Verdens aller beste pute

Et innlegg jeg mange ganger har tenkt jeg burde skrive- men har glemt av like ofte. Men nå som jeg har verdens vondeste kink i nakken kommer på at jeg må må må skrive. Antakelig gørr lesning for noen, men for du som plages med nakke som meg- helt genialt…

For 4 år siden var vi i København på familietur. Det var salg og jeg brukte ganske Mye tid i interiør/hjemmeavdelingen på Magazin . Jeg kom over en hodepute som var så utrolig genial. Ikke helt memoryfoam men ikke helt dun. En slags hybrid- det beste fra to verdener. Jeg kjøpte den og siden har puta og jeg vært de aller beste venner. I ettertid har jeg skaffet flere og den vonde nakken min har blitt som ny.

Men så innimellom må jeg sove på andre puter, som nå når vi kom på ferie og vi ikke pakket opp bagasjen før natta- da gikk det som det måtte gå.

Puta heter temprakon og kommer i mange modeller. Min ser sånn her ut:

Usikker på hvor denne selges i Norge- men dersom noen vet: let me know!

Christine

Og dersom noen lurer på hvordan det gikk når spanjakken skulle bestille det spesifikke kjøkkenet jeg hadde sent navn og bilde av- det gikk galt. Veldig galt. Kommer på hvitstil snart.

Bud nr 3

Da har vi kommet oss gjennom tre dager med husforberedelser. Fra morgen til kveld har vi vært på farten- men i dag har vi tenkt og følge det tredje bud: du skal holde hviledagen hellig. Vi har kjøpt inn masse god frukt og drikke- så dagen tilbringes poolside. Søndagene pleier det å bære konsert på stranda nedfor her vi bor (det har det vært siden jeg var liten)- så mulig vi spaserer oss en tur dit.

VI reiste på de store sportsbutikkene i går og kjøpte bassengleker- så Celine er veldig klar for å teste dem ut. Blandet annet noen buer med lodd for å dykke ned og svømme gjennom.

Den her butikken var vi på i går. Jeg har aldri aldri aldri sett så stort utvalg av varer før. Aldri! Sikkert 30 forskjellige hårfønere (hvordan velger man?) og saker jeg aldri har sett før… Yogurtmaskin???

Jeg kjøpte i allefall hårføner og flatetang, strykejern (den sorten uten kompressor siden jeg tror jeg vil stryke minimalt her), styrkebord, støvsuger, håndmixer, stavmixer… Var det mer? Med hjemmefra har jeg en assistent bakemaskin og blender.

Fine IKEA- ca 3 timer ble tilbragt der i går. Celine melder om gode rullegulv- så hun var fornøyd – sånn bortsett fra at det var lørdag og alle canarierene på øya hadde antakelig bestemt seg for at IKEA var "The place to be" i går.

Også gjør det meg glad inn i hjerterota og se at det er varmt og fint hjemme og at jentene koser seg på hyttebesøk hos venner.

Christine

Snap: hvitstil

Insta: hvitstil

Velkommen til å følge.

Shopping express!

Så er Celine og jeg i gang med innredningen i det nye feriehuset. Jeg trodde det skulle bli litt hardt for Celine å henge på rundt i butikkene, men så langt har det gått veldig fint. Første dag fikk kun et par sko med hjul- så hver gang jeg stopper for å se på noe- så trener hun med hjulskoene sine.

I familien Bussoli har vi en sånn en deilig og likestillingsfri regel : Preben kjører alltid bilen når vi skal noe sted sammen. Fantastisk regel spør du meg, men det må jeg jo betale for når Celine og jeg er på tur. Hun kjører jo ikke. Skal si jeg har kjent at jeg lever når jeg runder rundt i rundkjøringer som er new York verdig- med hissige spanjakker på alle kanter. (Ha i minne at jeg bor i Narvik )

Ja og en ting til- min bil hjemme er automatgearet på en spake ved rattet- så hver gang jeg startet bilen her driver jeg å slår vindusviskerne på max)

I går fikk jeg vært innom butikken jeg fant kjøkkenet på. Jeg kan bekrefte at dørene var ikke laget av papp og fargen var perfekt. Nå gjenstår det å se om snekkeren bestilte presis det kjøkkenet vi sendte bilde av eller om han tenkte at det holdt å bestille et i den fargerangen. Altså blå….

