Helgetur til Stockholm- første etappe

Jepp- det lar seg gjøre-selv fra nord…. med tog…. men helga har vært oval.

Onsdag etter jobb steg vi på toget i Narvik- og 19 timer senere gikk vi av i Stockholm. Det gikk overraskende glatt å sove i en trang lugar alle fem. Det er ikke skrøn. Harde madrasser på 2. klasse men det går fint for en natt. ( vi kjøpte alle sengene i lugaren- så risikerte vi ikke å få inn en fjellvandrer som ville dele med oss)

Jeg prøvde å søke på nett for å finne ut hvordan lugarene (heter det det på tog???) så ut og hva man trengte å ha med- men fant lite. Så da noterer jeg til deg som vil gjøre samme greie som oss.

Anbefaler på det varmeste å ha med:

1 våtservietter

2 håndsprit

3 vaskeservietter til lugar

4vaskeservietter til toalett

5 mat (ikke så godt utvalg på tog)

Ellers syntes vi dette var en nyyydelig stressfri måte å reise på.

Ungene hadde med IPads, topp med lademulighet i toget.Tiden gikk så fort at de ikke hadde nok tid til alle greier de hadde med i sekken.

Framme i Stockholm med sekk på ryggen- for å finne hotellet.

Også fant jeg en ny (for meg var det nyttiallefall) smart greie.Packing cubes! Love IT. En kube med klær til hver pluss en med ledninger, en med nattklær, osv osv. Ble veldig oversiktlig og veldig lett å pakke opp/ finne frem. Pass påå finne de typene som har glidelås på tre sider- sånn at den kan åpnes helt.demed glidelås på to sider eller en er ikke så oversiktlig.

Vel fremme på hotellet.Der hadde vi gjort mye nettsøk,men Grand Central By Scandic hadde super deilig frokost og familierom for 1300 kroner PR natt. Og neste gang kan vi ta familierom med et ungdomsrom tilsluttet familierommet – for kun 400 ekstra. Er jo topp og ikke måtte ha to rom $$$$$ når man skal på tur med tre barn. Synes det var en super deal.

Del to av vår helgetur kommer snart.

Klem

Christine