Middag må gå fort- også på lavkarbo.

Når det er aktiviteter etter skolen og alle skal ut av huset nesten før man er kommet inn døra må man planlegge for å kunne gjennomføre lavkarbokostholdet. Det nytter ikke (for meg) å hive inn en grandis- så hvis jeg forbereder meg og planlegger litt så slipper vi karbonødløsninger. I dag var en sånn dag der Prebs og Bella hadde klatrekurs og Celine skulle på turn. Og før det skal alle lekser være gjort. Begrenset tid til middag….

Men likevel fikk vi istand en fin lavkarbomiddag. Kjøttet (en hel entrecôte) brunet vi og satt inn på lav varme i går- fiks ferdig og supermør etter jobb i dag. Varmen er så lav på at jeg har ingen problemer med å forlate kjøttet i ovnen. Så åpnet jeg en ruccolasalatpose, hadde litt olje og salt på. Stekte noen frossene kantareller og helte på fløte. Kokt brokkoli. De andre får pommes fritt. (Den sorten som tar noen minutter i ovn) parmesansmør på kjøttet. (Det laget jeg for noen dager siden. Her snakker vi middag på under 15 minutter.

Best av alt- nok igjen til lunsj til meg dagen etterpå. Gull!

En rask middag til:

Ribbe Asia Style

Ribbe lager jeg på vanlig måte dagen før. På forhånd laget jeg en glaze jeg ikke har noe navn på- men den smakte asiaish. I den hadde jeg: i dl vann, litt soyasaus, sitt sukrin gold, ingefær, sitron og tørr koriander, sitron og to tørka chili, noen små tomater fra en boks. Stavmikset og kokte det hele opp for at sukrin skule smelte inn i sausen. Etter jobb er det bare å skjære opp ribba, pensle på glaze og sette den i ovn litt. 10-minutter kanskje. I mens lager jeg kokte bønner og kokt og smørrista blomkål. Det smakte!! Og klart på 15 minutter.

Det får være dagens matinspo. Nå skal jeg lage klar kveldsmat til sportsfolket.

Christine

Hvilket alternativ er best?

Det nærmer seg jul og jeg ser på gaver til jentene. Gavene til slekt og venner er innkjøpt for lenge siden og ferdig innpakket. Celine er nå 8 år og går i tredje klasse, mens Bella er 5 og begynner på skolen til høsten.

Jeg har tenkt de skulle få hver sin klokke- men tenker at behovet er forskjellig siden Bella bare er 5. Jeg tenker på disse mobil/GPS klokkene. Noen som har erfaringer? Jeg finner flere forskjellige klokker-men jeg vet ikke helt hva som egner seg for jentene.

xplora

GatorNorge

Track my Kid

GPS For Barn

Dette er noen av klokkene jeg har funnet, men kanskje noen vet av andre?

Og hvordan stiller skolen seg til slike klokker? Vår skole har mobilforbud-kan de ikke bruke klokkene da?

Hvis noen har tips og råd- kom med dem. Og kanskje noen har erfaring og vil fraråde meg å kjøpe klokke? Kjør debatt!

God søndag

Christine

Bildene har jeg hentet fra hjemmesidene til klokkene.

Hvordan jeg får vektnåla til å gå nedover

Først og fremst må jeg understreke at jeg ikke er en kostholdsekspert- men jeg vet hva som funker og ikke funker for meg.

12 oktober våknet jeg opp og bestemte meg for å gå ned i vekt. Karbohydratene er min fiende og bestevenn. Jeg elsker bakevarer, pasta og alt som er stappa med karber- og karbene elsker tydeligvis meg også. Men nok er nok

Nå har jeg lagt karbene på hylla for en stund. De første tre-4 dagene var brutale. Hodepine og slapp- men når hodepinen ga seg kom energien.

Vi spiser masse god mat. Forleden hadde vi ribbe Asia-style og i går var det røye med rømmesaus. Mitt triks for å Berge en lavkarbo lunsj er å spise rester etter middagen til lunsj.

For en tid siden oppdaget jeg det som på nett omtales som fettkaffe. Jeg lo godt. Usj. Men så googlet jeg, leste litt og googlet litt til. For en uke siden drakk jeg min første fettkaffe og jobber godt med å venne meg til det. Jeg drikker den på morningen når jeg kommer på jobb og den holder meg god og mett lenge.

