Årlige pepperkakehjerter

reklame.

Julemusikken er på full guffe her og det er storproduksjon av pepperkaker. Hvert år lager vi store pepperkakehjerter som vi pynter med navnene til de vi er glade i. Stas for barna og det blir julestemning. Nytt av året er at barna lager pepperkakene på noen spisebrikker jeg fant på claes Ohlsson. det var litt lettere å få åpepperkakene løs pluss at vi har bytta ut de gamle kjevlene med noen i silikon (e.l) (fra Kitchn) så nå fester ikke deigen seg på kjevla.

Mine fine baker. Pepperkaker er det beste de vet. 

Jentene har på seg den kanonfine nye ulla fra PolarnOPyret. Så fin at barna gikk i ull til bursdag og så praktisk at de kunne ha samme tøyet på når vi var ute og grillet pølser på bål. Love it! Og enda bedre: de elsker klærne selv. Akkuat nå er det 20 prosent i nettbutikken på ulla til PolarnOPyret. Love it!

 

Celine og Philippa har på seg kjole med tilhørende strømpebukser, mens Bella har genser og tights med tilhørende sokker. Like fine alle tre.


Bella er en liten røver- så fort vi snur oss har hun fylt to never med mel og melt inn både deigen og segselv.
Ikke så enkelt å ta bilde av tre ville bakere!

 


Vi endte opp med en kakeboks full- tipper den er tom i morgen.

smake kake

 

 

Så var det gjort. Forresten- pepperkakedeigoppskriften er Melange sin og veldig god.

Du finner den her.

 

Klem fra Christine

Middagstips

Vi prøver å holde en sånn passe smal/sunn linje på middagene her hjemme. Kanskje ikke i helgene bestandig- men vi prøver å få det til i ukedagene.

I går laget vi skinkebiff (stykke svinekjøtt) med ovnsbakte grønnsaker og persillepesto.

Jeg brukte en boks med grønnsaker som jeg kjøpte på rema. Litt usikker på hva den het men den inneholdt brokkoli, gulrot, paprika og løk. Det strødde jeg i bunnen av en ildfast form. Tok litt olje i handa og fordelte utover grønnsakene. Brunet og krydret skinkebiffer og la de på toppen med persillepesto på. )jeg lager pestoen som vanlig basilikumspesto bare at jeg bruker myyyyye mindre olje. Blir som en tykk persillemos.

Også var det min favorittgrønnsak :rødbete. Jeg skar den opp i tynne strimler. Gnidde dem inn me LITT olje. Bruk hansker på rødbeten. Og stekte sammen med den andre formen. Ca 20-30 minutter på 180 hrader i min ovn. Optimalt skulle gårdagens mat stekt litt mindre- men mor i Nord kom på besøk med gode nyheter så jeg glemte hele middagen. Men den ble god likevel!

Christine

Vi forhåndspynter til jul

Ok- så er vi ikke tatt helt av her i Narvik. Vi pynter ikke for å henge opp nå- vi pynter gravlykter som skal settes ut i desember. Min fine himmelpappa skulle blitt 70 år i desember- så vi lager noen skikkelig fine lykter som skal brenne på bursdagen hans. Vi har kjøpt store gravlykter på europris til 30 kroner og glassmaling på panduro.

Alle tre barna koser seg. De får lage en hver til bursdagen og en hver til julaften. Siden vi er bortreist på både bursdag og jul- pakker jeg lyktene inn i poser og setter dem bak pappas gravsten. Så satser jeg på at noen tenner for oss.

Det skal bli lyst og fint på kirkegården med alle lyktene 🙂

Forresten så er den maleduken fra zara home verdt sin vekt i gull. Røverkjøp: 1 euro!

Her gleder jentene seg til Norske Kalender (talenter) og foreldrene ser frem til gullrekka!

I morgrn er det opp og servere frokost til turnere fra hele nord norge ca litt før fuglene våkner.

God Helg

Christine

Lunsjtips

Dette må jeg rett og slett dele. Jeg laget lunsj og hadde med på jobb to dager i forrige uke. Herremin det var så godt!

På Rema (iallefall min rema i Narvik) selger han en eske med forskjellige rotgrønnsaker. I esken er det (tror jeg): selleri, rødbete, gulbete, polkagrisfarga bete, pastinakk, persillerot og kanskje noe annet jeg heller ikke pleier å bruke så mye. Jeg strimla opp alle rotgrønnsakene og gnidde strimlene inn i max 1ss rapsolje pluss at jeg klemte over litt sitronsaft.

Inn i ovnen på 180 grader ca 25 min. Jeg sier bare: nam nam nam. Jeg har alltid skygget banen når det har kommet til selleri- men selv den smakte godt inni der. I forrige uke stekte jeg en kyllingfilé i biter og blandet sammen i en boks. I dag hadde jeg rotgrønnsaker med fiskekaker. Anbefales!

Ha en fin dag- det skal jeg.

Christine

MGP junior

For en tid tilbake inviterte Celine sin tante oss på MGP junior. Celine har gledet seg i noen laaaange måneder. Nervepirrende ble det da vi skjønte at vannkopper var i annmasj og Lykken var stor da vi skjønte at vannkoppene både kom og dro før vi skulle dra til Oslo

Så jentetur ble det. Og i ekte jenteturstil fikk hun manikyr…..

Og Tante Lani som er MGP junior kostymedesigner ble med på byen i Oslo og kjøpte nytt antrekk med glitter og paljetter til showet.

Celine selv var veldig fornøyd.

video:video

Stor i øyan- og mye fine opplevelser! Tusen takk til Tante Lani. Du er unik. Nevnte jeg at hun hadde ordnet et hefte med hilsener til Celine fra alle deltagerne?

Nå skal vi lande etter en helt utrolig flott Oslohelg hos Tante Mimmi som stilte fancy leiligheten sin til disposisjon for oss. Tusen takk

Christine

Det er Magi fra Polarn O. Pyret, og jeg har Give Away

Sponset

Den nye kolleksjonen til Polarn O.Pyret heter MAGI og jeg hjerte hjerte hjerte den. Perfekte, myke, morsomme klær-perfekt til barnehagen. 

På instagram: @hvitstil gir jeg bort et fin fint gavekort fra POP. Følg @polarnopyretnorge og kommenter en tommel opp eller lignende- så er du med i trekningen.

Ny og spennende variant av klassiske POP striper. Jeg digger stripene kombinert med stjerner.

Favoritten i midten!

Lekende Bella i lekende tøy.

 

Christine

Pinner ned av hylla

Jeg hadde lagt opp strikkinga- men da Bella fikk en jakke i knæsj rosa og oransje måtte de frem igjen.

Jeg fant det perfekte garn til jakka.

Og nå sitter jeg i saksa- jeg må jo ha votter og halser som passer til. Hvor er det man sender slknad for å få flere timer i døgnet?