Storjenterom på gang

Celine pirket meg i skulderen i helgen og spurte om vi kunne rydde litt på rommet. Hun syntes det var endel leker hun hadde vokst ifra. Og det begynte vi med- men etterhvert fant vi ut at det var mye hun hadde vokst ifra- og det var påtide å lage storjenterom.

Førbilde av rommet. Her hadde vi såvidt startet så sengetepper og putene er fjernet

Vi elsket tapeten da den kom- men nå er vi forsynt med gult.

Hyllene fra driva var hengt ganske lavt for at Celine skulle nå dem- nå er hun blitt så lang at vi kan løfte opp skapene.

Etter vi fikk nygardinene i sydenhuset ble jeg helt hekta på takoppheng. Så for ikke å måtte kjøpe nye gardiner har jeg klippet av metallhullene på de gamle gardinen og helt enkelt sydd på rynkebånd fra kid. Ingen hokus pokus!

Også var det fargen. Vi ble enige om en gråblå farge og landet på Kveldshimmel. Jeg tror det blir veldig fint.

Det ble litt større prosjekt enn vi i utgangspunktet hadde tenkt- men til nå har vi brukt 2 kvelder- så det er jo fort gjort!

Den gamle lampa (rosa Collage fra louis poulsen) hennes har jeg solgt mens stuelampa vår- en hvit collage nå er hengt opp hos henne.

Så akkurat nå er jeg fri for lampe i stua, men på vei til meg er det…….

……….en Radiohus Pendel fra Louis Poulsen. Det er en gammel lampe som skal reproduseres- og salget begynner i morgen.

Så- fortsettelse følger. Nå skal jeg henge opp gardiner.

Christine

Sommeren 2016

Så er vi hjemme og hverdagen stod på trappa og ventet. Litt brutalt men også litt deilig. Jeg liker hverdager.

De tre siste årene har jeg tatt sommerbilder av barna hvor jeg har skrevet Sommer og året. I år ble bildet tatt foran vårt nye hus- og det passer jo ganske godt siden denne sommeren rett og slett er Gran Canaria for oss.

 


Philippa lærte seg å svømme uten armringer-under vann.

Mine aller fineste!

Desverre ble det aldri tatt bilder av interiøret- den siste dagen- da jeg var ferdig vasket i huset og klærne hang på tørk begynte det å bøtte ned. Himmelen åpnet seg- og alle klesstativ måtte inn i huset i håp om å bli tørr før vi sku dra- så det finnes fint lite bilder. Desverre. 

 

Men så er ferien over- hverdagen er her og i kveld skal jeg prøve meg på en helt ny idrett! Bilder kommer- det regner ikke der jeg skal 🙂

Christine
 

Før og etter

Jeg oppdaget at El Corte Ingles har salg på møbler som har småskader i hele august- så jeg kjøpte jo tidligere utemøblene det på halv pris. Yes! Så nå var vi tilbake og på jakt etter et sidebord- helst i kobber. Ingen enkel sak å være på jakt etter… Men på salget fant jeg et svart bord- som kunne trylles litt med.

En boks kobber og en mann med innsatsvilje- så hokus pokus- og Kobberbord er på plass.

Og når jeg/han først var i gang hadde jeg kjøpt svarte lykter på IKEA- som fikk bli kobber de også. Må nevnes at nattevakta på område trodde han hadde fanget en tagger på fersk gjerning her i natt!

Siden stua er så liten- og vi har møbelert med spisestue og vanlig stue – er det ikke plass til mere møbler. Men vi måtte ha en liten hylle til spill og sånt- så da malte vi den i veggfargen for at den ikke skulle bli ruvende i det ellers ganske så fulle rommet!

Også dette sengetøyet fra HM- jeg var sikker på at det skulle bli bomkjøp siden det var så billig- men satset og prøvde. Skal sies det ikke er like mykt og deilig som 10 år gammelt lexington- men for 200 kroner synes jeg det var knall- og kan vel bare bli bedre. Og mønsteret!!! Jeg elsker det!

Satser på gardinene er på plass i morgen.

Christine

5 personer ganger 3 par sko=30 sko

Vi hadde et problem i nyhuset. Sko. Det var sko overalt og da mener jeg overalt. Og ikke plass til så mye skoskapordning noe sted. Så kom jeg på noe jeg selv er veldig fornøyd med. En kurv ved inngangsdørene. Selv barna klarer å holde orden og finne fram egene sko.

Passer perfekt for joggiser, flippflopper og sandaler.

Så kan jeg melde om at Mor og Beste Jens er kommet. Jentene er lykkelige over å ha en ny badevenn på plass.