Så har vi vært på et syeri for å ordne gardiner. Godt gjort når de ikke snakket mye engelsk- men det er god læring. 270 cm under taket- så det var vanskelig å finne ferdigsydde gardiner. Vi har takoppheng og de siste to dagene har jeg skjønt at spanjolene er besett på oppheng med metallringer i gardinene….. Kun det som finnes

Lampe! Spent på den- er egentlig litt utfor min comfortsone

Ferdig fakegress på rull. Nå gjelder det å finne noen som kan fjerne den store palmen på hageflekken vår…. Også fant jeg utemøbler. Og det i seg selv er en bragd. Leveringstiden på møbler generelt er veeeeldig lang i Gran Canaria. Mye skal med båt fra Spania – såååå ting tar tid. Men vi var heldige- på Siete Palmas hadde de salg på utstillingsmodeller. Fant en gruppe der- ingen leveringstid og enda bedre: halv pris! Ikke helt optimal farge- men det skal mine nye spanske venner på syeriet få hjelpe oss med etterhvert.

Så leveringstiden har satt en liten stopper for noen av mine møbelplaner- men jeg har funnet fine alternativer. Jeg er så spent på hvordan det blir. Møblene blir levert om en uke og IKEA er så grei at de sender med en mann med skrujern. Love it!

Dagens plan: IKEA (småvare), decathlon (badeutstyr og turnmatte) og MediaMart (støvsuger, strykjern, hårføner) og atlantico matbutikk.

Men først: utefrokost og en dukkert med prinsessa når hun våkner.

Christine

Celine og jeg snapper underveis: hvitstil for de som vil se.

Kan barn fly med vannkopper?

Før jul i fjor (eller var det året før der igjen?) begynte det å gå vannkopper i barnehagen vår- og sånn er jo livet. Vannkopper skal vi alla ha. Ingen av mine tre hadde hatt det. Så da var det bare å håpe på at det kom i god tid før juleferien (vi skulle til Gran Canaria) og for oss foreldrenes del håpte vi på at vi fikk det litt samlet for å unngå mye fravær fra jobb….

Takk og pris- og heldigvis kom koppene kjapt hos alle tre- og alt var borte til ferien. Selv var jeg innstilt på at ferien kunne gå i do hvis vi hadde uflaks med når ungene ble syke…. For man flyr vel ikke med vannkopper???!!! Sånn i respekt for de 200 andre menneskene på flyet?

Jeg trodde det var allmenn kunnskap- men nope. I går-da Celine og jeg reiste til Gran Canaria så jeg et barn på flyet som uten tvil hadde vannkopper- i ikke inntørket stadie i hele ansiktet.

Jeg bare håper at der ikke var en gravid kvinne, eller andre med sykdommer som ikke tåler vannkopper ombord.

HVA MENER DU?? Blir man hjemme eller tar vi på solhatt og håper det ikke vises?

Sykdom tilside- Celine og jeg (fortroppen)er fremme på Gran Canaria. Siden Mor i Nord har kjøpt nabohuset vårt (og er ferdig innredet) bor vi hos henne inntil vi overtar vårt hus om en uke. 80 kg bagasje er bært inn i huset- Preben og jentene følger på og danner ettertroppen. De kommer om en uke- med sine 120 kg bagasje. Til å bli litt svett av å tenke på. Straks skal Celine og jeg igang med å skaffe alt av lamper til huset. Nevnte jeg at det er hetebølge på Canaris 🙂

Men først: en dukkert!

Christine

Følg oss på shopping i Las Palmas- snap: hvitstil

Den aller søteste barnetilbehør.

Det kommer ei jente fra Narvik som bor og blogger i London. Superflink med mote og enda flinkere å skrive. Les bloggen hennes Her . Med seg på alskens møter og show har hun sin lille pie. Alltid pent kledd og ofte med en bamse i handa eller et kamera rundt halsen. Så søt. Forleden kom jeg over side som solgte sånt et lite trekamera. Ikke bare var det søtt der det hang rundt halsen, men jentene var helt ville med å knipse bilder.