En toppet ss kokosfett (uten smak), en kopp god kaffe- stavmixses i en forhåndsvarmet beholder eller bruk blender. Drikk og vær mett.

Også var det den helsikes Pepsi Max. Jeg skal ikke si at jeg har sluttet- for jeg drakk det senest på mandag på vei hjem fra Oslo. Men jeg har trappet ned betraktelig. Mulig Pepsisjefen gråter over røde tall- men jeg føler at vektnåla går raskere nedover uten Pepsimax.

På jobb har jeg tre store flasker vann i kjøleskapet mitt. Jeg drikker til den store gullmedalje. Jeg lover: med en fettkaffe og en flaske vann innabords føler jeg meg stappmett lenge lenge.

For å holde styr på vekttap, bevegelse, søvn Osv har jeg en app på mobilen. Det er utrolig motiverende å se vektgrafen gå nedover. Hver gang jeg veier meg legger den nye vekten seg inn i appen og ny BMI og fettprosentregnes ut. Supermotivasjon.

Så til nå -5,9 kg og jeg er knallfornøyd

Den største utfordringen for meg kommer til å bære å holde vekten nede over tid. Men jeg skal finne en vei. Denne gangen skal det ikke dukke opp en ny graviditet 🙂 eller andre hindringer.

Flere som skal ned i vekt?

Hvilken vektreduksjonsmetode bruker du?

Hva gjør du for å holde vekta?

Christine

Ark……igjen!

For en tid tilbake skrev jeg et pottesurt innlegg om Ark og hvordan de lurte kundene med disse halvpriskampanjene de kjører på tegnesaker. Jeg hadde kjøpt tegneblokker- ja og resten kan leses her: Link til surt innlegg.

Så var det sånn at vi hadde lovet Celine en fin premie etter å ha fullført endel oppgaver. Hun hadde ønsket seg spillet La cucaracha- så Pappa Bussoli hadde kjøpt spillet til henne

Ved en tilfeldighet så kom jeg over kvitteringen på 650 kroner. Siden jeg syntes det var i overkant dyrt googlet jeg og oppdaget at alle andre butikker tar mellom 420 og 450kroner/ en på 490! Vi hadde gått rett på limpinnen igjen!

Preben mente på at han hadde fått ett eller annet i rabatt fordi jeg var medlem i kundeklubben- det er i allefall ikke noe jeg kan se på kvitteringen.

Jeg vil anbefale alle å sjekke prisene opp med andre butikker så lenge Ark driver butikk på den måten de gjør.

Christine

Elena fra Avalor

Reklame

Tidligere i uken fikk vi en stor eske i posten. Den inneholdt en prinsessefest og første episode i den nye serien Elena fra Avalor. Elsk smelsk. Søndag morgen hadde jentene Prinsessefrokost med Tante i Oslo.

Trenger jeg si mere? Jentene elsket serien som begynte på Disney Channel 6. November.

Også store prinsesser fikk være med på festen.

TV-serien handler om tenåringsprinsessen Elena som, etter å ha vært innesperret i en magisk amulett i 41 år, endelig kan redde sitt kongerike, Avalor, fra en ond trollkvinne.

Anbefales av Bella 5 år og Celine 8 år.

Christine

MGP Junior drømmedag

Ååååårets høydepunkt for Celine er å reise på denne helgeturen til Oslo. Tante Lani jobber iNRK og har to år på rad ordnet billetter. Vi er selvsagt evig takknemlig siden disse er ca umulig å oppdrive.

Og Tante Lani sparer ikke på kruttet. Under følger noen bilder fra ca verdens beste dag:

Overraskelse. Vi får besøkskort og får komme inn på spektrum med tante. Se garderober, stylister, dansere, klær og ikkeminst…. StorestoreSpektrum.

Det røde greenroom.

To stykker på scenen!

Fine kjolene!

Favorittene til Celine

Også var det selveste showet.celines favoritter vant og Bella sin Noah ble superfinalist.

Må også nevnes at Tante lani hadde ordnet med klær så Celine var stylet av selveste MGP stylisten. For en dag og for en opplevelse. Takk taKk og millioner takk

Følg oss på snap: hvitstil for mange flere bilder eller på Instagram: hvitstil for å se MGP programledernes hilsen til Bella og Celine