Spania har helligdag i dag- så da hviler vi da!

Christine

Trapp ned på vaskingen

Jeg har kjøpt ca en kontainer med hvite hånduker fra IKEA. (Jeg liker jysk bedre men de var fri)- iallefall fikk jeg en fin ide til h ordna vi kan bruke dem litt flere ganger før vask. Problemet hos oss er at vi ikke vet hvem som var hvem sin- så havner de rett på vaskerom. Problem løst:

Jeg skal få tak i flere sånne så skal strandhåndukene også merkes – for det er jo rart hvordan alle tror at den eneste tørre er sin……

I kveld kommer Mor og Beste Jens- og det er tre barn her som gleder seg til å vise frem sine svømmeferdigheter. God søndag.

Christine

Det “blått er blått” kjøkkenet

Så kommer en oppdatering. For en uke siden ble kjøkkenet montert her i Tauro, og jeg skrev et innlegg om den spanske entrepenøren som syntes blått var blått og installerte et kongeblått kjøkken når jeg hadde bestilt et matt marine….

Her er resultatet for en uke siden:

Før:

Etter noen samtaler med entrepenøren ble vi enige om at blått er ikke blått. Det ble umulig å sette fronter fra mitt ønskekjøkken påført allerede monterte kjøkkenet – så vi fant en annen løsning. Han har vært på en kjøkkenfabrikk (?) og fått sprayet kjøkkenet i min ønskede farge. Han har lovet at det skal holde like bra som noe annet.

Etter:

Jeg er fornøyd- og det passer jo fint siden jeg har bursdag i dag. 38 år. Feires med en airconditionkolaps- så nå venter vi på en fixemann. God at vi har en lang ferie her- sånn at vi får ordnet opp i alle skavanker med en gang.

Christine

38 år

Tips til hjemmet

Jeg må innrømme at den ene uka Celine og jeg skulle bruke på interiør har dratt ut gjennom ferien. Det går jo fort å få orden på senger og sofa- men småtteriet tar tid. I tillegg har den ene hetebølgen avløst den andre- jeg klager ikke- men kroppen blir slapp og tempoet deretter.

Dagens tips:

Etter at Philippa i går tråkket på en iPad som lå på lading fant vi ut at vi måtte ha en fast ladeplass. Vi var innom IKEA (der er vi snart på takk for sist og klemming med betjeningen) og fikk med oss en fotolist.

Det blir litt ledninger- men det er jo rett og slett ikke til å unngå.

I kveld er det et deilig drag i luften- akkurat perfekt til å sette seg ned ute med et glass rosévin. Ferie 4 ever!

Christine

Vær obs og tommel ned

Vi koser oss på ferie- ja eller jeg koser meg med å gjøre det jeg elsker. Innrede nytt hus. Jeg tror jeg har vært 70 turer inn til Las Palmas for å ordne det ene med det andre….

Forleden dag fikk vi klage fra Celine- hun ville at vi skulle kose oss som vi pleier på ferie. Klagen ble tatt til etterretning og vi dro til badeland i Taurito.

Det er her obs obs kommer inn i bilde. Jeg virkelig elsker at Taurito Badeland har saltvannsbassenger- men noe har skjedd siden sist vi var der. Jeg tror saltansvarlig må ha snublet med saltposen i vannet for det var alt for salt. Samtlige tre barn svidde i øyne og mora selv som bruker linser….. Need I say more. Tommel ned for Taurito Badeland. Dessverre. Og hvis du vil prøve må du være obs på at tilbudet til barn under 120 cm er dårlig. Før har det vært greit for mine jenter som har vært litt redd, men nå har det skjedd noe med dem og tilbudet ble for dårlig for dem.

Vi dro etter to timer, og det var det ingen sure miner for.

Det gikk så galt som overhode mulig

Jeg var så glad da jeg kom på kjøkkenbutikken og fikk sett vårt valgte kjøkken in real life. Det var perfekt mørkt marine matt blått. Perfekt!

Så mens vi var ute av huset ble kjøkkenet montert hos oss. Og mildt sagt vil jeg si at entreprenøren har tatt seg noen kunstneriske friheter. Blått er blått sa han til meg….

Min tokyo marine matte kjøkken er byttet ut med et heeeelt annet i en slags kongeblå høyglansfarge. I tillegg har han tatt seg friheten med å montere på noen solide handtak.

Så blankt at jeg kan speile meg i kjøkkenet!

Jeg er veldig fornøyd med den hvite benkeplata i stein. De har glemt sideplater , men det får de ordne. I dag kommer entrepenøren- og jeg håper han vil rydde opp…..

Christine