 

Vårt kamera bestilte vi fra etsy. Søk opp Craffox som butikken heter.

 

Ellers må jeg takke for alle fine meldinger etter innlegget mitt i går. Mange mailer fra jenter med masse spørsmål- det var målet mitt med å fortelle om meg.

 

Ha en deilig mandag. Det skal jeg.

 

Christine

Denne tabuen må det bli en slutt på.

Dette innlegget har vært ferdigskrevet ei stund- men jeg har lurt på om det var for flaut å poste det….OK-HERE WE GO:

Prøv å få (tre) barn- prøv deretter å ta deg en tur på trampolina, eller jogg litt “hardt” eller bare hopp. Ikke det? Nei for vi kvinner snakker ikke om det. Det er flaut. Ofte ikke engang i de innerste klubb og symøtekretser snakkes det. Så ofte vet vi ikke bedre- enn å la være å løpe så voldsomt, la være å gå på trampolina med barna….vi lar bare være. Det er jo bare sånn det er…. Hva da tenker kanskje du som leser? Eller kanskje du vet nøyaktig hva jeg mener?


På bilde- blid dame som er ferdig opphengt 🙂

Treningsfrue.no satte temaet på dagsorden her for noen mnd siden. *l e k a s j e r * Hun fortalte sin historie og oppfordret kvinner til å knipe knipe knipe. Jeg virkelig applauderer henne for åpenheten- men jeg vil gjerne bringe det videre. Treningsfrue snakket varmt om knipeøvelser men for mange kvinner- meg selv inkludert er ikke kniping nok. Veldig mange trenger mer hjelp enn knipeøvelse. og mange vet ikke at det er hjelp å få. Og enda værre- de vet at det er hjelp å få men tørr ikke fordi det er utrolig innmari helsikes flaut å innrømme problemet over for noen som helst. Selv legen.

Jeg har ei venninne som ikke har så mye sperrer når det kommer til hva hun snakker om. Og takk og pris for det, Det er vel eneste grunn til at jeg kjente til denne tvt eller blærehengingsoperasjon som vi kaller det oss i mellom. Hun hadde gjort det og kjente til flere som hadde vært gjennom det samme med gode resultater. Hun har fortalt hvordan hun hadde det før operasjon, hva som ble gjort under operasjon og hvordan hun ikke lengre har noe problem. 

Min historie:

Jeg hadde aldri hatt blæreplager. Så når min venninne fortalte om sine lekasjeproblemer lyttet jeg, men kjente ikke til problemet. Viste ikke hvilken følelse hun beskrev når hun fortalte om sin akutte lekasje. Ikke før etter jeg fikk barn nr tre. Nå og da under lek/hopp/trening kunne jeg plutselig kjenne den lekasje følelelsen. Veldig ubehagelig. Og det førte til at jeg unngikk alle “kritiske” situasjoner. Jeg satte i gang med knipeøvelser- og knipte og knipte- men det fungerte ikke for meg, og etter litt tid var jeg fast bestemt på at operasjon var riktig for meg. Bare lite problem. Først til legen. Æsj så pinlig. Jeg mannet kvinnet meg opp, Troppet opp hos (den unge mannlige) gynekologen og la frem mitt problem. Hvorpå han sa: “Christine- så utrolig bra at du kom hit til meg og tok tak i dette, er du klar over hvor mange kvinner som blir sittende på sidelinjen  og ser på barna leke og trampolinehopper fordi de ikke gjør noe med problemet” Jeg pustet lettet ut- før han gjorde endel undersøkelser og skrev et brev til sykehuset – jeg var kandidat for en tvt operasjon(tensjonsfri vaginal tape). Så gikk det slag i slag og nå er det snart fire uker siden jeg gjorde inngrepet. 

