Klokke som motivsjon

Jeg har snappet om min utfordring til meg selv- 100 prosent aktivitet hver dag på klokka fram til ferien. Så har jeg fått så utrolig mange snapper fra jenter (eller vi er vel rettere sagt damer) som lurer på om jeg kan fortelle om klokka. Og det er jo klart jeg kan. Jeg er ingen spesialist på alle slags klokker og aktivitetsband, men jeg er ei enkel sjel som lar meg motivere av duppedingser og liker at duppedingsene er enkle å forholde seg til. Det er min klokke.

Siden det ikke er noe vits i å finne opp hjulet på nytt legger jeg ved filmen fra YouTube jeg så før jeg kjøpte klokken. Spol frem til det er gått 1 minutt så sparer du deg for han som snakker om linker og sosiale kanaler.

Link Til Klokketest

Det jeg liker veldig godt er at klokken kan innstilles etter hvem du er. Jeg er en kontorarbeider med minimal treningsbakgrunn. Klokken min er stilt inn deretter. Venninnen min som er trent på nivå med Marit Bjørgen har andre innstilinger. Det gjør det mulig for meg å nå målene mine, men jeg må likevel strekke meg. Hadde jeg hatt Marit Bjørgen sine innstillinger så hadde min motivasjon vært drept første dag.

På appen til klokken kan jeg se en daglig oversikt over h or mye jeg beveger meg, sitter i ro, sover og har av klokken. Der finnes en ukesoversikt og en mnd oversikt. Du kan gå tilbake å se hvor mye bevegelse du har vært i og når du har trent. Siden det er pulsmåler i klokka holder den oversikt over hvordan pulsen din er gjennom hele økta. Klokka gir deg og tilbakemelding på hver økt.

For meg som jobber på kontor er det også kanon at klokken sier fra når jeg har vært i ro for lenge- sa er det opp og hente ett glass vann og bevege beina bittelitt .

Min klokke heter Polar a360. Prisen: man finner den til 1300 kr på nett. Jeg håper at du som leser dette vil si noe om din motivator til å trene og eventuelt si noe om hvilken aktivitetsmåler du bruker og hva som er bra dårlig.

Min utfordring kan du følge på snap: hvitstil

Christine

Gratulerer med dagen

Denne 17. Mai er strax forbi. Jeg merker godt fra år til år at barna blir eldre. Ingen vogn, ingen bleier og ingen formiddagslur som må taes hensyn til. Celine ser vi knapt- hun vil helst være med vennene sine.

Vi fikk middag levert på døren fra mor- det var nydelig enkelt- siden vi bare mellomlandet en kort stund etter barnetog og før borgertog.

En bitteliten kakebuffet hadde vi ordnet til og jentene har spist både is og godt som hører med på 17. Mai.

Desserten så jeg på et bilde på internett- gelé og pannacotta. Jentene synes det var stas og ikke minst godt. De er svak for gelé.

Det ble aldri tid til å ta bilde av oss alle i bunadene, men Han Busso tok i allefall dette bilde av oss jentene.

Ha en fin kveld.

Christine

Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig å leve lavkarbo- men det hjelper godt på å ha en lovlig søtsak på lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit å ha på lur. Jeg har også funnet en oppskrift på lavkarbo Snickers – den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjør det på en litt annen måte en henne, så jeg har skrevet ned min fremgangsmåte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smør

200 gram fløte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peanøtter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. Så peanøtter. Grovhakket dem og strø dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet på peanøtter- jeg har sett peanøtter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp fløte og vaniljepulver/frø

Så begynner man med karamellen. Strø tagatesse i en stekepanne med litt høye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du på rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass på- ikke brenn den. Når den er passe gylden heller du over fløteblandingen, og rører det sammen til en homogen blanding. Legg smørret i blandingen og rør det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rør godt og kjøl ned.

Når karamellen er kjølnet heller du den over peanøttene. Sørg for at nøtter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjøleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander på et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast på karamellen. Smør sjokoladen på, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet på et nytt brett med bakepapir. Smør ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mørk sjokolade for å få kontraster i pynten. Hell en tynn stråle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjærte bitene. Kjøl ned. Pakk i boks og sett i kjøleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du på noe eller har jeg forklart på en dårlig måte- let me know!

Nå skal jeg pynte med ballonger og vimpler på Celine sitt rom. Hun har vært i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og nå gleder jeg meg så helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo følg hvitstil på Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

Hvorfor har jeg ikke kjøpt denne før?

Etter å ha surfet nettet rundt etter nye middagsideer kom jeg forbi en slowcooker. Jeg har sett på dem før- men tenkt"hva skal jeg med en maskin til". Men i går leste jeg om en mor som tilberedte maten på kvelden og kastet det hele i slowcookeren på morgen. Hokus pokus kom hun hjem til ferdig middag. Jeg lot meg rive med og kvart på stengetid lørdag hastet familien Bussoli til Elkjøp- men ingen slowcooker. Sjekket Google i bilen og fant en på Clas Ohlson til 350 kr. Mens vi kjørte dit leste jeg en rask test som konkluderte med at maten ble minst like god i en billig slowcooker (den billige har ikke timer og ikke gummiknotter under bena).

Lørdag tok jeg opp et stykke elg og la til tining i kjøleskapet og søndag morgen ternet jeg det opp sammen med løk og sopp. Etter litt vurdering syntes jeg kjøttmengden var litt snål, så vi tok Ut et stykke til rett fra frysern. Tinte det i fryseposen og tetnet det opp mens fryst. Poenget mitt med å dele detaljene her er at vi ikke kunne smake/merke forskjell på frossent kjøtt og saktetint i kjøleskapet. Bara å vite til senere.

Så stod det der i 7 timer. Etter 7 timer silte jeg av kraften i gryta- og brukte den til å lage viltsaus. Sausen helte jeg over og lot stå i slowcookeren uten lok ca 15 minutter. Grunnen til at jeg ikke lagde saus fra starten var at jeg hadde lest at melkeprodukter kan skille seg dersom man har de for lenge i slowcookeren. I tillegg ville jeg bruke kraften til saus

Btw- Sjekk ut nye serviset mitt. Elsk smelsk på Maxistrå fra Porsgrund Porselen!!!

Det blei så bra. Kjøttet så mørt at det strimlet seg opp. Supergodt! Til og med ungene hadde tommel opp.

Dette brukte jeg:

2 løk

10 sopp

Elgkjøtt i terninger

Salt og pepper

Saus:

2 dl kraft

3 dl creme fraiche

Litt brunost

Litt tyttebær

Salt og pepper

Knuste einebær

Litt sukkerkulør

Nå har jeg lagt kjedelige nakkekoteletter i marinade og hakket opp grønnsaker til morgendagens middag- og jeg- jeg skal på trening rett etter jobb for middagen koker seg selv!

Flere bilder på snapstory: hvitstil