Hjertearbeid

Denne helgen har satt spor i hjerte mitt!

Det begynte forrige uke- jeg leste i avisen at det skulle komme 700 flyktninger til Riksgränsen Resort bare 45 minutter kjøretur fra Narvik. Jeg så bilde i avisen av en mann som kom ut av en buss med en blå bærepose. I posen hadde han livet sitt- iallefall restene av det.

Det og da bestemte jeg meg for å bidra- jeg åpnet kleskapet til barna- plukket ut litt forskjellig fra hver også pakket jeg bilen full av leker og kjørte opp. Folkene som jobbet ser oppe hadde fult opp med å ta imot gjestene/flyktningene. De ba meg putte lekene i lekerommet og tok imot klærne og la dem bak i resepsjonen. I lekerommet møtte jeg mange barn- de ble helt ville etter lekene, men jeg hadde for lite til alle. En kvinne holdt meg i hånden og spurte om jeg hadde med truser bland klærne hun så jeg hadde med. Et annet barn etter toys. Jeg satte meg i bilen og kjørte hjem- hentet en venninne og kjørte tilbake med et nytt billast. Avisen plukket opp hva jeg holdt på med og neste morgen var jeg på trykk i avisen- litt større artikkel enn jeg så for meg men fir en helt vannvittig resoons det ble.

Responsen var overveldene. Etter to billass med gaver fra venner og bekjente i byen fant min venninne og heg ut at vi måtte hive oss med i sorteringen på Hotellet. Så det tilbragte vi hele helgen

For en fin søskenflokk- vi skaffet vogn til Sara- den minste jenta- så viste det seg at mamman til barna var sent til sykehuset fordi en bror eller søster bare var dager unna.

Etter mye sortering kunne vi begynne organisert utdeling. Immigrasjonsverket ville ikke at vi skule dele ut et eneste plagg før det var klart for alle å få. En mor jeg møtte i gangen kom bort til meg og spurte etter en jakke til sønnen. Å si nei var så hjerterått som det kan bli. Hun forstod reglene- og at jeg ikke kunne gjøre forskjell på noen- men det gjorde vondt for oss begge. Det varmet meg veldig at alle barn fikk nye jakker dagen etterpå.

I dag var det kommet så mye gaver- lejer ig klær at Riksgrensen måtte si at folk ikke måtte komme med mere greier. Kapasiteten var sprengt. Så utrolig fantastisk å se at folk hiver seg rundt.

Barnet på bilde over var bare dager da foreldrene tok han med i båten over til Hellas. På Riksgrensen fikk han sin flrste vogn på søndag.

Så utrolig flotte folk som er kommet til Riksgränsen. Denne helgen har som sagt satt spor. Jeg ønsker flyktningene det beste og håper at de finner seg tilrette i sitt nye land.

Stemningen på Hotellet var helt fantastisk i går. De hadde fått en gitar og det var allsang. De har mange historier og opplevd mye- men likevel så positive og glade. Kanskje lykkelig over å vite at de kunne legge seg i trygghet.