Ikke et eneste sekund angrer jeg på at jeg tok tak i mine problemer. Underveis i denne “prosessen” snakket jeg med en kvinne. Hun hadde gått med disse problemene i 20 år. Og det hadde eskalert. Hun begynte som meg unngikk å trene, unngikk hoppsituasjoner, kontrollerte nys eller forbannet hostekule og det ble værre og værre med tiden. I 20 år hadde hun gått sånn. i 20 år hadde hun gått sånn fordi det føltes voldsomt, flaut og guffent å gjøre noe med det.

Vet du hvilken følelse jeg snakker om? Ta tak i det. knip først, gå til lege eller gyn, få hjelp. Ikke la det være flaut. Det er flaut hvis du ikke ber om hjelp!

 

Christine

følg meg gjerne på

insta: hvitstil   eller snap: hvitstil  

 

 

Vi skal innrede et hus på ei uke!

Vi har kjøpt hus-(link til anna hus som ligger i samme kompleks her)- et tomt skall (ikke engang kjøkken) i Tauro på Gran Canaria. Snart er det ferietid og vi skal nedover. Siden jeg er planleggingsminister har vi planlagt å bruke en uke av ferien på å få innredet herligheten. Resten skal være ferie. Det er ikke store huset (80 kvm?)- men det tar tid å gire og gasse seg til Las Palmas og rundt om på diverse butikker. Vi trenger jo alt fra dyner- glass-tørketativ vaskemaskin- Ja ALT.

Siden vårt hus ikke er ferdig når vi kommer ned skal vi bo noen dager i mammas hus. Hun har kjøpt vegg i vegg med oss. Kan det bli bedre?

Nå slipper vi sette i gang med kjøkkenet selv, for der er det snekkeren som gjør- men resten…. Jeg har brukt utallige timer på internett- og takk og pris for at spanjolene har blitt mye bedre på nett enn de har vært. For to år siden kunne man knappest finne åpningstidene på nettsidene.

Så jeg har plukket ut endel greier jeg skal spane inn. Siden huset er så lite må vi bruke første dag på å måle opp og maskere opp med maskeringsteip hvor stor møblene vil bli. Skal prøve å unngå bomkjøp. Vi vil helst ikke legge for mye penger i møbler-siden vi vet av erfaring at solkremsmurte unger (og voksene) fort vekk kan lage mye flekker- og siden vi håper på at vi kan leie ut innimellom- så er det greit at man ikke er for redd for inventaret tenker jeg…..

ok: Først kommer en ekstraseng. Denne fant jeg på El Corte Ingles- og jeg tenker den er genial å ha på voksensoverommet siden tre unger skal dele et soverom. Sikkert greit at en ranglefant kan legges på vårt rom innimellom
Jeg skal reise til butikken å se på kvaliteten- det et jo vanskelig å se ut fra bilder 

Og når vi ikke har ranglefanter kan vi slå sammen senga. Til vårt soverom tenker vi en seng som kan ha noe oppbevaring. Forslag? Noen som har Malm seng med oppbevaring under? Er den ok?

Sofa fra Ikea. Ikke plass til noe større en denne tror jeg.

 


Jeg har tydeligvis en greie for brune skinnstoler. Jeg liker i allefall denne!

Det aller første kjøpet var denne matta fra Kid til soverommene.

Spiseplassen. Dette fant jeg i en katalog fra den spanske møbelmessen- jeg har mailet firmaet for å finne ut hvor det kan kjøpes- venter på svar!. Jeg virkelig elsker den.

Finner jeg ikke benkene og bordet over- er dette fra El Corte Ingles et godt alternataiv. Bordet finnes også i uttrekksmodell,

 

Hvis noen har Gran Canaria- del gjerne.

 

Jeg skal snappe hele innredningsuka- så det er bare å legge seg til hvis du vil se.

brukernavn: hvitstil

 

Christine

 

 

 

 

Kveite med soyasmør

Fryseruke får være fryseruke når Mor i Nord kommer innom jobb med en blodfersk kveite. Kveite- kanskje noe av det beste jeg vet fra havet. Så da ble det kveite- med soyasmør.

