer riktig lavvo tur. Å si at vi har hatt flax med været er en underdrivelse. Det var meldt 10-12 grader litt regn og litt vind. Regnet kom ikke- vinden var der , men søndag fikk vi 20 grader. Ikke hverdagskost!

Så været var fint-men her i nord betyr det likevell at det er greit med overtrekksbukse og en tynn lue.


Vi var fremme sent på fredag kveld- så vi fikk slått opp lavvoen og tippet alle i seng. Det første jeg må understreke er at enhver som skal på tur med noe som helst slags telt burde øve/google hvordan man gjør det. Det hadde spart oss for litt tid. Stranden vi hadde funnet var uten dekning og ingen av oss hadde slått opp en lavvo før. Men vi fikk det til- tok bare litt ekstra tid. 

Å sove i lavvo gikk også overraskende mye bedre en jeg hadde sett for meg. Vi trillet Philippa i søvn i vognen sin og de to andre fikk tulle og flire litt før de sovnet av seg selv. Hele gjengen sov til sju og det er jo lengre enn hjemme!

Steigen! For et sted.  Hvit sand, hvite skjell- virkelig et eldorado for de små.

Samler skjell til sandslottkonkurranse.

Høye fjell, hvite strender og blide unger! 

Vi kjøpte noen billige sammenleggbare stoler til jentene, som viste seg å bli et sjakktrekk. De ble mye brukt.

Vi hadde med stoler til oss også, det var de gamle solstolene fra nesøya, og de hadde sett sin beste tid. Begge revna og rakna på første sittepause……..


Kjøpte en 1-2-3 grovbrødmel og lagde en kjapp brøddeig. Stekte klappekaker på bålet- som smakte nyyyydelig med brunost.


Mye mat- men det erjo viktig å kose seg på tur. Egg og bacon på bål til hele gjengen.


Dette er før kl 8!

Gode greier!


Sløyden. Bella, Celine og Husbonden jobbet veldig med å bygge båt. Det ble en katamaran (hvis man legger godviljen til)

Og Celine og jeg prøvde oss på å veve seil av gress- ikke veldig lett og ikke veldig vellykket- men vi prøvde.

Sjøsetting.

Middag: pannekaker på bål.

Dessert: bålbanan med sjokolade.
Vi tegner med kritt på berg. Veldig stas å tegne – veldig stas å rulle seg i kritt etterpå…. Men sånn er det jo. Jeg kan forresten se på bilde at Celine har Taggerstilen inn med hette over hode……Ajajajaj.


I teltet!

Like artig hver gang- krype i bunnen av soveposen.

Det ble lørdagsgodt i fjersteinene også.

Må forresten nevne at det lønte seg å planlegge turen nøye. Jeg er glad vi hadde tatt med øks, sag hammer og spiker. Utrolig gøy for barna å lage båter. Mat var nøye planlagt- vi hadde jo ingen steder å kjøle maten- så det meste måtte være ting som tålte romtempratur.  

 

For en fantastisk helg vi har hatt. Jeg tror dette var en  sånn helg som vi kommer til å huske og snakke om når vi blir (skikkelig) gammel.

 

Christine

Saus

Jeg har fått tak i oppskriften på en supergod saus til kjøtt. Portvinsaus. Jeg har alltid syntes vinsauser har vært litt lei å få til, men denne er veldig god!

Du trenger:

2 dl portvin

Kvart løk finhakket

Kjøttbuljong 2 dl

1 ts maizenamel

2-3 ss smør uten salt

Sukkerkulør

Lag kjøttbuljong- jeg lager av de buljonggelepakkene. En pakke blander jeg med 3 dl vann (ikke 5 som pakken sier).

Kok opp løk og vin sammen til det nesten ikke er væske igjen. Ca en ss væske igjen. Rør en ts maizena inn i 2 dl av kjøttbuljongen og hell dette oppi det utkokte portvinsløken. Rør. Ha i passelig med sukkerkulør. Ha smøret i sausen og la den smelte mens du rører. Er sausen litt tynn lar du den bare stå på platen en stund så tykner den.

Kaloririk- men smaker masse så man trenger bare litt!

Vi hadde roastbiff med blomkålstappe, bønner og portvinssaus.

ARK- Ran på høylys dag.

