Nytt på gang: Barnerom

Etter Celine sitt rom ble ferdig har vi satt i gang med Philippa sitt rom. Hun ville ha blått rom- ellers kom hun med null ønsker. Så jeg fant ut at jeg ville prøve å lage fjell på rommet hennes. Dessuten vil jeg prøve meg på en halvmalt vegg. Ikke værre enn å male over hvis man ikke liker.

Så først malte vi rommet i en møtk blå farge. Ikke decoblue, men en farge som jeg hadde sett i et australsk magasin. Mats på Lindahl fargehandel fikk oversatt den australske fargekoden til norsk. Fargen er vi veldig fornøyd med. Muligens litt blåere en deco??

Så fikk Prebs tapet opp fjellene etter mine ønsker- og på null komma nix malte vi fjellene grå og toppene hvite. Sprinkelsenger ble dratt ut i junior størrelse. Og vipps så va lille Philippa så mye større.

Før:

Bilde under her er fra før vi begynte. Lilla toner. Hvite kommoden under vindu er ute samme med hyllene som henger fra Oliver F. Rommet hennes er veldig lite- inn skal det en tegneplass og en liten tv-møbel som ikke skal brukes til tv. Kommer snart.

Christine

Det barna elsker mest….

Vi har funnet oss en gård utenfor Narvik med de søteste mennesker du kan tenke deg. De åpner gården sin for oss og lar oss besøke både dem og alle dyrene på gården. Våre barn har i utgangspunktet vært redde for dyr og nå- sakte men sikkert ser jeg at de blir mindre og mindre redd.  De stryker og koser med sau, rir på hest og virkelig elsker å dra på besøk til våre venner. I går var det dags for besøk  og ungene hadde gledet seg sååå. At de koste seg er ikke så vanskelig å se:


 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

For en fantastisk dag- ungene kom hjem med med minner for livet, leker, en sekk nypotet og en invitasjon om å komme tilbake til våren når det er lamming. Jeg kan ikke vente! Desuten har vi bestilt 2 villam til vintermiddager. 

 

Hvitstil.com samarbeider med Polarn O Pyret.no.

 

 

 

Aktiv helg

Det blei jo ei kanonhelg vær i nord- med sol og relativt varmt vær. Fredag kveld var jeg på den nye Bridget Jones filmen- (kjempeartig) men lørdag kasta vi soveposer i bilen og dro til fjells. Vi begynte med en tur til "Stigen".

Det var kjempeartig for de største ungan mens Pippa var litt for liten- men ho gikk på tur som om ho skulle vært 10 år. Kjempeflink!!

Og etter turen kjørte vi opp til Bjørnfjell- laga mat og drakk litt vinn med venner. Skal understrekes at det kun ble litt- for hele gjengen var trøttere enn trøttest. Småbarnsforeldre- ingen tvil om det

Uansett syntes ungene det var superstas å sove i soveposer- og bra var det at det ikke ble for mye vin på de voksene for ungene var klar for ny dag før fuglene i dag tidlig.

Superfine turer selvom 2 av 6 unger plumpa en fot nedi gjørme, en av to pappaer gikk på rumpa og en av to mammaer tråkket i bekken. Vi hadde med masse god mat og drikke så alle var fornøyd.

Nå: fårikål skal i gryta, jeg skal på sofaen og en hel del turklær skal avgjørmes 🙂

Christine

Hvitstil.com samarbeider med Polarn O Pyret.

Celines rom

På noen kvelder fikset vi opp Celine sitt rom- deretter stod vi litt på stedet hvil mens vi ventet på gulvteppe fra IKEA og noen knotter dom mor skulle kjøpe i København. Nå er alt i hus og Celine har flyttet inn i sitt nye rom. Her kommer bildene

Etter:

Før:

Så følger vi på med mere etterbilder:

Hylla fra søstrene greene og kay bojesen trefigurer.

Vi flyttet hyllene hennes høyere opp og flyttet litt rundt på dem. Hun fikk mer plass rundt skrivebordet sitt. Jeg elsker smelsker knottene som sekkene henger på- de kan draes ut og inn og er fra Vitra/HTH. Symaskinen er kommet frem i lyset og snart skal vi begynne å øve litt.

Lampa hentet vi i stua vår og hennes gamle rosa collage ble solgt.

