Gjett hva vi har gjort siden sist!

I over et år har i gått med en tanke her hos oss. De som har lest hvitstil en stund kjenner vår historie, men for de som ikke kjenner oss tar jeg en aldri så liten oppsummering:

I 2008 bodde husbonden som mannen min har het her på bloggen i et lite hus på Nesøya. Celine var nyfødt og vi fikk den tristeste tlf en mai morgen. Pappa hadde hjertestans. I tiden etter fikk jeg voldsom hjemlengsel til Nord. Husbonden og jeg hadde vært enige om fra vi møttes at det aldri kom til å bli Nord Norge på oss- og vennene våre var trodde jeg skulle være den siste til å flytte nordover. Sånn ble det ikke. Husbonden var villig til å prøve for min del- og da var det gjort. Vi solgte  hus og sa opp jobber- så reiste vi hjem. For det var sånn vi følte det. Vi var kommet hjem.

Så bodde vi litt her og der før vi endte opp i en leilighet-ski inn/ out fra alpinanlegget i Narvik. Her liker vi oss veldig godt, men etterhvert som barna vokser kan det hende leiligheten blir for liten. Noen meter bak her vi bor nå har vi kjøpt tomt- så får vi se hva og når det skjer noe der.

Da vi kom nordover i 2010 kjøpte vi oss en gammel gård. Ikke var det landvei- så vi måtte bruke båt for å komme dit. Det perfekte sted. I seks år har vi lagt ned så utallige mange timer med skraping, maling, fjerne gamle gulv og tapeter og fjernet en million enorme gresstuer for å lage plen. Ja alt arbeid som må gjøres når man har en gammel gård. Vi virkelig elsket denne gården, men innimellom dukket samtaleenmnet opp: det blir mye tid som går til arbeid i ferier og helger og det spiser av tiden med barna.

 

Så siden sist jeg blogget har dette skjedd:

I februar i år bestemte vi oss for å bytte ut Ytre Slettjord med et  krypinn på Gran Canaria. 

Som sagt så gjort. For to uker siden flyttet det en ny eier ut til Ytre Slettjord Gård,  og i slutten av juli reiser vi til Gran Canaria og  Tauro for å overta et lite rekkehus. Vedlikeholdsfritt. Med stort basseng som vi deler med naboene. Mens jeg skriver her nå skal snekkerne i gang med å sette inn nytt kjøkken (ikke bare hvitt faktisk) og gjøre litt annet arbeid. Huset inneholder 2 ganske store soverom, kjøkken, vaskerom, bad, stue og lite toalett. En liten hageflekk er det også. Sammen med naboene deler vi bassengområde. Jeg er så spent. På loftet her i Narvik har jeg allerede bakket 6 bagasjer  med greier vi skal ha med nedover, men likevel må vi nok tilbringe en uke i skytteltrafikk mellom møbelbutikker og huset. Men deretter blir det FERIE!

 

 

Christine

 

 

Dette skulle jeg ha lært for lenge siden!

Jeg har en sånn lysestake fra ByLassen. Og jeg er besett med å tenne stearinlys. Det gjør jo at det renner på lysestaken. Den blir hvit av stearin og ser ikke ut.

Så har jeg besøk av venninna mi som sier – ehhhh vet du ikke hvordan du får den der lysestaken din fin? Og det ser vi jo begge at jeg ikke vet. Så kommer trikset hennes:

Sett en opp ned på papir i steke ovnen. 75 grader i 15-20 minitter. Tørk så av og poler den med en fuktig klut.

Den er som ny. Fantstisk triks. Jeg måtte dog skifte papir i ovnen underveis for den var over middels innsmurt i stearin.

Ha en deilig onsdag.

Christine

Blogger igjen

En bitte bitte liten oppdatering. God sommer til dere som fortsatt kommer innom å ser om det er liv her. Det er det. Litt. Akkurat nå. Men jeg har en plan om å vende tilbake. Bloggen har vært så fin for meg- til å reagere og avreagere. Slippe ut tanker og kreativitet. Ta imot og dele hyggelige ord og litt kritikk. Jeg tar den tilbake. Nå.

Christine

Snap: hvitstil

Insta: hvitstil