Kokt kveite- nypotet- gulrot og soyasmør. Hvis du ikke har prøvd det må jeg bare anbefale. Jeg så på Facebook at vår lokale kokkehelt TinjaVegard laget kveite og serverte soyasmør til. Jeg måtte Google litt frem og tilbake og fant denne oppskriften.

Soyasmør:

Smør uten salt

1 dl soyasaus (1 dl når det er smeltet)

1 finhakket sjalottløk

I ss raspet ingefær

Gressløk

Smelt og brun smør. (ikke svi) ha i løk. Ha i ingefær. Ha i soyasaus. Ha i gressløk. Server til fisk.

Smakte fortreffelig.

Christine

Fryseboksuka

Jeg utfordret dere- spis en hel uke av det du har i fryser, kjøle og tørrskap.

Første middag var reinskav. Kanskje noe av det beste jeg vet. Barna også. Og enda bedre- det blir alltid nok til en varm lunsj dagen etter

Ikke akkurat en sexy rett å se på- meeeen god!

Jeg brukte:

En pakke reinskav

En creme fresh

2dl kjøttkraft av terning

4-5 stor sjampinjong

En løk

Salt pepper

Stek kjøttet, stek sopp og stek løk gylden. En ting av gangen, og legg alt i samme panne etter det er stekt. Legg oppi creme freshen og hell på kjøttkraft. Sukkerkulør dersom du ønsker retten litt brunere. Smak til med salt og pepper. Eventuelt litt sukker og aromat.

Vi serverte med ris og brokkoli i dag, men hjemlaga potetmos er en favoritt.

Prøv!

Christine

Oppryddning lik ingen annen!

I januar var Preben og jeg med jentene i Oslo. (Disney on Ice) Og når man er i Oslo er det påbudt å gå innom Tanum på Karl Johan. Det er rett og slett den beste bokhandelen ….ever. Kontorrekvisita, lapper og små bøker beregnet for enhver anledning. Love it! ok- jeg gikk forbi en rosa bok. Stod noe om oppryddning og metode på den. Jeg kjøpte den ikke, men gikk og tenkte på den boka i flere dager. Så en kveld- når det egentlig passet som dårligst- lastet jeg den ned. Leste ustanselig. Og jeg var i gang.

Rom for rom. Alle skuffer, hvert eneste skap og hylle ble nøye ryddet gjennom. Klesskap: hvert plagg ble prøvd på. Sekkevis ble kastet/levert på gjenvinning. Store ting ble solgt på lokal salgsside på FB.

Metoden går ut på å tømme alle skuffer og skap for så å gå gjennom hver eneste ting- vurdere dens videre liv i ditt eieskap og eventuelt gi dem en egen plass. Det eneste bilde jeg har fra prosessen er fra Celine sitt rom.

Her er ALT ALT ALT av leker, bøker, sekker, vesker og annet stuff som Celine hadde. Celine og jeg gikk nøye gjennom hver eneste ting, og hun valgte selv hva hun ville gjøre med de forskjellige tingene. Noe var hun vokst ifra og passet søstrene bedre, noe brukte hun ikke, noe hadde hun maaaange av (bamser) og noe var ødelagt og ble kastet. (herremin så mange småting det er på småjenterom)

I allefall- vi kom i mål og Celine selv var superfornøyd. Lett å holde ryddig ble det også.

Sånn gikk vi gjennom hele leiligheta, og nå når det ble litt varmere i lufta tok vi både loft og utebod. For en himmelsk deilig følelse. Må nevnes at vi fikk ut over 30 sekker med greier fra vår leilighet på rett over 100 kvadrat. Jeg merker at det fort kommer nye greier som fyller opp plassen, men etter den store oppryddingen har vi vært ganske flinke på å rydde i de forskjellige skap og skuffer kontinuerlig.

Jeg anbefaler absolutt boken til de som ikke har lest den. MEN for min del måtte jeg skumme meg forbi det som ble litt vel overdrevet japansk mikkmakkeri. Jeg kommer ikke til å sitte midt i stua å hilse på rommene, ei heller til å stryke over en sokk som må være sliten etter en hel dag på jobb. Se forbi det og la deg heller inspirere av ryddingen. For den er kanonbra og inspirerende!

 

Christine