Selv ble hun aller gladest for gullblyantene og boka fra S.G.

Telys kopper fra Nille ble pennekopper.

Jeg sydde om noen rosa lingardiner og hang dem opp på langs- så nå er hytta alltid klar til bruk uten å måtte samle sammen det som finnes av dyner og puter i huset. Putene er mine gamle fra stuen og sengeteppet er nytt fra Nille.

2 små nye lyshus pynter vindu mens ett er hentet i stua.

Reisegave fra mor- hesten fra Kay bojesen. Celine er fornøyd med rommet sitt og det er mora også .

Livet er fult av kontraster- i dag har jeg vært i begravelse og kjent på en venninnes sorg over å miste sin far. ( jeg har friskt i minne hvordan det er) og etter en liten pause hjemme med barna skal jeg gå å spise med noen venner og se Bridget Jones.

God Fredagskveld til alle som er innom- ta vare på hverandre

Christine

Vinter i sikte.

Inneholder reklame:

Enhver årstid har sin sjarm og jeg har en tendens til å synes at den årstiden vi går i møte er den beste. Her i nord vil jeg si at høsten har festet grep og vinteren står på trappa. Jeg elsker elsker elsker stearinlys, fyr i peisen og vindlyder ute.

Årets ull er i hus og vi var en tur i fjellet og i havnen og tok noen bilder av de små.

De tøvtullene her altså!

Og elsk smelsk på mønsteret i årets ull fra Polarn O Pyret. Til uka skal vi på gårdsbesøk å se hvor ulla (og fårikålen kommer fra)

Forresten oppdaget jeg atde Klassiske Blå Stripene har kommet i ull- og det har jeg satt på Bella sin ønskeliste til bursdagen i slutten av månen.

Forresten var det litt artig å se At Pippa var så lik meg når vi skulle ta noen bilder på brygga. Jeg har alltid vært redd for å bevege meg ut mot kanten- og når vi skulle ta bildene kunne vi lett se at Pippa fikk samme klump i magen som meg. Fint var det at storesøster tok seg av trøstingen.

Også da- siden både Celne og Bella har nye rom har vi gjort noen små endringer på Pippa sitt rom også. Det hele er "under arbeid"- men et lite gløtt fra før og etter kommer under her:

Før:

Rom med lillatoner-

Jeg fant en australsk blåfarge med en ca gresk fargekode. Min lokale fargehandler var grei og fikk sine folk til å oversette koden til norsk. Her er fargen Snoop.

Så nå må jeg fortsette med å montere skrivebord.

Christine

Hvitstil.com samarbeider (og elsker) Polarn O Pyret.

Den 20. Oktober……

Så trenger jeg litt hjelp. Jeg sitter i FAU på skolen til Celine og vi er blitt enig om at vi vil gjøre noe for å markere årets refleksdag. Vi bor tross alt i bækkmørtna- og det er så utrolig viktig å bruke refleks. Faktisk så viktig at for oss så er det refleksmerking som er ganske så avgjørende når vi kjøper skolesekk og vintertøy.

OK – så frir jeg til dere som er innom hvitstil. Hvor får jeg tak i 200 refleksbrikker/ vester / bånd/blinklys- hva det nå måtte være. All hjelp er god hjelp- skriv i kommentarfeltet eller til [email protected]

Christine

Throwback Dagbladet og tomta i fjellet.

I disse dagene jeg har styrt litt med Celine sitt rom har jeg kommet forbi en og annen bamse fra Celine ble født- og det minnet meg om første gang jeg laget barnerom. Rommet og Celine endte opp i en artikkel i Dagbladet- og i dag klarte jeg og Google meg tilbake til den artikkelen. Se her:

Det der er noen hus og år siden…….

Og når man er inne på at det er noen hus siden… I dag har Prebs og jeg vært oppe i nytomta vår. Den ligger noen steinkast bak oss her og er aldeles perfekt.

video:video

Målet er ganske langt frem- men dager uker og måneder og år flyr fort- før vi aner det kan vi flytte inn i nytt hus. Arkitekten er valgt og prosessen er så smått i gang.

For første gang på så lenge jeg kan huske er alle ungene på overnatting uten at vi har planer. Så nå skal vi (han) lage god mat og drikke litt god vin.

God lørdag

Christine