Det føles iallefall sånn etter jeg har vært på salg på ARK. Jeg pleier å kjøpe tegnesaker og spill på ARK fordi de ofte har halv pris på disse varene. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har den fjerneste anele hva en blokk med ark koster eller hva Monopol koster, men når det henger store skilt med 50 prosent da stoler jeg på det og handler med litt bedre samvittighet. For noen uker siden var jeg på jakt etter et Kinasjakk med klinkekuler (ikke sånne plastgreier som er i de fleste kinasjakkene nå). Jeg fant et av typen plast på ARK. Før pris 300 nå 150. Men det var ikke sånn jeg ønsket meg- jeg ville ha klinkekuler- så jeg gikk videre. På nabobutikken hadde de akkurat samme spillet til full pris, men i denne butikken var 149 kroner full pris! Er ikke det lureri???

 

Og i dag stakk jeg innom Ark for å titte på tegnesaker og kjøpte bla 2 Rableblokker. Før 119kr nå 60kr.

Litt rart det når fullpris er

99kr på Sprell

Yaha 47kr

Tonerweb.no 33,80kr (omregnet prisen var 169kr for fem)

staples.no 69kr (omregnet 345kr for 5)

inkmann.no 39,50 (omregnet 197kr for 5)

extrakontor.no 55,31kr,

kontoria.no 29kr!!!!!!!!!!!!!!

 

Det er jo helt ok å selge blokka for 60 kroner på ARK- men at den er på halv pris er juks og fanteri. Skam dere for å lure folk Ark!

 

Og en ting til: hvor mye og lenge kan man egentlig reklamere med at man har halv pris på spill? Når det er konstant halv pris betyr det ikke da at halv pris er vanlig pris? Kan man ha halvprisplakater hengende HELE tiden?

I dag er jeg irritert- jeg ble lurt! Og det over lang tid.

 

Christine

Jeg reiser alene

Da jeg var liten var sommerens store høydare å reise alene til Oslo for å være en uke hos familie. Så utrolig stas å bli tatt med til Slottet, Stortinget- de stedene man bare hadde sett bilder av i o-fags boka. Liertoppen senter (verdens største!!!) og Portveien 2. Jeg husker godt at jeg ikke kunne sove dagene før jeg skulle dra fordi jeg gledet meg så masse. Varme sommerkvelder og grilling ute. Gode sommerminner.

Så er det Celine sin tur blitt….. På fredag etter å ha avsluttet uke 2 på turnskole reiste hun alene med fly til Oslo. Hun var så stolt og fin at jeg fikk klump i halsen. Tante hentet henne på flyplassen og siden da har det gått i ett. Hun har besøkt sin baby kusine, vært i store lekebutikker, grillet, spist lunsj ute på Mathallen(jeg dør av sjalusi) og er nå på vei til NRK (tante L er designer og jobber der) før de freser utover til Tusenfryd. Tantene har sendt ei bråte med bilder og det er lett å se at hun storkoser seg.

Her i Narvik kan jeg melde om elendig sommervær. 10 grader ute og de nye utemøblene på baksiden har vi enda ikke fått prøvd. 1,5 uke til sommerferien beggyner for vår del-håper på det beste. Flere bilder fra hverdagen og gårsdagens fest (hohoho)ligger på snapstory brukernavn: hvitstil

Christine

Endelig……

Så var det Celine sin tur- i dag ramla første tanna ut. Celine hadde sett venninnen spise eple og miste tanna i dag tidlig- så det var høy eplefaktor her i ettermiddag.

Hva git tannfeen for en tann? 40?-50kr Og hva gjør tannfeen med tennene? Er det ok å kaste dem eller er det sånt man sparer på?

Christine

Vannlekasje

Det er så trist- så utrolig trist. Forrige helg hadde vi med venner på Ytre Slettjord. Seks barn storkoste seg ei hel helg- men med lunsjtider søndag ble det oppdaget vann på kjøkkenet. Når vi trødde på parketten tøyt det vann mellom bordene. Jeg ville gråte. Kjøkkenet er jo akkurat blitt ferdig. Samtidig stikker jeg fingeren i jorden og tenker- dette lar seg fikse. Det er kjedelig- men ikke verdens undergang. Takstmann har vært der i dag og meldingen er kommet om at forsikringen dekker skaden. Håper bare det finnes håndtverkere med båtlappen som kan ta oppdraget.

Christine